Mīlot dziesmu, mīlam dzīvi!

13.02.2017 kur : Kokneses kultūras centrs

24virp_1.jpgJau otro gadu, gaidot pavasari, uz sadziedāšanos koncertā „Dziesmu virpulis” Kokneses kultūras nama sieviešu koris „Anima” un diriģente Lelde Kamzole-Gagaine aicināja savus dziesmas draugus. Šoreiz Kokneses kultūras namā virmoja sievišķā enerģija – klausītājiem svētkus dvēselei kopā ar mājiniecēm dāvāja sieviešu koris „Daudzeva”, diriģente Silvija Tomaševska, Jēkabpils tautas nama sieviešu koris „Unda”, diriģente Sandra Bondare, Kalsnavas pagasta sieviešu koris „Silvita”, diriģente Antra Āboltiņa un arī savējie – jauktais koris „Alaine”, diriģente Silvija Cīrule. „Alaines” trīs brašie kungi noteikti jutās pacilāti tik daudz šarmantu dāmu sabiedrībā!

„Animas” dziedātāja Ilona Miglāne atgādināja, ka sievišķo enerģiju raksturo vairāki atslēgas vārdi: dvēsele, rūpes, mīļums un, protams, arī dziedāšana un skaistums. Jāteic, ka šajā reizē patiesi skaistums un dziesma papildināja viens otru: katrs koris priecēja ar grezniem skatuves tērpiem un izjustu dziedājumu. Patīkami pārsteidza, ka dziesmu skanējumu pavadīja ne tikai klavieres, bet arī akordeona, flautas un vijoles klātbūtne. Koncertu atklāja „Animas” dziedātājas, vēlreiz apliecinot, ka dziesmā iespējams viss – ticēt, mīlēt un ilgoties. Bet, lai klausītājs tam noticētu, ir atdots no sirds paveikts darbs.

Ar sieviešu kori „Daudzeva” koknesietes saista vairāku gadu draudzība. „Kopā esam dziedājušas arī vienā kopkorī Dziesmu un deju svētkos,” pastāstīja Lelde Kamzole-Gagaine. Arī uz Kokneses kultūras nama skatuves daudzevietes nebija pirmo reizi. Akordeona pavadījumā izpildītā Raimonda Paula dziesma „Neaizmirsti mani” bija kā sveiciens tuvojošos mīlestības svētkos.

Jauktā kora „Alaine” diriģente Silvija Cīrule ar sev raksturīgo humora izjūtu klātesošajiem sacīja: „Nebīstaties vecuma un nebīstaties dziedāt senioru korī, jo mēs dziedam kad gribam, ko gribam un galvenais - kam gribam!”

Slavenākais Džuzepes Verdi operas „Nabuko” muzikālais fragments vergu korim „Lido, doma, zelta spārniem” noteikti ir „Alaines” kora „zelta” dziesma. Par to nebija šaubu arī šajā koncertā. Pagājušā gada rudenī „Alaine” aicināja uz pasākumu, kurā skanēja kora dalībnieku un uzaicināto draugu koru dziedātāju runātā latviešu dzeja un latviešu komponistu tautā iemīļotās dziesmas. Un tāpat kā toreiz klausītāji dziedāja līdzi Aleksandra Čaka dzejas rindām par liepām, kas satumst un Raimonda Paula un Austras Skujiņas „Vieglprātīgajai sirdij”.

Koknesē pirmo reizi skanēja Jēkabpils tautas nama sieviešu kora „Unda” balsis. „Mīlot dziesmu, mīlam dzīvi!” par sevi teic koris, kas nosvinējis desmito dzimšanas dienu un starp klātesošajiem koriem bija visjaunākais kolektīvs, bet parādīja izcilu sniegumu, izpildot latviešu tautas dziesmu apdares. Kora diriģente Sandra Bondare ar lepnumu teica: „ Mūsu pilsētā dzīvojis latviešu klasiskās mūzikas pamatlicējs Jāzeps Vītols, tāpēc arī godā ceļam viņa tautasdziesmu apdares.”

„Pie Kalsnavas pagasta sieviešu kora „Silvita” ciemojāmies pagājušā gadā, un mums ir prieks sadziedāties arī Koknesē!” - sacīja Lelde Kamzole-Gagaine. Tautasdziesma par dzīves gudrību, cik sūri jānopelna maizes rieciens, bija kalsnaviešu ciemakukulis.

Koncerta noslēgumā dziedātās kopdziesmas apliecināja, ka gatavošanās Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem ir sākusies, tāpat kā sava dziesmu vara būs jāpierāda drīzumā notiekošajās koru skatēs. Šovasar, jūlija sākumā, Latvijas sieviešu kori tiksies Jēkabpilī, kur dziedās valsts simtgades Dziesmu un deju svētku repertuāru.

Sarmīte Rode

Rolanda Gagaiņa foto

printēt
2virp_1.jpg 6virp_1.jpg 1virp_1.jpg 5virp_1.jpg 3virp_1.jpg 4virp_1.jpg 7virp_1.jpg 8virp_1.jpg 9virp_1.jpg 10virp_1.jpg 11virp_1.jpg 13virp_1.jpg 14virp_1.jpg 15virp_1.jpg 16virp_1.jpg 17virp_1.jpg 18virp_1.jpg 19virp_1.jpg 20virp_1.jpg 22virp_1.jpg 23virp_1.jpg 24virp_1.jpg 25virp_1.jpg 27virp_1.jpg 29virp_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top