Paldies Džeinas eņģeļiem!

15.12.2013 kur : Kokneses kultūras centrs

img_3079.jpgTrešās Adventes priekšvakarā, Kokneses kultūras namā, atnākot uz novada pašdarbības kolektīvu koncertu, ikviens ar savu ziedojumu un labajām domām varēja palīdzēt mazajai Iršu pagasta iedzīvotājai – piecgadīgajai Džeinai Zeimuļai-Priževoitei. Meitenīte jau ilgstoši ārstējas Rīgā, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas 10. nodaļā, lai uzveikto ļauno slimību – asins vēzi. „Es zinu, ka būšu vesela,” – Džeinas izteiktā apņemšanās dod stiprinājumu viņas vecākiem, kuru vienīgā vēlēšanās ir, lai viņu jaunākā meitiņa atveseļotos. Mēs dzīvojam pasaulē, lai cits citam palīdzētu - tā sajutāmies arī šajā vakarā. Katrs ziedotājs pateicībā saņēma greznas piparkūkas, Džeinas un viņas māmiņas gatavotos pērlīšu eņģelīšus.

Ja varētu ar brīnišķīgām mūzikas skaņām, ar to, kas liek dvēselei atvērties priekam, uzveikt sāpes – dzīvē būtu vairāk gaišuma. Šī doma neatkāpās ne brīdi, vērojot koncertu, kurā ik priekšnesums bija kā sirsnīgs vēlējums: „Džeina, mēs esam kopā ar tevi!” Koncertu atklāja Džeinas māmiņas Olitas skolēni un kolēģi no Pērses pamatskolas: jaunais talantīgais solists Valentīns ar dziesmu par diviem eņģeļiem, mazie dancotāji, direktores Gaļinas Kraukles un viņas meitas sirsnīgais duets, skolotājas Indras Labas runātā dzeja apliecināja – viņi visi domās ir sadevušies rokās, lai palīdzētu savējiem. Senioru koris „Labākie gadi” ar diriģenti Silviju Cīruli radīja Ziemassvētku vakara noskaņu, aicinot dziedāt līdzi seno, bet mūžam jauno „Ak, eglīte”, bet dziesmā „Bērnam” izteica: „Pār to bērnu, kas dzims laimīgs, eņģel, celies platiem spārniem..." Arī sieviešu kora „Anima” izjustajā dziedājumā izskanēja vēlējums būt stipriem savā ticībā. Ar jaunībai piemītošu dzīvesprieku skatītājus aizrāva Kokneses jauniešu deju kolektīvs un Vecbebru Profesionālās vidusskolas jauniešu deju kolektīva „Kāre” dejotāji. Lepni, skaisti un cēli savus deju rakstus izdejoja vidējās deju paaudzes deju kolektīvi „Liepavots” un „Irši”. „Danco, danco budēlīši, namamātes istabā!” - ziemas saulgriežu tuvumu atsauca folkloras kopas „Urgas” lielās un mazās dziedātājas. Dejas valdzinājums atklājās flamenko dejās, gan temperamentīgajās līnijdejās, gan dāmu deju kolektīva „Tik un tā” sniegumā. Zālei lika dimdēt Kokneses kultūras nama lepnums – nepārspējamais pūtēju orķestris Ziedoņa Puķīša vadībā. Skolas zēni un meitenes, vīri labākajos gados un tie, kam sirmums matos – viņus visus vieno muzicēt prieks kopā ar talantīgu orķestra vadītāju. „Rūdolfa smaids”, populāru deju ritmi un Ziemassvētku melodijas pūtēju orķestra izpildījumā mijās ar skatītāju aplausiem.

Kad uz skatuves vienuviet pulcējās visi koncerta dalībnieki un kolektīvu vadītāji, Inguna Strazdiņa līdzās aicināja Džeinas mammas brāli ar sievu – Mārtiņu un Lāsmu Ružus-Riekstiņus. Skatītāji aplausi nebeidza rimties, izdzirdot priecīgo vēsti: „Šajā vakarā Džeinas veselībai saziedoti 688 lati un 47 santīmi, 80 eiro, 40 zloti un 45 igauņu kronas!” Inguna Strazdiņa, pasniedzot savāktos ziedojumus Džeinas tuviniekiem, vēlēja viņiem būt par mūsu labo vēlējumu vēstnešiem. Sieviešu koris „Anima” dāvināja savu artavu – ziedojumiem piepildītu krājkasīti. Džeinas māmiņa Olita ir dejojusi vidējās paaudzes deju kolektīvā „Irši”. Inta Balode, vidējās paaudzes deju kolektīvu „Irši” un „Liepavots” vadītāja, vēlot Olitas ģimenei izturību, pasniedza Džeinai kopīgi sarūpētu Ziemassvētku dāvanu.

Lāsma Ruža-Riekstiņa Džeinas un viņas vecāku vārdā pateicās visiem ziedotājiem: „Visu labo, ko dodam citiem, atpakaļ saņemam dubultā. Mūsu labā ziņa ir tā, ka Džeinai ir atrasts donors, jau janvārī viņai paredzēta operācija Vācijā. Savāktie ziedojumi ļoti noderēs ārstēšanai.”

Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris un izpilddirektors Ilmārs Klaužs pateicās pašdarbības kolektīviem par brīnišķīgo labdarības koncertu un par nesavtīgu ieguldījumu tautas mākslas tradīciju saglabāšanā, šovasar piedaloties XXV Latviešu Vispārējos Dziesmu un XV Deju svētkos. Kokneses novada domes pateicības veltes saņēma: senioru koris „Labākie gadi” un diriģente Silvija Cīrule, sieviešu koris „Anima” un diriģentes Aija Liepiņa un Lelde Kamzole-Gagaine, koncertmeistare Ilona Makareni, jauniešu deju kolektīvs un vadītāja Kornēlija Reisnere, vidējas paaudzes deju kolektīvs „Irši” un vadītāja Inta Balode, vidējās paaudzes deju kolektīvs „Liepavots” un vadītāja Inta Balode, Vecbebru Profesionālās vidusskolas jauniešu deju kolektīvs „Kāre” un vadītāja Sarmīte Plūme, Kokneses pūtēju orķestris un vadītājs Ziedonis Puķītis, folkloras kopa „Urgas” un vadītāja Inguna Žogota, kapela „Aizezeres muzikanti” un vadītāja Inese Skuja, spēlmaņu kopa „Skutelnieki” un vadītājs Uldis Bērziņš, Kokneses amatieru teātris un vadītāja Inguna Strazdiņa. Par atsaucību koncerta norisē tika sveikti arī Pērses pamatskolas mazie mākslinieki un skolotāji, dāmu deju kolektīvs „Tik un tā" un vadītāja Kornēlija Reisnere, līnijdejotāju kolektīvs un vadītāja Inga Ozoliņa, flamenko deju grupa un vadītāja Gundega Lojāne, koncerta vadītāja Astrīda Saimena, Kokneses kultūras nama kolektīvs. Ziemassvētku laikā uz zemes nolaižoties eņģeļi, lai pabūtu kopā ar mums. Paldies visiem, kas ziedojot un ticot, paši kļuva par eņģeļiem, no sirds lūdzot: „Džeina, turies! Tev jākļūst veselai!”

Sarmīte Rode

Anitas Šmites, Inguna Žogotas, Anitas Liepiņas, Rolanda Gagaiņa foto

Tehnisku iemeslu dēļ fotoreportāžā nav atspoguļoti visi pašdarbības kolektīvi. Bet, ja Tev ir foto, ar kuru vēlies dalīties un pievienot esošajai fotogalerijai, aicinām tās iesūtīt uz e-pastu: anita.smite@koknese.lv

printēt
img_2944.jpg img_2951_1.jpg img_2923.jpg img_2925_1.jpg img_2955.jpg img_2960.jpg img_2963.jpg img_2964.jpg img_2965.jpg img_2968_1.jpg img_2976.jpg img_2991.jpg img_2995_1.jpg img_2997.jpg img_3012.jpg img_3013.jpg img_3029.jpg img_3039.jpg img_3041.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top