Dejā viss ir iespējams!

11.04.2011

3015.jpg„Sen tik labs koncerts Bebros nav bijis!” – pēc Bebru vispārizglītojošās internātpamatskolas deju kolektīva „Mutulītis” un Vecbebru profesionālās vidusskolas deju kolektīva „Kāre” koncerta „Zied atkal ziedi pļavā un sirds tev vaļā raisās” 31. martā, VPV zālē, atzina skatītāji.

Prieka devēji bija viņi – mazie un lielie dancotāji. Šķita, ka no bērnu un jauniešu smaidiem, kāju cēlajiem piesitieniem, tūlīt sāks tikšķēt sniegpulksteņu zvani un priecīgi gājputni uzspurgs pavasara debesīs. Dejā viss ir iespējams!

Koncertu atklāja „Kāres” un „Mutulīša” meiteņu kopīgā deja „Es piedzimu māmiņai”. Par šo deju meitenes teic – tā šobrīd ir mūsu mīļākā deja!

Koncerta ritējumā „Mutulīša” dejas mijās ar „Kāres” dejām un kopīgi dejotām. Ar aplausiem skatītāji sagaidīja jau labi zināmo „Kāres” puišu deju „Es izjāju prūšu zemi” – kurā ik skatienā un brašajā solī virmoja viņu jaunības degsme, bet kad pēc „Kāres” puišu uznāciena, deju turpināja „Mutulīša” spriganie zēni, zāle sajūsmā uzgavilēja! Arī „Mutulīša” vadītājas Aijas Rimšas radītajā dejā „Divas skudras” redzējām „Kāres” jauniešus kopā ar „Mutulīša” visjaunākajiem dejotājiem. Dejai izvēlētā Vara Vētras dziesma, sirds siltums, ko izjutām, kad jaunieši ieaijāja un sedziņās ietina mazos „mutulīšus”, bija tā vārdos netveramā sajūta, par kuru koncerta izskaņā „Kāres” vadītāja Sarmīte Plūme sacīja: ”Tas bija kaut kas vairāk par deju”.

Koncertā piedalījās arī Vecbebru profesionālās vidusskolas audzēkņu hip – hop grupa, kuras sniegumā vērojām pašu jauniešu iestudētas dejas. Tikpat lielu dzīvesprieku ieraudzījām internātpamatskolas skolotāju un darbinieku šim koncertam veltītajā dejā „Dulla, dulla nu ir Lulla”.

„Ja sirds ir aizdegusies” – šīs dziesmas vārdu pavadījumā koncerta noslēguma dejā „Mutulīša” un „Kāres” dejotāji ar smaidu sejā izteica: - ja sirds ir iedegusies mīlestībā uz deju, tā nepāries, bet kā no maza pumpuriņa, izplauks par krāšņu ziedu. Pēc koncerta „Kāres” vadītāja Sarmīte Plūme ar saviļņojumu teica: „Kopā ar „Mutulīti” esam dejojuši vairākkārt, bet šis ir mūsu pirmais koncerts ar tik lielu kopības sajūtu. Mums izdevās parādīt to labestību, kas mājo starp bērniem un jauniešiem. Paldies Aijai par koncerta vadīšanu, programmas salikšanu un jaunajām iestudētajām dejām! Priecājos, ka vairāki „Mutulīša” dejotāji turpina dejot „Kārē”. „Mutulīša” vadītāja Aija Rimša smaidot sacīja: „Esmu pateicīga Sarmītei Plūmei par draudzīgo un sirsnīgo attieksmi, par nekad neatteikto padomu un uzmundrinājumu! Mums gribējās parādīt, cik ļoti mums patīk dejot kopā! Paldies maniem uzcītīgajiem dejotājiem par garajās mēģinājuma stundās paveikto. Mums ir svarīgi augt savā dejot prasmē un tiekties uz augšu, dejot kā „Kārei. Viss var izdoties, ja tiek darīts no sirds!

Sarmīte Rode

printēt
3003.jpg 3000.jpg 3005.jpg 3001.jpg 3002.jpg 3004.jpg 3006.jpg 3007.jpg 3008.jpg 3009.jpg 3010.jpg 3011.jpg 3012.jpg 3013.jpg 3014.jpg 3015.jpg 3016.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top