Bērnu dienu jampadracis Vecbebros

01.06.2013 kur : Vecbebru Mežaparka estrāde

1.jūnija pēcpusdienā, Bebru pagasta Mežaparka estrādē, saules sveicienu pavadībā svinēja Starptautisko bērnu aizsardzības dienu. Pulcējot vienkopus vairāk kā simts apmeklētāju – ne tikai bērnus, bet arī to tuvākos radiniekus, tika jauki pavadīta diena dažnedažādāko atrakciju virpulī, kuras organizēja Bebru internātvidusskolas skolotāja Daiga Andersone.

Bērnu pasaku pavadījumā, tika atklāts bērnu jampadracis. Pirmā aktivitāte, kas bērnos izraisīja lielu jūsmu, bija pārģērbšanās. Turklāt ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Vardīšu, bitīšu, bizbizmārīšu un citu radībiņu maskas rotāja ikviena svētku dalībnieku galvu, kas savukārt veidoja vienotu un pacilātu noskaņu viscaur estrādei.

Bērnu smaidu nomainīja smiekli, kas liecināja, ka pasākums iet savu virzienu un ir sasniedzis tā sākotnējo mērķi - iepriecināt ikvienu bērnu, liekot tam neviltoti priecāties par iespēju būt kopā ne tikai ar saviem vienaudžiem, bet arī darīt lietas, kuras katru dienu nav iespējamas. Kopīgiem spēkiem tika būvēts vilcieniņš, kura gala maršruts bija nelielais dīķis estrādes teritorijā. Zemes radībiņu jūklim sasniedzot dīķi, ūdenī pa straumi tika palaistas trīs laimītes, katra personīgās vēlēšanās, sārtu papīra ūdensrožu izskatā.

Bērnus vienoja ne tikai spēles, bet arī aktīvas izkustēšanās. Pasākuma laikā tika dejotas vairākas dejas - Putniņdeja, Klimpiņpolka un Sudmaliņas - kuru laikā kājas izlocīja ne tikai bērni, bet arī vecāki un citi svētku interesenti.

Bija nepieciešams likt lietā arī radošo pieeju, kopīgi krāšņojot estrādi ar dažādu krāsu krītiņiem. Izveidotie svētku paklāji radīja neticamu vienkāršības sajūtu un atklāja klātesošajiem bērnu patiesumu – katrs zieds, māja vai mašīna tika zīmēta ar tik lielu apņēmību un centību, kas noteikti iedrošināja arī pieaugušos ķerties klāt piederumiem un palīdzēt mazajām atvasēm radošā procesa laikā.

Starp bērniem bija arī 1.jūnija gaviļnieki – Kristers Paļčevskis un Agija Leķe, kurus sirsnīgi sumināja, pasniedzot mazas dāvaniņas un veltot dziesmotu sveicienu.

Paklāju papildināja varavīksnes krāsu baloni. Bērnu uzdevums- piepūst to tik lielu, lai tas nesaplīstu. Palīdzot viens otram, roku rokā, uzdevums tika piepildīts. Kā jau lielos svētkos pienākas, arī bērnu diena tika nosvinēta ar balonu salūtu. Bērnu dzidrajās acīs vienlaikus manāmais uztraukums un saviļņojums radīja sakāpinājumu, ko izkliedēja desmitiem balonu pārplīšanas skaņa, atbalsojoties dzidrajās pavasara debesīs.

Skaļi saucot „saldējums, saldējums”, tika sagaidīts aukstais ledus prieks, lai veldzētos karstajā saules svelmē. „Bērnu ballīte nav iedomājama bez saldējuma”, teic Daiga Andersone. Papildus ledus našķim, bērni tika cienāti gan ar cepumiņiem, gan konfektēm.

Kamēr bērni nodarbojās ar dārza spēļu – riču raču, tvistera vai piepūšamo atrakciju- spēlēšanu, bija pienākusi cipariņu loterijas kārta. Mazas piemiņas balvas iepriecināja gan mazus, gan lielus šo svētku apmeklētājus.

Svētku noslēgumā debesīs pacēlās 7 gaisa laternas, kas simbolizēja ne tikai katru nedēļas dienu, bet arī cerību nākotnē šādos pasākumos pulcēties vēl lielākā skaitā, kā arī cerību atrast sponsorus, lai nākošajos gados šo bērniem veltīto dienu būtu iespējams svinēt no agra rīta līdz pat vēlam vakaram. Vēja šūpotas, laternas devās pretī saules gaismai, vedinot zinātkāros bērnus izlūkot cerību turētājas došanās virzienu, kamēr bērnu vienbalsīgais „jā” vārds apstiprināja svētku izdošanos.

Liels paldies par svētku tapšanu Bebru pagasta pārvaldei un pasākuma vadītājai Daigai Andersonei! „Domāsim labas domas un nākošais pasākums būs vēl labāks,” mums visiem novēlēja Daiga Andersone.

Paralēlie pasākumi norisinājās Iršu pagastā, kur jau rīta agrumā tika atklāti sporta svētki un pludmales volejbola turnīrs, kā arī Koknesē, kur novadniekiem bija iespēja apmeklēt Kokneses Mūzikas skolas audzēkņu koncertu.

Vidzemes Augstskolas

1.kursa studente Monta Liepiņa

printēt
dsc01507.jpg dsc01518.jpg dsc01491.jpg dsc01493.jpg dsc01513.jpg dsc01525.jpg dsc01530.jpg dsc01533.jpg dsc01538.jpg dsc01541.jpg dsc01543.jpg dsc01553.jpg dsc01562.jpg dsc01569.jpg dsc01583.jpg dsc01592.jpg dsc01606.jpg dsc01612.jpg dsc01617.jpg dsc01625.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top