Koknese svinēs pilsētas svētkus

02.07.2021 - 03.07.2021

afisa_1_lpp.jpgAtzīmējot faktu par Kokneses atgriešanos pilsētu saimē, 2. un 3. jūlijā svinēsim pilsētas svētkus. Lai arī svinības nenotiks tradicionālajā formā ar svētku gājienu, amatierkolektīvu koncertu, vietējo amatnieku tirdziņu, balli un salūtu, tomēr ir padomāts par svētku noskaņas radīšanu abās dienās ar saukli "KOKNESE. Pils. Sēta", jo svētku pasākumi notiks gan Kokneses viduslaiku pilsdrupās, gan estrādē. Aicinām koknesiešus svētku sajūtu radīt, pušķojot māju pagalmus un sētas, paceļot mastā karogus, greznojot daudzdzīvokļu māju logus un balkonus.

Pilsētas svētki 2. jūlijā pulksten 19 Kokneses viduslaiku pilsdrupās (nelabvēlīgos laikapstākļos Kokneses kultūras namā) iesāksies ar muzikālās apvienības "RĀMI RITI" koncertu "ROTĀJIESI, TU SAULĪTE".

3. jūlijā no pulksten 13 līdz 15 Kokneses estrādē pašvaldības sarūpētas dāvaniņas varēs saņemt vecāki, kuru bērniņi dzimuši laikā no 2020. gada 1. jūnija līdz šī gada 1. jūnijam,  ir deklarēti Kokneses novadā, bet apsveikumu nav saņēmuši, jo dzimšana nav reģistrēta Kokneses novada dzimtsarakstu nodaļā. Pulksten 15 bērnus priecēs muzikāla izrāde "SALDI KRĀSAINS BRĪNUMS". Uz izrādi bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez QR sertifikātiem kopā ar vecākiem. Bērnu vecākiem un bērniem, kuri ir vecāki par 12 gadiem, ieeja izrādē, uzrādot QR sertifikātu. Līdzi jābūt personu apliecinošiem dokumentiem.

 3. jūlija vakarā pulksten 20 Kokneses estrādē par godu pilsētas svētkiem notiks populārās Latvijas popgrupas "BET BET" 30 gadu jubilejas  koncerts.

 Vēršam uzmanību, ka svētku pasākumus varēs apmeklēt tikai ar personalizētām ieejas kartēm, uzrādot QR sertifikātu. No 28. jūnija personalizētās ieejas kartes varēs izņemt Kokneses kultūras nama kasē: katru darbadienu no pulksten 10:00 līdz 12:00, kā arī otrdien un ceturtdien no pulksten 17:00 līdz 19:00. Personas, kuras veiks Covid-19 ātro antigēna testu, kam rezultāts derīgs tikai sešas stundas, personalizētās ieejas kartes varēs saņemt pasākuma norises vietā.

Pasākumu apmeklētāju ievērībai: uzrādot digitālo Covid-19 sertifikātu, kultūras pasākumus var apmeklēt personas, kuras:

  • ir vakcinējušās pret Covid-19;
  • pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19;
  • pēdējo 48 stundu laikā ir veikušas Covid-19 testu un tā rezultāts ir negatīvs;
  • pēdējo 6 stundu laikā ir veikušas Covid-19 ātro antigēna testu un tā rezultāts ir negatīvs.

Informācija par to, vai persona ir vakcinēta pret Covid-19, pēdējā pusgada laikā pārslimojusi Covid-19 vai ir veikta Covid-19 testēšana, tiek reģistrēta digitālajā Covid-19 sertifikātā. Tas pasākuma apmeklētājiem jāuzrāda pie ieejas, savukārt organizators pārbauda vietnē www.Covid19sertifikats.lv, kā arī izmantojot speciālu viedtālruņu aplikāciju.

Pasākumus kopā ar vecākiem varēs apmeklēt arī bērni līdz 12 gadu vecumam, kas nav vakcinēti, pārslimojuši, un kuriem nebūs jāveic Covid-19 tests (bērni no 12 gadu vecuma var vakcinēties, tāpēc viņiem jābūt vakcinētiem, pārslimojušiem vai jāveic Covid-19 tests). Visiem pasākumu apmeklētājiem līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam.

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top