Dziesmu virpulis Koknesē

20.02.2016 kur : Kokneses kultūras centrs

kori1_1.jpg20. februārī, kad pāri Koknesei traucās sniega virpulis, Kokneses kultūras namā mēs varējām baudīt četru brīnišķīgu koru sadziedāšanos koncertā „Dziesmu virpulis”. Mājinieki - Kokneses pagasta sieviešu koris „Anima” koncerta iesākumā atklāja, ka aprīlī svinēs savus pilngadības svētkus – 18. dzimšanas dienu, kad ciemos uz jubilejas koncertu aicinās savus dziedošos draugus. „Mēs tik ilgi gaidīt negribam!” – par uzaicinājumu bilduši vīru kora „Staburags” vīri un rosinājuši uz kopīgu sadziedāšanos tikties jau februārī.

Sniegotajā ziemas dienā uz Koknesi ceļu mēroja Salaspils kultūras nama „Rīgava” jauktais koris „Elpa” un diriģents Ainārs Mēness, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas sieviešu koris „Stradiņi” ar diriģentu Agni Augustinoviču un kormeistarēm Ilzi Kalniņu un Vizmu Zandersoni no Rīgas, kā arī pasākuma „vaininieki” - Aizkraukles pilsētas kultūras nama vīru koris „Staburags” ar diriģentiem Māru Batragu un Aināru Mēnesi.

Šovasar, 4. jūnijā, Cēsīs notiks Latvijas sieviešu un vīru koru salidojums. Uz šiem mazajiem dziesmu svētkiem pošas arī kora „Anima” dziedātājas un diriģente Lelde Kamzole-Gagaine, tāpēc viena no dziesmām – Alfrēda Kalniņa komponētā melodija ar Skaidrītes Kaldupes vārdiem „Latgalē” izskanēja no gaidāmā salidojuma repertuāra.

No tautas dziesmām līdz mūsdienu latviešu un ārzemju komponistu radītiem skaņdarbiem – tik plašs un daudzveidīgs bija šis dziesmu virpulis.

„Mēs esam jauns koris - jauna „Elpa”. Dziedam kopš pagājušā gada oktobra un ļoti gribam dziedāt dziesmu svētkos Latvijas simtgadē,” – klātesošos iepazīstināja diriģents Ainārs Mēness. Tautas dziesma „Mazs bij tēva novadiņis” bija viena no pērlēm viņu dziesmu pūrā.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas sieviešu koris „Stradiņi” par sevi ar lepnumu teica: „Esam uzticīgi savai profesijai un dziesmai, jo visa pamatā ir mīlestība!” „Stradiņi” starp citiem koriem izcēlās ar to, ka klausītājus priecēja tikai ar latviešu tautas dziesmu apdarēm. Aizkraukles pilsētas kultūras nama vīru koris „Staburags” jau ceļā ir savu 50 gadu jubileju, kuru tāpat kā Aizkraukles pilsēta, svinēs nākamajā gadā. Diriģente Māra Batraga, izmantojot izdevība, sacīja: „ Meitenes, sūtiet savus vīrus uz „Staburagu”! Mēs viņiem iemācīsim dziedāt!” Tikpat vareni kā šajā vakarā Koknesē, „Staburaga” vīru balsis skanēs koru salidojumā Cēsīs.

Koncerta noslēgumā visi četri kori vienā lielā kopkorī vienojās dziesmās, kas apliecina latviešu tautas gara spēku un stiprumu.

Sarmīte Rode,

Mārča Briškas foto

printēt
2irsival_1.jpg 3irsival_1.jpg 4irsival_1.jpg 5irsival_1.jpg 1irsival_1.jpg 6irsival_1.jpg 7irsival_1.jpg 8irsival_1.jpg 9irsival_1.jpg 10irsival_1.jpg 11irsival_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top