Dzimšanas dienu svin kopā ar draugiem

02.04.2016 kur : Kokneses kultūras centrs

mcb_6623_1.jpgAr saviem draugiem un dziesmai uzticīgajiem koknesiešiem sieviešu koris „Anima” 2. aprīlī Kokneses kultūras namā svinēja 18. dzimšanas dienu.

Pirmos četrus gadus kora diriģente bija Silvija Cīrule, nākamos divpadsmit – Aija Liepiņa, veiksmīgi iesākto turpina diriģente Lelde Kamzole-Gagaine.

Man šodien 18 gadu” – savulaik populārā Ģederta Ramana melodija jubilejas koncerta repertuārā bija kā saulains veltījums visiem, kuri tic, ka dziesma ir jaunības un dzīvesprieka eliksīrs. Koncerta vadītāja – koriste Ilona Miglāne atklāja: „Animas” radošās dzīves formula ir: „Mainīties!” Jo kā gan citādi ceturtdienas vakaros „Animas” meitenes, nogurušas no darbadienas, pēc pāris stundu gariem mēģinājumiem jūt sevī tauriņa spārnu vieglumu.

Jubilejas reizē sirsnībā pateicības vārdi tika veltīti kora diriģentēm un dalībniecēm Rajai Šreiberei, Daigai Veigurei, Guntai Kursītei un Ingai Strežai, kuras „Animai” ir uzticīgas no pirmās dienas.

Dziesmotajos gados pūrs bagātīgi pielocīts, tāpēc arī koncertā ar lepnumu varēja skandēt: „Man dziesmiņu nepietrūka!” Pirmo reizi „Anima” dziedāja kapelas „Aizezeres muzikanti” pavadījumā, un skatītāju aplausi viennozīmīgi pauda – sadarbība jāturpina! Vēl koncertā jubilāres sveica un savas dziesmas dāvāja Kokneses jauktais koris „Alaine”, (diriģente Silvija Cīrule), Pļaviņu novada kultūras centra sieviešu koris „Loreleja”, (diriģente Diāna Kadiša), sieviešu koris „Daudzeva”, (diriģente Silvija Tomaševska), Bērzaunes pagasta vīru koris „Gaiziņš”, (diriģente Rita Briņķe). Daudz laimes gaviļniecēm vēlēja arī vīru kora „Staburags” pārstāvji.

Silvija Cīrule, sveicot „Animas” meitenes svētkos, sacīja: „Ar prieku atceros kopā pavadīto laiku, mūsu braucienu uz Holandi. Palieciet vienmēr kopā ar dziesmu!  Lai Ērika Ešenvalda dziesma „Manas mājas” ir kā aicinājums mums visiem nekad nepamest savu tēvzemi.” Bērzaunes pagasta vīru kora „Gaiziņš” dziedātāji atzina - šo dzimšanas dienu gaidījām desmit gadus! „Nav dzimusi meitene skaistāka…” – R.Paula dziesma „Teic, kas esi” no mūzikla „Meža gulbji” bija īpašs veltījums jubilārēm.

„Caur sidraba birzi gāju” un vēl citās melodijās kopīgi savijās „Animas”, „Lorelejas” un „Daudzevas” dziedātāju balsis, bet, pievienojoties pārējiem koncerta dalībniekiem, kā mazos dziesmu svētkos skanēja „Mazs bij tēva novadiņis”.

Skatītāju aplausi, Kokneses kultūras nama kolektīva un citu apsveicēju suminājumi vēlreiz apliecināja - sieviešu koris „Anima” ir kā krāšņs zieds novada kultūras dzīves vainagā. Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris, katrai kora meitenei, dāvinot sārtu rozi, novēlēja, lai „Animai” vienmēr būtu 18!

Sarmīte Rode

Mārča Briškas foto

printēt
img_9198_1.jpg img_9187_1.jpg img_9188_1.jpg img_9191_3.jpg img_9193_1.jpg img_9196_1.jpg img_9199_2.jpg img_9202_1.jpg img_9209_1.jpg img_9213_1.jpg img_9216_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top