Kokneses „Bērnu/ Jauniešu žūrijas 2012” eksperti viesojas Bebros!

04.10.2012 kur : Kokneses pagasta bibliotēkas Bērnu nodaļa

dsc_1194.jpgKlāt rudens un kā ik gadu Kokneses bērnu bibliotēka saviem Bērnu un Jauniešu žūrijas ekspertiem organizē „uzlādēšanās” pasākumus, lai vairotu prieku un apņēmību lasīt un novērtēt šā gada žūrijas grāmatas.

Šogad, lai „uzlādētos”,4. oktobra pēcpusdienā, apbruņojušies ar ziediem, zīmējumiem, dāvanām un gardumiem, devāmies apciemot Bebru pagasta bibliotēkas Bērnu un Jauniešu žūrijas ekspertus! Bebru bibliotēkas vadītāja Ausma Rode sagaidīja mūs ļoti sirsnīgi, izrādīja bibliotēku un aicināja doties viņas sarūpētajā ekskursijā uz tuvējo Bišu muzeju, kur par bitēm var redzēt un uzzināt visu. Muzejā žūrijas eksperti atklāja, ka arī viņi ir čakli kā bitītes, jo čakli lasa grāmatas un krāj zināšanas - tāpat kā bitītes medu. Pēc ekskursijas degustētais medus daudziem likās saldāks un gardāks nekā mājās, varbūt arī tāpēc, ka tagad bērni labāk zina, kā tieši medus nonāk līdz burciņai. Paldies Anitai Svokai par aizraujošo stāstījumu, iepazīstinot ar bišu ikdienu un dzīvi.

Turpinājumā bibliotekārīte Ausma mums bija sarūpējusi aizraujošu viktorīnu, kurā vienlīdz gudri un zinoši par pasaku varoņiem un grāmatām izrādījās gan lielie, gan mazie, gan Bebru, gan Kokneses lasītāji. Un par piedalīšanos katrs saņēma jauku dāvaniņu.

Čaklie lasītāji arī iemācījās bez liekas runāšanas atrast pāri un, klusi samainoties ar vajadzīgajiem puzles gabaliņiem, salikt sajukušos žūrijas grāmatu attēlus. Viens otru tuvāk iepazīstot, izveidojām arī katrs savu Bērnu/Jauniešu žūrijas eksperta pasīti, kuru vienojāmies glabāt līdz žūrijas noslēguma pasākumam.

Laiks paskrēja nemanot un pie kliņģera, saldumiem un siltas tējas krūzes noslēgumā, vienojāmies, ka iesāktā lasītāju sadraudzība jāturpina un varbūt pavisam drīz arī Bebru čaklie lasītāji apciemos mūs Koknesē.

Mājupceļā iebraucām Bormaņos apskatīt Ratnicēnu bibliotēku, kur mūs sirsnīgi uzņēma, par bibliotēku pastāstīja un to izrādīja tās vadītāja Sarmīte Leitāne.

Tagad, salīdzinot vismaz trīs ekspertiem zināmās bibliotēkas, mazie lasītāji paši varēja pārliecināties, ka katra bibliotēka, lai arī pilda vienādas funkcijas, ir savādāka - tāpat arī katra grāmata ir unikāla un lasītāju viedokļi arī par vienu grāmatu var būt atšķirīgi.

Liels Paldies Ausmai un Sarmītei par sirsnīgo uzņemšanu un liels Paldies mūsu smaidīgajiem un pacietīgajiem šoferīšiem Valteram Kārkliņam un Aigaram Romanovskim.

Pozitīvas emocijas ir uzņemtas, un žūrijas darbs turpinās pilnā sparā, jo jau līdz Ziemassvētkiem žūrijas grāmatām jābūt izlasītām un novērtētam, lai jau nākošā gada sākumā zinām, kuras tad ir Latvijā vislabāk novērtētākās žūrijas grāmatas, iemīļotākie autori un vai Kokneses ekspertu viedoklis sakrīt ar pārējo Latvijas Bērnu/Jauniešu žūrijas ekspertu viedokli!

Uz tikšanos bibliotēkā!

Teksts un foto Antra Vasiļevska

printēt
dsc_1124.jpg dsc_1132.jpg dsc_1144.jpg dsc_1135.jpg dsc_1133.jpg dsc_1148.jpg dsc_1140.jpg dsc_1141.jpg dsc_1157.jpg dsc_1161.jpg dsc_1162.jpg dsc_1167.jpg dsc_1171.jpg dsc_1175.jpg dsc_1178.jpg dsc_1182.jpg dsc_1187.jpg dsc_1190.jpg dsc_1194.jpg dsc_1198.jpg dsc_1207.jpg dsc_1210.jpg dsc_1211.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top