Noslēdzies Voldemāram Jākobsonam veltītais fotokonkurss

16.01.2021 - 01.02.2021

z10.jpgSagaidot tēlnieka, sportista, skolotāja Voldemāra Jākobsona 122. dzimšanas dienu, iedzīvotāji bija aicināti iemūžināt sevi vai savu ģimeni, vai draugus Vecbebru ainavā. Ziema mūs šobrīd pārsteidz ar bagātīgu sniega segu, kas visnotaļ priecē ziemas prieku baudītājus. Tas nozīmē, ka ir pienācis īstais laiks, lai izbaudītu dabas burvību visā tās krāšņumā. Šogad mazliet savādāk, atceroties dižo novadnieku, iedzīvotāji iesūtīja savas ziemas prieku bildes konkursam.

z1.jpg

Gabija Riekstiņa, Loreta Roze un Dominiks Dzelme uz Sapņu kalniņa Vecbebru muižas parkā.













z2.jpg








z3.jpg

Spītējot lielajam aukstumam, mazie Riekstiņi Gabija un Patriks devās saulainajā svētdienas pastaigā ar savām mīļākajām ragavām pa Bebru pagasta centru. Stadionā tapa sniega eņģelīši. 




z4.jpg














z5.jpg

PII "Bitīte " 4. grupas bērni kopā ar skolotāju Laumu Rudzoni un skolotāja palīgu Ināru Kučeku steidza baudīt ziemas priekus uz Sapņu kalniņa pie Vecbebru muižas.  Vislabāk paticis kopīgais nobrauciens ar lielo plēvi. Skolotāja Lauma Rudzone stāsta: "Lai sasildītos, kaut gan nepaspējām nosalt, jo aktīvi braucām no kalna, baudījām līdzi paņemto tēju un vecāku sagādātos našķus enerģijai! Noderēja arī līdzi paņemtie rezerves cimdiņi! Diena bija  jauka un izdevusies, superīgas emocijas valdīja bērnos visas dienas garumā."                


z6.jpg

"Kā gribās ziemu apēst!" Ilona Cīrule ar ģimeni ziemas priekus bauda Sapņu kalniņā Vecbebru muižas parkā un Vecbebru tehnikuma kompleksa apkārtnē. Kopbilde tapusi Gaiziņkalnā.


z7.jpg




Tematika - "Kupenā”. "Es kā bērns ļauju, lai šodien mans prieks atmiņu kupenā brien...”  Foto autore Lība Zukule teic: “Tādas kupenas Sibīrijā bija ikdiena, ko neatceros. Šogad pēc ilgiem laikiem arī pie mums Latvijā. Mana divgadīgā mazmeitiņa dabīgi veidotā kupenā." 

z8.jpg

Tematikai - "Nobraucienā no kalna"  un "Ragaviņas"

Izmantojot dažāda veida ragaviņas, Zukulu ģimene: Gabriela, Raitis, Samanta, ome un Gabija Riekstiņa bauda ziemas priekus Vecbebros. Vēl foto "JASMĪNU" mājas dekors un atpūta Līgatnes dabas parkā. Lība Zukules foto.

z9.jpg







Sniegi sniga putināja, Slēpes grima sniedziņā, Mēs braucām kalniņā! Man jau "70" ir klāt, Vīrusam mani nepanākt! "Ļoti cītīgi un ar lielu prieku slēpoju katru dienu. Tas ir viens no maniem hobijiem. Šie kadri ir uzņemti Vecbebros, dažreiz slēpot biju Rīgā, Uzvaras parkā. "Eņģelīša" attēls tapa Koknesē," teic Lība Zukule, Voldemāra Jākobsona "audzēkne", sporta skolotāja, kura no viņa pārņēma stafeti 1970.g. Bebru astoņgadīgajā skolā."

z10.jpg

"Divatā uz slidām". Daiga Igaune un Artis Zvejnieks. Uzņemta 18.01.2021. uz Ornicānu dīķa slidotavas laukuma. Daiga un Artis teic: "Bija prieks par šī gada Ornicānu dīķa slidotavas laukumu un trasi. Saistībā ar Covid-19 situāciju valstī un reto iespēju uzvilkt svētku drēbes, izmantojām izdevību un saposāmies fotogrāfijai uz slidām."

z11.jpg



Rūdolfs Emīls Zvejnieks teic: "Tētis man bieži lūdza palīdzēt sniega tīrīšanas darbos uz Ornicānu dīķa slidotavas un trases."



z12.jpg

Tematikai – "Ar sniega lāpstu". "Sniega zaķis". Autore Greta Petrauskaite, Bebri. Zanes Pabērzas foto.


z13.jpg

Tematika – "Ar sniega lāpstu". "Divas paaudzes un sniegavīriņš". Ilze un Greta, Bebri. Zanes Pabērzas foto.











z14.jpg








Tematika – "Sniega kupenā". "Sniega valnis". Ginta, Jānis un Signe, Bebri. Zanes Pabērzas foto.

z15.jpg






Tematika – "Ragaviņās".  Jānis, Greta. Signe, Bebri. Zanes Pabērzas foto.

z16.jpg













Tematika - "Ragaviņās". Greta un Dominiks, Vecbebri, Ornicāna dīķis. Zanes Pabērzas foto

z17.jpg












Tematika - “Kupenā”. Dominiks, Vecbebri, Ornicāna dīķis. Zanes Pabērzas foto.

z18.jpg











Tematika - “Ar sniega lāpstu”. Ilze, Vecbebri. Zanes Pabērzas foto.

z19.jpg












Tematika - "Kupenā". Greta un Dominiks, Vecbebri, Vecbebru muižas parks. Zanes Pabērzas foto.

z20.jpg



z21.jpg






z22.jpg








Memoriālā māja "Galdiņi" vienmēr pulcē apmeklētājus. Tāpēc, sagaidot tēlnieka V. Jākobsona dzimšanas dienu, pirmsskolas izglītības iestādes "Bitīte" 3.grupas bērni tīrīja piesnigušās sniega takas ar sniega lāpstām. PII "Bitīte" skolotāja I. Orlova,  skolotāja palīgs A.Birkāne.

z24.jpg













z25.jpg

z26.jpg













Tematikai ''Ragaviņās''. Bebru pagasta Meža parks ar savu klusumu un dabas skaistumu vilināt vilina arī PII'' Bitīte'' 4.grupas bērnus baudīt ziemu. Lielāko kupenu neizdevās atrast,  priecāties par sniegu un vizināties ar ragaviņām gan! PII ''Bitīte'' skolotāja V.Kalniņa, skolotāja palīgs I. Kučeka.

z27.jpg

z28.jpg













z29.jpg













z30.jpg













Sniegs, sniegs bērnu prieks... Pirmsskolas izglītības iestāde ''Bitīte''  1.un 2.grupas bērni priecājas par sniega segu savos rotaļlaukumos. Esam paspējuši  arī uzvelt smaidošus sniegavīrus, kuri sagaida katru iestādes apmeklētāju. PII ''Bitīte'' skolotāja A.Miezīte un skolotāja palīgs B.Vitte.

z31.jpg

z32.jpg

z33.jpg
























Viena pika, otra pika, maza pika, liela pika, trešā sniega bumba... Kopā top SNIEGA CELTNE- māja no sniega. Vadību uzņēmās 3.grupas bērni, redzot, ka viss kļūst arvien interesantāk, palīgā devās arī 4.grupas bērni. PII ''Bitīte'' skolotāja I.Orlova.  Dzintras Padomas foto.

z34.jpg











Eksperimentu veic brālis Valters, kad karstais ūdens top aukstā laikā par dūmiem. Esteres Riekstiņas foto.

z35.jpg







Top ''Ziemas viesnīca'' mūsu pagalmā. Esteres Riekstiņas foto.

z36.jpg













Slēpotājs Valters bauda ziemas priekus. Esteres Riekstiņas foto.

z37.jpg













Savu sniega kalnu var izveidot kopā ar tēti, sastumjot sniegu un iebraucot trasi. Esteres Riekstiņas foto. 

z38.jpg













Esteres Riekstiņas foto tapuši Bebru pagasta "Atvaros". Šajā foto Esteres mamma Daiga.

z39.jpg













Esteres eksperimenti tumšajā un aukstajā vakarā.

z40.jpg













z41.jpg

z42.jpg

z43.jpg













z44.jpg









Dārta, Silva, Emīlija Grunšteinas.

z45.jpg











Loreta Roze 26.12.2020. Pirmā mazā sniega sieviņa.

z46.jpg












Ar draugu sniegavīru "Zītaros".


 Paldies par piedalīšanos konkursā! Pateicības balviņas konkursa dalībniekiem tiks nogādātas personīgi. Aicinu ikvienu baudīt skaistos ziemas mirkļus.

Justīne Kosmačevska,

Tēlnieka Voldemāra Jākobsona memoriālās mājas vadītāja

printēt
afisa_foto_2.jpg z1.jpg z3.jpg z4.jpg z2.jpg z5.jpg z6.jpg z7.jpg z8.jpg z9.jpg z10.jpg z11.jpg z12.jpg z13.jpg z14.jpg z15.jpg z16.jpg z17.jpg z18.jpg z19.jpg z20.jpg z21.jpg z22.jpg z24.jpg z25.jpg z26.jpg z27.jpg z28.jpg z29.jpg z30.jpg z31.jpg z32.jpg z33.jpg z34.jpg z35.jpg z36.jpg z37.jpg z38.jpg z39.jpg z40.jpg z41.jpg z42.jpg z43.jpg z44.jpg z45.jpg z46.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top