"Kokneses Knīpa 2014" noslēguma pasākums

06.12.2014 kur : Kokneses kultūras centrs

img_0327_1.jpg6. decembris pavisam īpaša diena bija četrām Kokneses novada jaunajām dāmām, jo pēc vairāku nedēļu gatavošanās Kokneses kultūras namā notika talantu atrastuves "Kokneses Knīpa 2014" noslēguma pasākums.

Pēdējās nedēļas meitenes pavadījušas dažādos mēģinājumos, lai lielajā noslēguma pasākumā parādītu gan individuālus, gan kopīgi veidotus priekšnesumus. Kā atzina mazo dalībnieču mammas, mēģinājumi notikuši ne tikai kultūras namā, ik vakaru spraiga darbošanās, iesaistot ģimenes locekļus, bijusi arī mājās.

Kā jau katrā nopietnā konkursā, arī šeit mazās dāmas vērtēja ne tikai skatītāji, bet arī žūrija, kura nebija barga, bet zinoša, prasmīga un talantīga gan. Žūrijā piedalījās “Latvijas talantīgā princese 2012” Asnate Višķere, mūzikas pedagoģe Marija Vilde, bet deju jomu pārstāvēja Justīne Miezīte.

Dzīvesprieks, atraktivitāte, drosme un enerģiskums ir vārdi, kas raksturo visas četras "Kokneses Knīpa 2014" dalībnieces, tomēr katrai no viņām ir savas intereses un aizraušanās, kuras iepazinām pasākuma laikā. Ar dalībniecēm viņu uznācienos uz lielās skatuves kopā bija un iedrošināja atraktīvā pasākuma vadītāja Liene Dareiko – Sinkeviča, kura pasākuma sākumā atzina “ļoti labi zinu, kā jūtas mazās dalībnieces, jo arī pati pirms 18 gadiem konkursā Knīpa un Knauķis (kad arī Knauķi vēl bija tik drosmīgi, lai piedalītos šādos pasākumos) satraukta stāvēju aizkulisēs un gaidīju savu lielo uznācienu!”

Pēc iepazīšanās un kopīgi nodziedātas dziesmas mazās dāmas gaidīja pārsteigums! Tas bija uzdevums, par kuru dalībnieces neko nezināja – frizūru veidošana. Kā jau īstām dāmām, kurām patīk pucēties, šoreiz bija jāveido sev tīkama frizūra lellei. Jāsaka, ka meitenes ar šo uzdevumu lieliski tika galā – skatītājus priecēja četras saposta lelles, kuras ar izveidotajām frizūrām bija gatavas ballēties, doties dziedāt un pat sportot!

Veltījums knīpām no žūrijas dalībnieces Asnates bija brīnišķīgs dziedājums un flautas spēle, bet konkursa turpinājumā tikpat pārliecinoši ar individuāliem izpildījumiem uzstājās un dziesmas dziedāja Arita, Renāte un Kristija. Enerģiskā Paula visus pārsteidza ar deju iestudējumu, kuru izdejoja kopā ar savu māsu un draugiem.

Talantu konkursam sekoja nepieradinātās modes skate. Visas dalībnieces skatītājus pārsteidza ar oriģināli veidotiem tērpiem, kurus pašas drosmīgi demonstrēja. “Varavīksnes” tērpā, kas bija darināts no plastmasas maisiņiem, sagaidījām Aritu. Renāte iejutās “Ziemas disko karalienes” lomā, kuras tērps veidots no agroplēves, metāliskajiem diegiem un CD diskiem, bet krāšņus ledus ziedus uzbūra Kristija, tērpjoties “Leduspuķes” kleitā, kura pagatavota no follija, iepirkumu maisiņiem, lentītēm, agroplēves un kartona. Krāšņo tērpu parādi noslēdza īsta gaidāmo svētku noskaņa. Patiess “Ziemassvētku brīnums” bija Paula, kura bija ģērbusies no tīkliņveida maisa veidotā tērpā, kurš greznots ar eglīšu rotājumiem, virtenēm un lokaniem zariem.

Pirms konkursa noslēguma, atelpas brīdi un sveicienu knīpām bija sarūpējis bērnu līnijdejotāju kolektīvs, bet pasākuma noslēgumā arī mazās knīpas pievienojās līnijdejotāju kolektīvam, veltot skatītājiem kopīgi sagatavotu deju.

Gūstot patiesas, prieka pilnas emocijas no katra priekšnesuma, bija skaidrs, ka skatītājiem izvēli izdarīt par savu simpātiju ir pavisam grūti! Arī žūrijai, kā izrādījās, vērtēšana bija sarežģīta, jo katra mazā knīpa bija īpaša, tieši tādēļ žūrija nolēma, ka titulu “Kokneses Knīpa 2014” iegūst katra dalībniece. Iepazīsim mūsu “Kokneses Knīpas 2014”!

Kokneses Knīpas 2014

ENERĢISKĀKĀ KNĪPA Paula Vītoliņa (6 gadi): “Paula ir ļoti atraktīva un kustīga meitene. Viņai ļoti patīk dziedāt un dejot, tomēr dejot patīk vislabāk! Kad Paula izaugs liela, viņa kļūs par dziedātāju vai aktrisi. Paula vienmēr ir kustībā, jo pats svarīgākais – lai ir interesanti un nav garlaicīgi! Viņai ir svarīgi, lai arī apkārtējie ir priecīgi un jūtas labi. Ja tas tā nav, Paula steidz uzmundrināt! Viņa bieži teic: “Mammu, es mīlu sevi un es mīlu pasauli!””

DROSMĪGĀKĀ KNĪPA Arita Niedre (5 gadi): “Arita ir ļoti čakla un priekpilna meitene. Arita ar prieku dodas uz bērnudārzu, bet vakarā viņu mājās sagaida viņas mīluļi – vilku sugas suņuki un kaķēns. Arita ir liels palīgs savai vecmāmiņai – gan dārza darbos, gan saimniekojot virtuvē. Brīvajā laikā Arita iet peldēties, spēlē galda spēles un dodas pastaigās gar Daugavas krastu uz parku. Ikdienas diendusas vietā Arita labprātāk uzrīkotu koncertu ar dziesmām un dejām!”

TEATRĀLĀKĀ KNĪPA Renāte Skābarniece (7 gadi): “Renātei patīk gan dziedāt, gan dejot. Un nav svarīgi, vai skan sen zināms meldiņš vai kaut kas jauns, Renāte dungo līdzi! Brīvo laiku viņa pavada spēlējoties ar mazo brāli, braucot ar riteni, uzspēlējot futbolu un peldoties. Renātei, kā jau īstai dāmai, patīk pucēties un pārģērbties! Visgardākās ir mammas ceptās kūkas un frikadeļu zupa, iespējams, tieši tādēļ Renāte nākotnē vēlas kļūt par pavāru.”

GRACIOZĀKĀ KNĪPA Kristija Rotkāja (7 gadi): “Kristija ir ļoti pacietīga un aktīva meitene. Viņa darbojas folkloras kopā “Tīne”, kā arī apmeklē deju nodarbības; ir apmeklējusi arī mākslas studiju un plāno mācīties mūzikas skolā. Kristijai patīk lasīt grāmatas, tieši tādēļ gūti panākumi Stāstnieku konkursā. Meitenei patīk pucēt lelles un gatavot tām ēst, bet, tuvojoties Ziemassvētkiem, Kristija pati cep piparkūkas un tās izrotā. Meitenes sapnis ir kļūt par dakteri!”

Visas konkursa “Kokneses Knīpa 2014” dalībnieces saņēma pārsteiguma dāvaniņas un galveno balvu – kopīgu bērnu izrādes apmeklējumu Rīgā 2015. gadā, ko dāvina Kokneses kultūras nams un Kokneses novada dome.

Paldies “Kokneses Knīpu 2014” vecākiem un vecvecākiem par atsaucību un atbalstu, gatavojoties noslēguma pasākumam. Paldies līnijdeju kolektīvam, skolotājām Ingai Ozoliņai un Marijai Vildei, kā arī pasākuma organizatoriem un ikvienam pasākuma atbalstītājam!

Anita Šmite

printēt
img_0087_1.jpg img_0085_1.jpg img_0089.jpg img_0092_1.jpg img_0073_2.jpg img_0077_2.jpg img_0097_1.jpg img_0098.jpg img_0099_1.jpg img_0102_1.jpg img_0107_1.jpg img_0114_1.jpg img_0123_1.jpg img_0128_2.jpg img_0141_1.jpg img_0148.jpg img_0152.jpg img_0155_1.jpg img_0161_1.jpg img_0169_1.jpg img_0195_1.jpg img_0201.jpg img_0204_1.jpg img_0206_1.jpg img_0216_1.jpg img_0219_1.jpg img_0224_1.jpg img_0238_1.jpg img_0250_1.jpg img_0261_1.jpg img_0267_1.jpg img_0274_1.jpg img_0293_1.jpg img_0296_1.jpg img_0297_2.jpg img_0298_2.jpg img_0309_1.jpg img_0315_1.jpg img_0322_2.jpg img_0327_1.jpg img_0355_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top