Dod, Dieviņi, otram dot

14.12.2015 kur : Kokneses kultūras centrs

img_6331_1.jpgZiemassvētku gaidīšanas laikā mēs sadodamies rokās, lai dalītos savā sirds labestībā. Jau piekto gadu Latvijā notiek labdarības akcija „Eņģeļi pār Latviju”. Tās mērķis ir palīdzēt segt izdevumus smagi slimiem bērniem, kuriem iedzimtu vai iegūtu slimību dēļ ir nepieciešama ilgstoša ārstniecība un rehabilitācija, kas nav ietverta valsts apmaksātajos ārstniecības pakalpojumos. Atbalstot labdarības akciju, 12. decembrī Kokneses kultūras namā novada pašdarbnieku koncertā, pateicoties skatītāju atsaucībai saziedoti 249,40 eiro.

„Ziemassvētkus mēs patiesi piedzīvosim tikai tad, ja paiesim solīti pretim viens otram un paši kļūsim kādam par sargeņģeli,” klātesošos uzrunāja koncerta vadītāja Astrīda Saimena. Ar vakarēšanu kā latviešu sētas lielās saimes istabā un kadiķīšu smaržu, folkloras kopas „Urgas” dziedātājas, iesākot koncertu, vedināja izdzīvot brīdi, kad sudrabotā mētelītī pats Dieviņš brauc pār kalniņu.

Ikviens pašdarbnieks – mūziķis, dziedātājs, teātra spēlētājs un dancotājs ir pelnījis pateicību par paveikto garajos mēģinājumu rītos un vakaros, lai mēs, skatītāji, viņiem uzgavilētu uz skatuves. Vokālais ansamblis „Nianse”, sieviešu koris „Anima” un jauktais koris „Alaine” apliecināja – dziesma ir dvēseles skaistākā valoda. „Es mācēju danci vest!” – šie vārdi raksturo mūsu novada lieliskos vidējās paaudzes deju kolektīvu „Irši” un „Liepavots”, Kokneses jauniešu, I. Gaiša Kokneses vidusskolas un „Kāres” dancotājus!

Kapelas „Aizezeres muzikanti” aicināja kopīgi nodziedāt latviešu tautasdziesmu: „Pie Dieviņa gari galdi”, kurā ielikts latviskās dzīvesziņas kods un vēlējums mums katram: „Dod, Dieviņi, otram dot, ne no otra mīļi lūgt.” Visu laiku labākais Kokneses pūtēju orķestris kā vienmēr sajūsmināja ar lielisku priekšnesumu. Izskanot skaņdarbam „Besame Muscho”, kura nosaukums latviski skan „Apskauj mani cieši”, orķestra vadītājs Ziedonis Puķītis aicināja skatītājus piecelties un vienam otru cieši apskaut!

Koncerta noslēgumā Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris un izpilddirektors Ilmārs Klaužs pateicās pašdarbības kolektīviem un vadītājiem par ieguldījumu novada kultūras dzīves ritējumā šajā gadā un par piedalīšanos sirsnīgākajā labdarības akcijā. Skatītāju aplausus un domes sarūpētās gardās balvas saņēma: jauktais koris „Alaine” un vadītāja Silvija Cīrule, sieviešu koris „Anima” un vadītāja Lelde Kamzole –Gagaine, koncertmeistare Ilona Makareni, Bebru pagasta vokālais ansamblis „Nianse” un vadītāja Liāna Haritonova, folkloras kopas „Urgas” un vadītāja Inguna Žogota, kapela „Aizezeres muzikanti” un vadītāja Inese Skuja, vidējās paaudzes deju kolektīvi „Liepavots” un „Irši” un viņu vadītāja Inta Balode, Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas jauniešu deju kolektīvs „Kāre” un vadītāja Sarmīte Plūme, Kokneses jauniešu deju kolektīvs, dāmu deju kolektīvs un viņu vadītāja Kornēlija Reisnere, flamenko deju grupa un vadītāja Gundega Lojāne, līnijdeju grupa un vadītāja Inga Ozoliņa, Kokneses amatierteātris un vadītāja Inguna Strazdiņa, Kokneses pūtēju orķestris un vadītājs Ziedonis Puķītis.

Paziņojot saziedoto naudu summu, Kokneses kultūras nama direktore Inguna Strazdiņa aicināja veltīt pateicības aplausus gan koncerta dalībniekiem, gan skatītājiem. Pēc brīnišķīgā koncerta pašdarbnieki turpināja priecāties ballē grupas „Sikspārnis” pavadījumā.

Atcerēsimies – mēs ikviens varam kļūt par sargeņģeli kāda maza bērna sirdij!

Sarmīte Rode

Daces Svētiņas foto

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top