Dziesmas saulei starp sniegu un sniegpulksteņiem

08.03.2013 kur : Vecbebru tehnikums

picture-058.jpgVēl sniega sega klāj zemi, bet maza sniegpulksteņa sirds jau ilgojas ieraudzīt sauli. 8. marta vakarā Vecbebru Profesionālās vidusskolas zālē vokālā ansambļa „Bitītes” koncertā mēs, skatītāji, sajutām, ka pavasaris ir pavisam tuvu, jo „bitītes” savās dziesmās dziedāja par sauli un mīlestību. Pasākumu atklāja un ar koncerta programmu iepazīstināja Ausma Rode. Ansambļa dziedātājas iemīļojušas liepājnieka Andra Kristona komponētās melodijas, arī šajā vakarā skanēja viņa saulainās dziesmas.

„Koncerts notika īstajā dienā un laikā”, sveicot ansambļa dziedātājas, teica Bebru pagasta pārvaldes vadītāja Ilze Pabērza, jo tieši 8. marts – Starptautiskā sieviešu diena ir ansambļa dzimšanas diena. Jau sešus gadus „Bitītes” mūs priecē ar savu uzstāšanos pagasta pasākumos, kā arī ar dziesmu brauc ciemos tur, kur gaida dziesmas draugi. Visus šos gadus ansambli vada Velga Feldmane, viņai palīdz koncertmeistare Liāna Haritonova, bet ar akordeona un vijoles spēli arī šajā koncertā muzikālo pavadījumu papildināja Inese un Monta Skujas. Visas dalībnieces ansamblī dzied no pirmās dienas – tas ir vislabākais apliecinājums tam, kā pirmajā ansambļa dzimšanas dienā teica viena no dziedošajām „bitītēm” Antoņina Midega: „Mēs esam kā podziņas, kas nu piešūtas vienam mētelītim!” Savā sestajā dzimšanas dienā „bitītes” koncerta otrajā daļā pirmo reizi parādījās jaunajos skatuves tērpos, kurus sagādājusi Bebru pagasta pārvalde.

Vidējās paaudzes deju kolektīvs „Irši” ar vadītāju Intu Balodi ansamblim kļuvuši par labiem draugiem, jo abi kolektīvi daudzkārt piedalījušies kopīgos koncertos. Šajā vakarā Dziesma sniedza roku Dejai – ansambļa „Bitītes” saulainās dziesmas mijās ar „Iršu” dejotāju cēlo dejas soli. Ar aplausiem tika pavadītas dejas, kurās noteikti viņus redzēsim šovasar Dziesmu un Deju svētkos. „Pār mums nolīs saule, šūposies debesis, ja tu dziedāsi man, ja es dziedāšu tev,” – lai šie jubilāres „Bitītes” dziedātie vārdi mūs pavada ceļā uz pavasari!

Vakarā turpinājumā – ballē svētku noskaņojumu radīja mūziķi Linita, Aldis Rullis un grupa „Emburgas zēni”.

Sarmīte Rode

Normunda Skujas foto

printēt
picture-027_1.jpg picture-031_1.jpg picture-038_2.jpg picture-039.jpg picture-045_1.jpg picture-052.jpg picture-056_1.jpg picture-058.jpg picture-062.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top