Pašdarbnieki tiekas lustīgās sporta spēlēs

28.01.2017 kur : Kokneses sporta centrs

img_7663_2.jpgKokneses novada amatierkolektīvi 28. janvārī Kokneses sporta centrā Ugunīgā Gaiļa gadu sagaidīja ar lustīgām sporta spēlēm „Viens par visiem, visi par vienu!”. Pasākumu, kurā novada pašdarbnieki apliecināja, ka ir ne tikai lieliski dziedātāji, dancotāji un teātra spēlētāji, bet viņos mājo arī sportisks gars, organizēja Kokneses kultūras nams sadarbībā ar Kokneses sporta centru. Inguna Strazdiņa, Kokneses kultūras nama direktore, stāsta: „Sācies jauns gads, bet pirms lielā skrējiena – skatēm un gatavošanos lielajiem Dziesmu un deju svētkiem vēl ir mazs atelpas brīdis – īstais laiks uzkrāt spēkus, tāpēc nolēmām, ka jāsatiekas lustīgās sporta spēlēs, kurās galvenais ir uzrādīt nevis augstus rezultātus, bet sportot tā – jo lustīgāk, jo labāk! Šo izvēli noteica arī tas, ka mums ir ļoti labs sporta centrs, kas piedāvā plašas iespējas veselīgi atpūsties. Liels paldies par atsaucību spēļu rīkošanā Dāvim Kalniņam, Kokneses sporta centra direktoram. Novēlu visiem novada pašdarbniekiem radošu, piepildītu un panākumiem bagātu gadu!”

Pirmajās Kokneses novada amatierkolektīvu lustīgajās sporta spēlēs piedalījās: amatierteātra komanda, sieviešu kora „Anima” dalībnieces un viņu atbalstītāji, vidējās paaudzes deju kolektīvu „Liepavots” un „Irši” dancotāji, Kokneses kultūras nama jauniešu deju kolektīva stiprākie spēki un kapelas „Aizezeres muzikanti” pārstāvji. Katra komanda bija izdomājusi savu nosaukumu un moto, par ko saņēma sirsnīgus līdzjutēju aplausus. Pavisam droši var sacīt, ka mūsu novadā aug nākamā pašdarbnieku paaudze – lustīgi sportot vecākiem līdzi bija ieradušies mazi un pavisam mazi ķipari. Inguna Strazdiņa teic, ka nākamajās sporta spēlēs noteikti padomās par aktivitātēm bērniem.

Vispirms spēļu dalībnieki tika aicināti pārbaudīt savu veiklību individuālās sacensībās: daudziem labi veicās šautriņu mešanā, citi izrādījās stiprāki uz laiku turot izstieptās rokās improvizētas pudeles, bet uzliekot uz acīm īpašas brilles - bolacis, bija jātrāpa piecas reizes basketbola grozā. Jauni dejotāju talanti atklājās pieturvietā, kur bija jādejo lambada. Līksmība nerima, vērojot, kā dalībnieki, rāpojot uz vēdera, centās aizpūst kārtis līdz finišam. Bet, lai saliktu puzli, bija jāatpazīst latviešu tautas tērpi. Komandas sacentās spēlējot čību bolu, aklo volejbolu un jautrajās stafetēs. Komandu spēlēs uzvaras laurus plūca Kokneses jauniešu deju kolektīva komanda, otro vietu ieguva teātra spēlētāji, bet trešie labākie bija „Liepavota” komandas dalībnieki. Arī saskaitot punktus jautrajās stafetēs, uzvarētāju titulu ieguva jauniešu komanda, otrā vieta „Liepavota” brašajiem dancotājiem, bet trešajā vietā sumināja deju kolektīva „Irši” lustīgos sportistus.

Godalgoto vietu ieguvēji saņēma Kokneses kultūras nama sarūpētos greznos kausus un medaļas, bet iepriecinājuma balvas tika visiem lustīgo spēļu dalībniekiem.

Inguna Strazdiņa atklāj: „Jau esam nolēmuši, ka nākamā gada janvāra pēdējā svētdienā atkal uz lustīgajām sporta spēlēm aicināsim novada amatierkolektīvus, lai tikpat jaukā gaisotnē kā šajā reizē, smeltu pozitīvas emocijas visam gadam!”

Sarmīte Rode

Daces Svētiņas foto

printēt
img_7601_1.jpg img_7606_1.jpg img_7612_1.jpg img_7615_1.jpg img_7621_1.jpg img_7602_1.jpg img_7625_1.jpg img_7630_2.jpg img_7635_1.jpg img_7636_1.jpg img_7640_1.jpg img_7641_1.jpg img_7645_2.jpg img_7655_1.jpg img_7660_2.jpg img_7663_2.jpg img_7668_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top