Neiepazītā pasaule

10.10.2020 12:00 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

mcb_1672.jpgIk pa laikam plašsaziņas līdzekļos pavīd tēma: "Mūžīgie bērni". Dažkārt, noskatoties video intervijas ar šādu bērnu vecākiem, rodas pat tāda kā bezcerības un nolemtības sajūta. Kas ir šie "mūžīgie bērni"? Kā rit viņu ikdiena un vai ir jelkāda iespēja uzlabot viņu dzīves kvalitāti?  Nupat 4. oktobrī savu 30 gadu jubileju nosvinēja koknesietis Aldis Vikšers, bet nedēļu vēlāk – 10. oktobrī Kokneses pagasta bibliotēka tika atklāta viņa radošo darbu izstāde "Mana pasaule".

"Mēs vienmēr priecājamies par mūsu novadnieku radošo veikumu. Paldies Aldim un viņa mammai Anitai par iespēju mums ielūkoties neiepazītā, bet ļoti krāsainā un smalkā pasaulē," izstādes atklāšanā sacīja  Kokneses pagasta bibliotēkas vadītāja Inta Poiša. 

Izstādē aplūkojamie darbi ir radušies pēdējo piecu gadu laikā, un ikviens no Alda radošajiem pieskārieniem ir apliecinājums, cik daudz var iemācīties un izdarīt, ja ir tuvinieku atbalsts un līdzās brīnišķīgi pedagogi. Ideja par izstādi radusies pavisam nejauši. "Uzzinot, ka bibliotēkā atbrīvojusies vieta jaunai izstādei, pārskatīju gadu gaitā sakrātos dēla darbus un radās doma, ka tā varētu būt jauka dāvana viņa 30.dzimšanas dienā," - stāsta Anita Liepiņa.

Izstādes atklāšanā mēs pārliecinājāmies, ka Aldim patīk savas izjūtas atklāt ne tikai zīmējot un izšujot smalkus rokdarbus, bet arī mūzika ir viņa lielais sapnis. Muzikalitāti viņš mantojis no mammas un vectēva, kurš bijis mūzikas pedagogs. Tikšanās reizē dzirdējām Alda muzikālo priekšnesumu un uzzinājām, ka ar kapelu "Zvaigžņu dzirksts trio" viņš šogad ir ieguvis festivāla "Nāc līdzās" zelta laureāta titulu. "Zvaigžņu dzirksts" sastāvā ir piedalījies jau trīs Dziesmu Svētkos, vairākos festivālos, tostarp, - Likteņdārzā.

Aldis dzīvo ļoti radošu un piepildītu dzīvi. Ik darbadienas rītu viņš dodas uz biedrības "Rīga pilsētas "Rūpju bērns" Dienas aprūpes centru "Cerību tilts". "Man ir ļoti labi skolotāji, kuri ir daudz iemācījuši. Centrā es jūtos tikpat labi kā mājās," teic jaunietis. Piedaloties projektā "Bērni nepiedzimst ar aizspriedumiem", viņš ir sniedzis intervijas vairākās Latvijas skolās. Atzinīgi Aldis vērtē iesaistīšanos Koknese novada domes atbalstītajā projektā "Proti un dari", kur apguvis dažādas zināšanas un prasmes, iepazinis jaunus draugus. Sadarbojoties ar biedrības  "Palīdzēsim.lv" jauniešiem, ir piedalījies viņu rīkotajos pasākumos. Tāpat aktīvais jaunietis cenšas neizlaist nevienu Kokneses kultūras vai sporta pasākumu.

Katru svētdienu Aldi var satikt Kokneses katoļu baznīcā, kur viņš, kā pats saka, kalpo Dievam, dāvinot prieku cilvēkiem ar savu džambas spēli.

Aldis ar lielu sirsnību runā par savu ģimeni, kas ir viņa lielākā atbalsta komanda. Māsa Solveiga kā sveicienu brālim ar izstādes atklāšanu ir uzdāvinājusi pašrocīgi glīti iesietu grāmatu, kurā izstādes apmeklētāji līdz 12. decembrim var ierakstīt savas atsauksmes un vēlējumus. 

"Mēs varam lepoties, ka esam daļa no Alda dzīves!" – teic Anita un visi pārējie Alda tuvie cilvēki un draugi.

Paiesim solīti pretī, iepazīsim šo mums tik daudziem nezināmo pasauli un mēs kļūsim sirds redzīgāki.

 Kokneses novada domes

Tūrisma un sabiedrisko attiecību nodaļa

Foto: Mārcis Briška un no Alda Vikšera personīgā arhīva

 

 

 

printēt
aldis_1.jpg mcb_1604.jpg mcb_1628.jpg mcb_1610.jpg mcb_1622.jpg mcb_1640.jpg mcb_1643.jpg mcb_1672.jpg mcb_1680.jpg alda_afisa.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top