Manī karsti pulsē laiks

16.04.2014 kur : Kokneses apvienības pārvalde

img_8017.jpgLieldienu priekšvakarā, 16. aprīlī Kokneses novada domes 1. stāvā notika Sarmītes Rodes dzejas grāmatas “Manī karsti pulsē laiks” atvēršana un Jāzepa Osmaņu darbu izstādes atklāšana. Šajā vakarā uz svinīgo sarīkojumu bija pulcējušies Sarmītes dzejas cienītāji, kolēģi un sadarbības partneri.

Pasākuma laikā klātesošajiem bija iespēja ieklausīties dzejnieces vārdos un Skuju ģimenes muzikālajos priekšnesumos. Par grāmatas tapšanas gaitu atmiņās dalījās apgāda "Annele" direktore Iluta Moldane - Greiškane, bet par apskatāmo gleznu izstādi pastāstīja dzejnieka Jāzepa Osmaņa tuvs draugs Harijs Jaunzems.

"Pagājušajā gadā Sarmīti pirmo reizi satiku Valles muzejā. Atceros, ka viņa bija ļoti satraukusies, jo šajā dzejas dienu pasākumā piedalījās arī Sarmītes iemīļotais dzejnieks Jāzeps Osmanis. Noklausoties Sarmītes dzejas lasījumus, Jāzeps Osmanis izteica priekšlikumu sadarbībai - izdot dzejas grāmatu. Tik jēgpilnu un labu dzeju, kāda ir Sarmītei, sen nebiju dzirdējusi. Ir pagājis nepilns gads, un rokās varam turēt šo brīnišķīgo autoru kopdarbu," sacīja apgāda direktore. Sirsnīgus vēlējumus Sarmītei izteica ikviens klātesošais, bet laba vēlējumus domās sūtījām Jāzepam Osmanim, kurš, diemžēl, veselības stāvokļa dēļ pasākumā nevarēja būt klāt.

Vairāku prozas grāmatu autore, Bebru pamatskolas skolotāja Linda Šmite teic: "Ikviens, kurš vēlas pabarot savu garu un dvēseli, jaunajā dzejas grāmatā nevilsies. Tā būs vērtīga dāvana īstam grāmatu mīlim!"

Anita Šmite

printēt
img_8059.jpg img_8025.jpg img_8036.jpg img_8044.jpg img_8054.jpg img_8017.jpg img_8063.jpg img_8071_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top