Jauniešu koris „Balsis” dzied Daugavas krastā

23.08.2015 kur : Likteņdārzs

balsis_1.jpg22. augustā Likteņdārzā un 23. augustā Kokneses evaņģēliski luteriskajā baznīcā jauniešu koris „Balsis” ar diriģentu Intu Teterovski dāvāja mums savas skaistākās dziesmas par Daugavu un latviešu mūsdienu komponistu garīgos skaņdarbus.

Jau piekto sezonu jauniešu koris BALSIS turpināja koncertsēriju DAUGAVAS BALSIS, kuras mērķis ir vairāku gadu laikā izbraukt visu Daugavas baseinu Latvijas teritorijā, sniedzot bezmaksas koncertus tuvākajos dievnamos, kultūras namos, skolās, estrādēs. Koncertsērija 20. augustā iesākās Krustpils Evaņģēliski luteriskajā baznīcā un noslēdzās ar koncertu Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā „Kalna ziedi”.

Atklājot koncertu luterāņu dievnamā, Ints Teterovskis sacīja: „Mums ir liels prieks jau otro reizi dziedāt šajā dievnamā. Šajā nedēļā mūsu balsis ir skanējušas abos Daugavas krastos. īpaši emocionāls brīdis bija dziesmu vakars Oliņkalna salas Dziesmu svētku estrādē, arī Vīgantes dabas parkā pie Dieva auss un Seces evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Katrā vietā esam baudījuši vietējo iedzīvotāju viesmīlību un gādību. Liels paldies par atbalstu mūsu koncertu norisē Kokneses novada domei, Likteņdārzam, Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolai un Kokneses luterāņu draudzei.”

Klausītāju piepildītajā dievnamā, kurā ir brīnišķīga akustika, jauniešu balsis skanēja dzidri un pacilāti. Ik priekšnesumam bija mazs diriģenta vēstījums. Izskanot Jāņa Kalniņa un Knuta Lesiņa skaņdarbam „Pamestā baznīca” un jaunās komponistes Renātes Stivriņas veltījumam Dievmātei īsu brīdi valdīja klusums un tad sekoja skaļi pateicības aplausi.

Aija Liepiņa, luterāņu draudzes vārdā, sveicot talantīgos jauniešus un kora enerģisko diriģentu, sacīja: „Balss ir visskaistākais instruments.”

Koncerta noslēgumā skanēja skaņdarbs no Raimonda Paula un Ineses Zanderes dziesmu cikla „Dziesmas par Latvijas upēm”, radot pārliecību – tik ilgi kamēr šalks Daugava, kamēr mums būs tādi dziesmu mīloši jaunieši, mēs būsim un pastāvēsim, un mūžu mūžos būs dziesma.

Sarmīte Rode

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top