Sezonu iesāk ar pirmizrādi

23.09.2016

4damas_1.jpg23.septembra vakarā Kokneses amatierteātris aicināja uz sava jaunākā iestudējuma Justīnes Kļavas lugas “DĀMAS” pirmizrādi. Izrāde ir stāsts par vienas ģimenes triju paaudžu sievietēm, kuras cenšas sadzīvot zem viena jumta kādā Rīgas mikrorajona dzīvoklī, savstarpēji dalot ne vien dažādas dzīves pieredzes, bet arī mīlestību, greizsirdību un citas “juteklības” ar kurām katrā ģimenē jātiek galā.

Ļoti bieži šādas pieaugušo attiecību drāmas notiek bērnu klātbūtnē, kuri tās uztver pilnā nopietnībā un vēlāk savās bērnu spēlēs izspēlē ar visiem to plusiem un mīnusiem, jo viņiem ātrāk gribas kļūt lieliem un piedalīties pieaugušo “spēlītēs”, ko sauc par dzīvi. Ne velti saka, ka ar bērna muti runā patiesība. Un tikai no malas raugoties, šajās it kā “bērnu spēlēs”, skatītājs varēs izvērtēt kā, kāpēc un vai pareizi mēs dzīvojam. Varbūt šis ir īstais laiks paskatīties uz sevi no malas….

Izrādē spēlē pieredzējušas teātra aktrises Rita Čerkovska, Aija Sproģe, Liene Dareiko – Sinkeviča, bet pirmizrādē pirmo lielo lomu teātrī nospēlēja Sanija Sonora Jankovska. Izrādes scenogrāfs ir Ivars Noviks, pie gaismām Vilnis Grava, skaņām Ģirts Lasmanis.

8.oktobrī “Dāmas” dosies uz Brocēniem, lai piedalītos festivālā “Smaidi Brocēnos”, bet 15.oktobrī piedalīsies Latvijas amatierteātru kamerizrāžu festivālā Rīgā, Zirgu pastā. Koknesē nākošā izrāde būs redzama 1.decembrī.

Izrāde tapusi, pateicoties Kokneses novada domes un Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) atbalstam.

Inguna Strazdiņa,

izrādes režisore

Foto: Natālija Daļecka

printēt
1damas_1.jpg 2damas_1.jpg 3damas_1.jpg 7damas_1.jpg 4damas_1.jpg 5damas_1.jpg 6damas_1.jpg 8damas_1.jpg 9damas_1.jpg 10damas_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top