Skaistā svētku diena Koknesē

11.11.2012

labakie-gadi.jpg11. novembrī Kokneses senioru koris „Labākie gadi” sagaidīja ciemos savus draugus - Ogres senioru kori „Atvasara”, lai kopā nosvinētu Lāčplēša dienu. Daba bija dāsna – dāvāja skaistu, saulainu dienu un lielisku svētku noskaņu.

Pēc koncerta Mūzikas skolā, kurā katrs no koriem izdziedāja savu repertuāru un vienojās kopējā dziesmā, abi kori kopā ar koncerta apmeklētājiem devās uz Likteņdārzu, lai apskatītu jauno Skatu terasi. Vecākā gada gājuma dziedātāji tika lepni aizvizināti uz terasi ar elektrokāriem, bet jaunākie un vingrākie labprāt šo attālumu no auto stāvvietas līdz terasei mēroja kājām.

Par skaisto terasi tika izteiktas visdažādākās atziņas – Kā uz kuģa! ; - Cik skaista ir Daugava no šī skatu punkta!; - Cik plaši un tālu var redzēt!; - Cik skaisti te būs vasarā!; - Cik skaists apsūnojis akmens brūnajā zemes laukumā!; - Kā smaržo koka dēlīši! Kā kādreiz mana vectēva būvētajā verandā.; - Es noteikti atbraukšu pavasarī, kad ziedēs rododendri!

Manuprāt, visaizkustinošākos vārdus teica kāda sirma kundze : „Ja mans Kārlis zinātu, cik skaista vietiņa viņa piemiņai izveidota! Varbūt tad viņam Igarkas zemītē būtu mierīgāka dusēšana….”

Skanīgi un vienoti izskanēja abu koru un terases apmeklētāju kopā nodziedātās strēlnieku dziesmas, kuras, kā vēlāk izrādījās, bija dzirdamas pat Daugavas līča otrā krastā, pie kam tik skaidri, ka varēja saklausīt ik zilbi, ik vārdu.

Pie gādīgu roku sarūpēta ugunskura dzērām tēju, mielojāmies ar līdzpaņemtajiem speķa raušiem un dziedājām, dziedājām.

Patīkams pārsteigums un gods bija redzēt, kā ieklāj pirmos bruģakmeņus ar ziedotāju vārdiem un uzvārdiem. Mūsu klātbūtnē 2000 sirmo bruģakmeņu ieņēma savu vietu ābeļu alejas sākumā . Gara acīm redzējām šo klājumu aizvijamies līdz pat Daugavai….

Diena paskrēja vēja spārniem. Ogrēnieši ar žēlu nopūtu kāpa autobusā, lai dotos mājup. Daudzās pateicības un prieku par lieliski nosvinēto Lāčplēša dienu saņēmām arī nākamajā dienā. Tika izteikta vēlēšanās pēc iespējas ātrāk pie mums atgriezties.

Iespējams, ka tas notiks jau Ziemassvētkos, kad Dievnamā plānojam koncertu „Šūpļa dziesmas Jēzus bērniņam”.

Silvija Cīrule

Foto no Kokneses novada domes arhīva

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top