Viļņa Plūmes atceres koncertā uzstāsies Aizkraukles pašdarbnieki un Raimonds Pauls

03.06.2012 17:00

plume_fonds_samaz.jpgAr maestro Raimonda Paula un vietējo skatuves mākslinieku dalību 3. jūnijā plkst. 17.00 Aizkraukles kultūras namā notiks ilggadējam pilsētas mēram Vilnim Plūmem veltīts piemiņas koncerts „Labie darbi Aizkrauklei”. Ieeja koncertā būs par ziedojumiem, kuri tiks izmantoti, lai īstenotu ieceri par garīgu pieminekli V.Plūmem.

Koncerta organizatori atzīst, ka domu par atceres koncertu veicinājusi aizkraukliešu vēlme pateikties cilvēkam, kurš palīdzējis Aizkrauklei kļūt par vienu sakoptākajām pilsētu Latvijā. Koncerts „Labie darbi Aizkrauklei” notiks dienā, kad Vilnim Plūmem būtu palikuši 68 gadi.

Lai atbalstītu ideju par Viļņa Plūmes piemiņas stipendijas izveidi, koncertā piedalīsies P.Barisona Aizkraukles mūzikas skolas audzēkņi, deju kolektīvi "Radi" un "Pēda", kultūras nama bērnu deju kolektīvs, kā arī Aizkraukles novada ģimnāzijas koris "De Cantare", kurš uzstāsies kopā ar maestro Raimondu Paulu.

Jau ziņots, ka 2011. gadā tika uzsākta ziedojumu vākšana, lai izveidotu Viļņa Plūmes stipendiju Aizkraukles attīstībai. Tā turpmāk ik gadu finansiāli atbalstīs vistalantīgākos jauniešus no Aizkraukles, lai tie iegūtu konkurētspējīgu augstāko izglītību. Stipendiju administrē pieredzējušais „Vītolu fonds”, un no pirmajiem saziedotajiem līdzekļiem ikmēneša stipendiju jau saņem Aizkraukles novada ģimnāzijas pērnā gada absolvente Jūlija Šapolovska, kura ar labām un izcilām sekmēm studē Rīgas Tehniskās universitātes enerģētikas un elektrotehnikas programmā.

“Vilnis Plūme uzskatīja, ka mūsu nākotne ir atkarīga no labi izglītotas jaunās paaudzes. Šajā dienā ne tikai atcerēsimies mūsu pilsētas ilggadējo saimnieku, bet arī iemūžināsim viņa darbību, pieliekot savu artavu stipendijas izveidei. Mēs zinām, ka labi darbi dzīvo ilgāk par mums, tāpēc sirsnīgi aicinām ikvienu aizkrauklieti būt klāt šajā koncertā,” norāda Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums.

Ieeja koncertā „Labie darbi Aizkrauklei” būs par ziedojumiem. Organizatori aicina savlaicīgi saņemt ieejas kartes uz koncertu kultūras nama kasē katru darba dienu 12.00.-14.00. un 17.00.-19.00. Ziedojuma apmērs nav noteikts. Informācija un rezervācija pa tālruni 65122396.

Plašāk par stipendiju un ziedošanas iespējām internetā: draugiem.lv/stipendija. Informācija par koncertu tiks papildināta aizkraukle.lv.

printēt
plume_fonds_samaz.jpg plakats_3jun_2.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top