Meteņu virpulī kopā ar draugiem!

27.02.2016 kur : Kokneses kultūras centrs

22kok_1.jpgLaikā, kad svinam garās atvadas no ziemas, kas iesākas ar Meteņiem un beidzas Pelnu dienā, Kokneses kultūras nama jauniešu deju kolektīvs ar savu vadītāju Kornēliju Reisneri uz jauniešu deju kolektīvu sadanci ciemos gaidīja tuvus un tālus draugus. 27. februāra vakarā Kokneses kultūras namā līksmā Meteņu virpulī griezās Pļaviņu jauniešu deju kolektīvs „Daugaviņa” (vadītāja Ineta Reitere), Suntažu jauniešu deju kolektīvs „Spāre” (vadītāja Aiga Jermaka) – ar abiem deju kolektīviem koknesiešus saista ilga draudzība, bet pirmo reizi Koknesē ciemojās vistālākā ceļa mērotāji no Viļķenes – jauniešu deju kolektīvs „Dīdeklis” (vadītāja Baiba Adamoviča) un Rīgas Teikas vidusskolas jauniešu deju kolektīvs „Skabardzēni” (vadītāja Arta Slica).

Savējie – kapela „Aizezeres muzikanti” (vadītāja Inese Skuja) pasākumu kuplināja ar dzīvespriecīgām melodijām, bet vijolniece Monta Skuja šoreiz lieliski iejutās arī danču vakara vadītājas lomā. „Meteņos ir īstais laiks sevi slavēt un lielīties arī dancojot!” – aicināja Monta. Kornēlija Reisnere teic, ka „Aizezeres muzikanti” ir liels ieguvums Kokneses novada kultūras dzīvē, bet Monta Skuja, Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas skolniece, ir ne tikai talantīga vijoles spēlē, bet ir arī skaistas balss īpašniece.

Pieci jauniešu deju kolektīvi – tik krāsaini un dzirkstoši, kā ieausti dzīpari meitu plīvojošos brunčos, atklāja, ka, paaudzēm mijoties, latviešu tautas deja ir un paliks mūžīga vērtība. Par to vislielākais paldies deju kolektīvu vadītājām, kuru sirds darbs ir apliecinājums jauniešu dejas mīlestībai.

Jauniešu deju kolektīvu sadancis Koknesē ir rīkots vairākkārt rudens pusē. Pagājušā gada rudenī nomainījies gandrīz viss dejotāju sastāvs, tāpēc tradicionālais pasākums šogad notika Meteņu laikā. „Jaunieši ir malači – īsā laikā viņi apguva deju soļus,” – savus dejotājus slavē Kornēlija Reisnere.

Atšķirībā no citiem jauniešu deju kolektīviem, „Skabardzēni” no Rīgas dejoja savas bijušās vadītājas - dejas pedagoģes, Latvijā pazīstamās horeogrāfes Artas Melnalksnes radītās dejas. Pēc viņas pāragrās aiziešanas mūžībā 2013. gadā, kolektīvu vada viņas skolniece un vārda māsa Arta Slica, bet jaunieši ar savu sirds degsmi noteikti piepildīs ilggadējās vadītājas sapni – „noaust savu zvaigžņu segu”. Savukārt Suntažu jauniešu deju kolektīva „Spāre” vadītāja Aiga Jermaka, kuras bērnības gadi pagājuši Bebru pagastā, ir dejojusi Kornēlijas Reisneres deju kolektīvā un, savas skolotājas iedvesmota, izvēlējusies kļūt par deju kolektīvu vadītāju. „Es ļoti lepojos ar savu skolnieci Aigu!” – ar gandarījumu teic pieredzes bagātā deju skolotāja.

Pirms deju virpuļa dalībnieku sumināšanas, Kornēlija Reisnere vispirms pateicās atsaucīgajiem skatītājiem par vēlmi būt kopā šajā vakarā. Katrs jauniešu deju kolektīvs saņēma koknesiešu sarūpētās piemiņas veltes. Ar ovācijām tika uzņemta negaidītā Meteņa ierašanās. Izrādās, arī viņš ir liels dancotājs, jo uz vienu lustīgu danci lūdza deju kolektīvu vadītājas.

Lai piepildās Meteņa vēlējums: „Ar prieku sagaidīt pavasari un uzdancot kopā ar labiem draugiem!”

Sarmīte Rode

Guntas Apines foto

printēt
6kok_1.jpg 2kok_1.jpg 1kok_1.jpg 3kok_1.jpg 4kok_1.jpg 5kok_1.jpg 7kok_1.jpg 9kok_1.jpg 10kok_1.jpg 11kok_1.jpg 12kok_1.jpg 13kok_1.jpg 14kok_1.jpg 15kok_1.jpg 16kok_1.jpg 17kok_1.jpg 19kok_1.jpg 20kok_1.jpg 21kok_1.jpg 22kok_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top