Pianists Vestards Šimkus, Latvijas mākslinieki un uzņēmēji palīdz tapt Likteņdārzam

21.03.2011

img_1185[1].jpg2011. gada 21. martā Mazajā Ģildē notika „Likteņdārzam” veltīts labdarības pasākums – izcilā pianista Vestarda Šimkus koncerts un Latvijas mākslinieku darbu izsole. Pasākuma mērķis bija ar to personību, kas jau palīdz tapt „Likteņdārzam”, piemēru un tiešu pamudinājumu, uzrunāt Latvijas uzņēmējus piedalīties projektā. Viesu vidū bija „Likteņdārza” aizbildnis, Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri un Japānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Takaši Osanai ar kundzi Keiko Osanai. Pasākuma laikā „Likteņdārzs” saņēma ziedojumus 15 030 latu apmērā, no kuriem 10 152 lati tika saņemti no izsoles un 4 878 lati - ziedojumi no pasākuma viesiem. Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā - 25. martā - Latvijas Televīzija reportāžu no pasākuma pārraidīja LTV 1. Raidījuma laikā LTV skatītāji, zvanot pa ziedojumu tālruni 9000 6389 un ziedojot 1 latu, saziedoja 3 372 latus. Visi saņemtie līdzekļi tiks ieguldīti amfiteātra būvniecības turpināšanā.

Pēc koncerta pirmo reizi notika „Likteņdārzam” veltīta Latvijas mākslinieku darbu izsole, kuras ienākumi tiek ziedoti „Likteņdārzam”. Izsolē tika izsolīti šādu mākslinieku darbi - Antra Ivdra, Artis Bute, Džemma Skulme, Edgars Vērpe, Egils Rozenbergs, Elīna Titāne, Elīna Zunde, Guntars Sietiņš, Ilmārs Blumbergs, Ivars Muižulis, Juris Jurjāns, Kristīne Luīze Avotiņa, Kristaps Ģelzis, Laimdots Mūrnieks, Ludmila Meilerte, Natālija Laminska, Nelle Zirnīte, Oļģerts Jaunarājs, Oļģerts Saldavs, Sandra Krastiņa, Solveiga Vasiļjeva un Zane Balode. Tika izsolīta arī Leona Baloža 1966. gada fotogrāfija, kurā redzamas Kokneses pilsdrupas pirms Staburaga appludināšanas.

Mākslinieki, kuru darbi tika izsolīti, saņēma pusi no nosolītās summas, un puse no summas ir viņu ziedojums „Likteņdārzam”. Fonda dibinātāja Baiba Rubesa un padomes loceklis Guntis Belēvičs ziedoja darbus no savām privātajām mākslas darbu kolekcijām un visus ienākumus no gleznu izsolīšanas atvēlēja „Likteņdārzam”. Tika izsolīti arī manuskripti. Savus rokrakstus „Likteņdārzam” ziedoja Fonda padomes locekļi - dzejniece Māra Zālīte un profesors Jānis Stradiņš. Varēja iegādāties arī mūziķa Renāra Kaupera, dzejnieka Imanta Ziedoņa, dzejnieces Amandas Aizpurietes un Zentas Mauriņas manuskriptus. Izsoli vadīja Fonda padomes loceklis Guntis Belēvičs.

Viesi saņēma arī pirmo „Likteņdārza” DVD, kura izdošanu atbalstīja AS „Latvenergo”. Diskā apkopoti Latvijas Televīzijas 2009. un 2010. gada ziedojumu akcijas „Top Latvijas Likteņdārzs!” sižeti un dziesmas no 2010. gada 28. augusta koncerta „Mīlestības dziesmas Latvijai”, kas notika Kokneses pilsdrupās un bija Latvijas mūziķu un koru veltījums „Likteņdārzam". Tajā skanēja dziesmas, kuras jauniešu kora "Balsis" un "Kokneses fonda" rīkotajā aptaujā www.draugiem.lv tika atzītas par tām, kas visvairāk saistās ar piederību Latvijai un mīlestību uz savu zemi. „Likteņdārza” īstenotājs „Kokneses fonds” pateicas pasākuma atbalstītājiem – „Hipotēku bankai” un VAS „Latvijas valsts meži” – un katram, kas devis savu ieguldījumu dārza tapšanā.

Lai palīdzētu tapt „Likteņdārzam” kā mūsu dāvanai Latvijai 100 gadu dzimšanas dienā, katrs ir aicināts līdzdarboties - iegādājoties ziedojumu zīmes, piezvanot pa pastāvīgo ziedojumu tālruni 9000 6787, iestādot koku, atvedot pelēko akmeni „Likteņdārza” amfiteātrim vai nopērkot „Likteņdārza” DVD (no 25.03.2011. pieejams tautas mūzikas salonā "Upe" Rīgā , R. Vāgnera ielā 5 un „Kokneses Tūrisma centrā” Melioratoru ielā 1, Koknesē).

Bilžu galeriju skatīt šeit.

Tuvāka informācija par projektu – www.liktendarzs.lv.

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top