Bebru pagasta vokālajam ansamblim „Bitītes” 4. dzimšanas diena!

08.03.2011 kur : Vecbebru tehnikums

2895.jpgPirms četriem gadiem, 8. martā, ar savu pirmo dziesmu pavasari sveica Bebru pagasta vokālais ansamblis „Bitītes”. 12. martā Bebru vispārizglītojošās internātpamatskolas zālē ansambļa 4. dzimšanas dienas koncerts bija saulains sveiciens pavasarim un visiem dziesmas draugiem!

Koncerta pirmajā daļā skanēja „Bitītēm” tuvās latviešu tautasdziesmas. Savu nerimstošo dzīvesprieku viņas izdziedāja Alfrēda Vintera un Raimonda Paula jautrajās melodijās koncerta otrajā daļā. Ansambļa meitenēm ir zināms savs dzīvesprieka noslēpums – dziedāt, kad sirds grib gavilēt, dziedāt kad asaru tērcītes plūst, jo dziesmai piemīt brīnumains spēks. Lai tikai bēdas nenomāc garu! Dziesmā sieviete arvien rod jaunu enerģiju, kā bite no ziediem medu.

Sieviete ir skaista tad, kad viņa mīl, dzied un dejo! Koncerta starplaikos skatītājus priecēja flamenko dejotājas, kuras šo sievišķīgo dejas mākslu apgūst Kokneses kultūras namā.

Dzimšanas dienas koncerta turpinājumā dzirdējām populāras Raimonda Paula, Imanta Kalniņa un Ulda Ozola dziesmas, kā arī divas Andra Kristona dziesmas ar Ārijas Āres un Sarmītes Rodes vārdiem.

Šajos dziesmotajos četros gados „Bitītes” ar savām dziesmām priecējušas ne tikai Bebru pagasta pasākumos. Viņu dziesmas skanējušas Koknesē, Iršos, Aizkrauklē un Skrīveros, Vietalvā, Vesetas līcī, arī Slovākijā, Košicē. Vidēji gadā ansamblis piedalās 13 -14 koncertos. Ansambļa mēģinājumi notiek PII „Bitīte”, jo septiņas no ansambļa dziedātājām strādā bērnudārzā.

Muzikālo pavadījumu uz sintezatora vai kokles spēlē ansambļa vadītāja Velga Feldmane, vairākās dziesmās ansambļa repertuārā skan akordeons, kuru spēlē Inese Skuja. Par savējo „Bitītes” sauc Normundu Skuju. Viņš ar prieku piedalās ansambļa koncertos, spēlējot ģitāru.

Ja dziesmas dzirkstelīte iekritusi sirdī, tad var pagūt visu, jo dziesma kā sargeņģelis stāv klāt un sargā.

Paldies ansambļa dalībniecēm par dziesmas mīlestību. Paldies par ikdienas darbu, lai mums būtu svētki!

Lai nepietrūkts dziesmu, ko dziesmu kamoliņā ritināt un mums dāvināt!

Sarmīte Rode

printēt
2896.jpg 2897.jpg 2898.jpg 2899.jpg 2894.jpg 2895.jpg 2900.jpg 2901.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top