Svētkus svinēt vienmēr prieks

09.12.2016

img_6834_2.jpgAr Kokneses galvenās svētku egles iedegšanu kļuvis gaišāks un priecīgāks Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Nebēdājot par uzmācīgajām lietus lāsēm 9.decembra vakarā Zaļā tirgus laukumā pulcējās kupls pulks lielu un mazu koknesiešu.

Visus, kuri vēlējās, lai egle iemirdzas spožās gaismiņās, uzrunāja Kokneses novada domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Reinbergs: „Par spīti lietum un rudenīgajam laikam mēs tomēr visi ticam, ka ziema būs un atnāks balti Ziemassvētki!” Svētku gaidītāji šiem vārdiem ar prieku uzgavilēja un kopīgi vairākas reizes saucot: „Eglīte, iededzies!”, un atminoties arī burvju vārdiņu „lūdzu”, sagaidīja, kā svētku eglē iedegas zeltītas zvaigznes un sudrabotas virtenes. Tad bija īstais brīdis kopā doties jautrās rotaļās. Pēc svētku rūķa aicinājuma bērni dižajai meža skaistulei veltīja dziesmas un dzejoļus par ziemu un Ziemassvētkiem. Jāteic, ka mazie koknesieši noteikti saņems dāvanas Ziemassvētkos, jo dzejoļus, dziesmas un laba vēlējumus labi iemācījušies! Lietus nebija arī šķērslis līnijdejotāju grupai „Mazie kristāliņi” un vadītājai Ingai Ozoliņai aicināt klātesošos griezties līdzi viņu mācītajos deju soļos. Arī ja nesnieg sniegs, svētkus svinēt vienmēr prieks – tā smaidot sacīja līksmie svinētāji. Pasākuma rīkotāji – Kokneses kultūras nama kolektīvs bija parūpējies, lai ikviens varētu sasildīties nobaudot tradicionālo Bluķienes skābo kāpostu zupu, kas vārījās katlā uz ugunskura.

Paldies čaklajiem un radošajiem Kokneses Komunālās nodaļas darbiniekiem par izgreznoto svētku egli un svētku vēstnešiem – gaismu nesošajiem eņģeļiem! Arī vakaros, kad Kokneses ielās iemirdzas gaismiņas koku zaros, mēs sajūtam: „Svētki nāk!”

Sarmīte Rode

Daces Svētiņas foto

printēt
1pipar_1.jpg 3pipar_1.jpg 4pipar_1.jpg 5pipar_1.jpg 6pipar_1.jpg 7pipar_1.jpg 8pipar_1.jpg 9pipar_1.jpg 11pipar_1.jpg 12pipar_1.jpg 13pipar_1.jpg 15pipar_1.jpg 16pipar_1.jpg 17pipar_1.jpg i4pipar_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top