Rudens Saulgrieži Kokneses pilsdrupās

23.09.2014 17:00 kur : Kokneses parks

rudens_saulgriezhi-044.jpgTieši dienā, kad iestājas astronomiskais RUDENS, biedrība "Baltaine", folkloras kopa "Urgas" un Kokneses TIC bija aicinājis interesentus nākt kopā, lai svinētu Rudens Saulgriežus. 23.septembrī plkst.17.00 Kokneses pilsdrupās rosījās gan lieli, gan mazi, visi silti saģērbušies, jo laiks bija iegriezies patiesi ļoti rudenīgs. Bija uguns rituāls, kur ar rudens veltēm ziedojām ugunij, lai tas, ko ļoti vēlies, piepildītos. Vēlējumi bija gan par sevi, savu ģimeni, bērniem, savu dzimtu, Koknesi un Latviju.

Katrs teica un katrs ziedoja kādu mazumiņu no rudens bagātības. Bija talkas dziesmas un uguns dziesmas, gājām rotaļās un dančos un mielojāmies ar pašu nestiem cienastiem, kuri bija ļoti gardi. Pirmais, ko lauzām un katram tika pa gabaliņam, bija lielais Jumja klaips. To ēdām ar medu. Karsta tēja ļoti noderēja. Jauku rudeni arī Tev! Lai priecē bagātā raža un krāsainās lapas! Lai rudentiņš patiešām ir bagāts vīrs!

Inguna Žogota, folkloras kopas "Urgas" vadītāja

printēt
rudens_saulgriezhi-019.jpg rudens_saulgriezhi-022.jpg rudens_saulgriezhi-024.jpg rudens_saulgriezhi-028.jpg rudens_saulgriezhi-032.jpg rudens_saulgriezhi-044.jpg rudens_saulgriezhi-049.jpg rudens_saulgriezhi-054.jpg rudens_saulgriezhi-058.jpg rudens_saulgriezhi-062.jpg rudens_saulgriezhi-071.jpg rudens_saulgriezhi-084.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top