Jo vairāk mēs dodam, jo vairāk mums pieder

01.11.2013 kur : Kokneses kultūras centrs

img_1587.jpg1. novembra vakarā Kokneses kultūras namā Pateicības pasākumā sirsnīgi gaidīti bija Kokneses novadā dzīvojošie donori un Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) biedri. Asinis – tā ir dārgākā dāvana, ko cilvēks var dāvināt cilvēkam. Pateicoties donoru kustībai Latvijā, kurā iesaistīties aicina Valsts asinsdonoru centrs, ik dienu tiek palīdzēts daudzu cilvēku dzīvībām. Arī Kokneses novadā, atsaucoties Valsts asins donoru centra aicinājumam, asinis regulāri ziedo aptuveni 100 donori. „Izglābtie nezina savus labdarus. Bet mēs gribam jums pasacīt paldies par jūsu nesavtību, par to, ka jums krūtīs pukst silta sirds. Dzīves gudrajā atziņā: „Jo vairāk mēs dodam, jo vairāk mums pieder” atklājas arī jūsu dzīves ziņa”, sacīja pasākuma vadītāja Inguna Strazdiņa.

Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris visiem donoru kustības atbalstītājiem novēlēja stipru veselību un arī turpmāk ar savu pašaizliedzīgo rīcību darīt pasauli labāku un veselāku. Kokneses novadā donoru kustību koordinē Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) Aizkraukles komitejas Kokneses novada nodaļas vadītāja Līva Skābarniece, viņai palīdz LSK brīvprātīgās pagastos - Sofija Tipaine Koknesē, Lība Zukule Bebros un Rudīte Vaivode Iršos. LSK Aizkraukles Komitejas Kokneses nodaļā šajā vakarā pateicās visiem, kuri kļuvuši par donoriem, bet īpaši godināti tika 11 novada iedzīvotāji, kuri asinis ziedojuši 50 un vairāk reizes. Ņina Rušmane, Biruta Pudule, Ārija Briede, Ivars Belovs, Silvija Vēze, Ilgonis Žeikars, Imants Piliens, Aija Panasjuka, Mihails Gorovajs, Artūrs Trūba un Aivars Māliņš ir mūsu donori, ar kuriem ļoti lepojamies, viņus sveicot, sacīja Līva Skābarniece. Pasākumā pie galdiņiem ar sarūpētu veselīgu cienastu, omulīgi jutās visi klātesošie. Pateicības pasākuma organizētāji – LSK Aizkraukles komitejas Kokneses novada nodaļas biedri bija sagādājuši vēl kādu skaistu pārsteigumu – nelielu apsveikuma koncertu. Ar muzikāliem priekšnesumiem priecēja Kokneses mūzikas skolas saksofonistu kvartets. Kokneses mūzikas skolas skolotāja Marija Vilde pārsteidza ar virtuozu spēli – ar ūdeni piepildītās glāzes, pieskaroties Marijas rokām, ļāva atskanēt gan latviešu tautasdziesmu, gan populāru skaņdarbu melodijām. Dziesmotus sveicienus dāvāja četras mazas sirsniņas – Estere, Viesturs, Zanda, Līga un Esteres māmiņa Daiga Andersone. Viņu karstākā vēlēšanās ir, lai viņu mazā radiniece Džeina Zeimuļa- Priževoite izveseļotos. Piecgadīgā meitenīte ilgstoši ārstējas Rīgā, Bērnu klīniskās slimnīcas 10. nodaļā. „Visa pasaule sadodas rokās, lai tev palīdzētu” - Riekstiņu un Andersonu ģimenes Bebros un Iršos šajā grūtajā brīdī ir cieši sadevušās rokās un ar viņām kopā ir arī tie, kas ziedojuši asinis mazajai Džeinai. Daiga Andersone un Lāsma Riekstiņa-Ruža donoriem kā sirsnīgu pateicību dāvināja simbolisku asins lāsīti – nozīmītes ar vārdiem „Esi donors!” Koncerta izskaņā uzstājās dzīves priecīgās Kokneses mazās līnijdeju dejotājas. Vakara turpinājumā balles mūziku spēja Anita un Jānis Ostrovski, un jaunieši Zane un Ainārs.

Lai Kokneses novada donoru pulks aug arvien lielāks, lai ikvienu uz šo soli iedvesmo vārdi: asinis – tā ir dārgākā dāvana, ko varam dāvāt viens otram.

Kokneses Novada Vēstis

printēt
img_1556.jpg img_1552.jpg img_1559.jpg img_1554.jpg img_1568.jpg img_1570.jpg img_1584.jpg img_1587.jpg img_1591.jpg img_1596_1.jpg img_1597_1.jpg img_1600_1.jpg img_1602_1.jpg img_1609.jpg img_1610_1.jpg img_1615.jpg img_1616_1.jpg img_1548.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top