Koknesē iedegta lielā svētku egle!

03.12.2015

4eg_1.jpgVēl gaidām, kad zeme ietīsies sniega baltumā, bet Koknesē, Zaļā tirgus laukumā, svētku vēstneši – divi balti eņģeļi, zeltītām zvaigznēm un zilām guntiņām rotājusies lielā svētku egle teic : „ Svētki nāk!”

3. decembra vakarā, nebēdājot par lietus lāsēm, daudzi koknesieši pulcējās Zaļā tirgus laukumā, lai kopīgi iedegtu lielāko svētku egli Koknesē. „Ja mums sirdī ir Ziemassvētku sajūta – nekas nevar kavēt svētku gaidīšanas prieku!” – uzrunājot lielus un mazus, bija pārliecināts Ziemassvētku rūķis. Ar folkloras kopu „Urgas” un „Tīne” ķekatnieku dziesmām un rotaļām, ar kopīgu vēlējumu: „Svētku egle, iededzies!” - zaļā meža karaliene iemirdzējās savā krāšņumā.

„Lai Ziemassvētku vecītis atnes sniegu!” – noteikti bija viens no vēlējumiem, ko mazie svētku gaidītāji ierakstīja pie Ziemassvētku vecīša „Vēlmju un vēstuļu galda”. Pēc laišanās rotaļās un dančos varēja mieloties ar tradicionālo Bluķienes skābo kāpostu zupu.

Jāteic liels paldies Kokneses novada domes Komunālās nodaļas čaklajiem rūķiem par radīto svētku noskaņu!

Sarmīte Rode

Daces Svētiņas foto

printēt
2eg_1.jpg 3eg_1.jpg 5eg_1.jpg 6eg_1.jpg 17eg_1.jpg 4eg_1.jpg 7eg_1.jpg 8eg_1.jpg 9eg_1.jpg 10eg_1.jpg 11eg_1.jpg 12eg_1.jpg 13eg_1.jpg 15eg_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top