Talantīgi un atraktīvi - „Kokneses Knīpa un Knauķis 2017” titulu ieguvēji!

04.03.2017 kur : Kokneses kultūras centrs

56kni_1.jpg4. martā, dienā, kad spoži sildīja pavasara saulīte, arī Kokneses kultūras namā mazo talantu atrastuves noslēguma pasākumā „Kokneses Knīpa un Knauķis 2017” bija daudz saules un prieka, ko skatītājiem dāvāja mūsu mazie novadnieki. Droši un pārliecinoši, apveltīti katrs ar savu talanta dzirksti, tādi bija šīs dienas galvenie varoņi – sešas meitenes un divi zēni, kuriem tik ļoti patika būt uz skatuves, kas bija pārvērtusies par ziedošu hēlija balonu pļavu.

Mazo talantu atrastuves pasākums pirmsskolas vecuma bērniem notika trešo reizi, bet pirmo reizi tajā piedalījās ne tikai knīpas, bet arī knauķi. Pasākuma organizatore Inguna Strazdiņa teic, ka savus talantus atklāt sākotnēji bija pieteikušies desmit bērni, bet diviem no viņiem būs iespēja piedalīties nākamgad, kad noteikti būs žirgti un veseli.

Ja divi iepriekšējie pasākumi noritēja ziemā, tad šoreiz knīpas un knauķus pavasara dvesmā kopā sasauca Lielā Vabole, kura bija pamodusies no ziemas miega un arī gribēja redzēt bērnu talantus. Skaistos tērpos un smaidu sejā viņi iepazīstināja ar sevi un droši atbildēja uz Lielās Vaboles jautājumiem.

Piecgadīgā Kate Āriņa sevi dēvē par mākslinieci, jo aizraujas ar dziedāšanu, dejošanu un gleznošanu. Savus mākslas darbus viņa labprāt dāvina draugiem un radiem. Vēl Kate grib iemācīties spēlēt vijoli un bungas.

Arī Laurai Vildei ir pieci gadi, un viņai ļoti patīk doties uz bērnudārzu, dziedāt un dejot, palīdzēt mammai cept pankūkas. Šoziem meitene iemācījusies slēpot pa zaļo trasi.

Amanda Briņķe ir piecus gadus jauna dāma, kurai patīk pucēties, dziedāt un dejot. Amanda ir īsta saimniece, kura palīdz mammai rosīties virtuvē. Viņas mīļākā princese ir Pelnrušķīte.

Daina Lauska, lai arī augumā vismazākā knīpa, nesen sagaidīja septīto dzimšanas dienu. Tāpat kā citām knīpām viņai patīk dziedāt, dejot, demonstrēt tērpus. Bērnudārzā viņai ir vismīļākās skolotājas Inga un Agrita, auklīte Aldona.

Sešgadīgais Vairis Feldmanis ir īsts kāpēcītis, kurš visu grib zināt! Kad izaugs liels, grib kļūt par kuģa pavāru kā vecākais brālis. Vairim ļoti patīk dziedāt un dejot, bet vakaros klausīties mammas lasītās pasakas.

Sendija Puišele ir sešus gadus jauna, ar dziedāt un dejot prieku apveltīta maza dāma, kurai patīk laikot tērpus, otrdienas vakaros dejot līnijdejas kultūras namā, bet vislabāk garšo saldējums.

Piecgadīgais Daniels Briņķis ir kārtīgs džentlmenis, kuram patīk lutināt meitenes. Viņam pieder liela instrumentu kaste, tāpēc zēns ļoti gaida, kad mājās radīsies vajadzība kaut ko salabot. Lielajai Vabolei Daniels atzinās, ka reizēm gadās paveikt arī kādu nedarbu.

Signei Niedrei ir pieci gadi. Krāsot un zīmēt viņa varētu katru dienu. Meitene ļoti mīl savu vecāko māsu un mazo brālīti. Ar prieku palīdz mammai, kad jāiejauc pīrāgu mīkla. Viņas mīļākās princeses ir Pelnrušķīte un Salātlapiņa.

Par to, ka bērnu sacītais atbilst patiesībai, skatītāji varēja pārliecināties viņu priekšnesumos, kurus sagatavot palīdzēja mūzikas skolotāja Marija Vilde un līnijdeju skolotāja Inga Ozoliņa. Domājams, ka visgrūtākajā situācijā bija Antra Vasiļevska, Kokneses pagasta bibliotēkas Bērnu nodaļas bibliotekāre, Agnese Pulkstene, Aizkraukles bērnu un jauniešu centra kultūras pasākumu organizatore, Inga Ozoliņa, līnijdeju skolotāja, jo viņas bija piekritušas uzmanīgi vērot bērnu uzstāšanos un piešķirt viņiem atbilstošus titulus. Bet visi pasākuma dalībnieki bija vienlīdz talantīgi, smaidoši un atraktīvi!

Vispirms knīpas un knauķi nodziedāja kopīgu dziesmu, bet pēc tam atklāja katrs savu personisko talantu, aicinot palīgā gan vecākus, gan vecākos brāļus un māsas.

Kate ar māmiņu Zani pārsteidza ar iestudētu ritma priekšnesumu mūzikas pavadījumā, Daina ar vecāko brāli dziedāja dziesmiņu angļu valodā, bet dvīņi Daniels un Amanda savā anekdošu virpulī lika zālei kļūt vēl smaidīgākai. Signe ar māsiņu Aritu ar skanīgām balsīm priecēja pavasarīgā dziesmā, bet Vairis savu talantu atklāja vienā temperamentīgā dejā. Laurai dziesmiņu par lācīti, saksofona un vijoles pavadījumā,  palīdzēja nodziedāt tētis un māmiņa.  

To, ka mums ir tik daudz dziedošu ģimeņu apliecināja arī Sendijas priekšnesums. Dziesmiņu par smilšu rausi Sendija dziedāja kopā ar brāli Dāvi, bet otrs brālis Edijs spēlēja saksofonu.

Vislielākā uzslava knīpu un knauķu māmiņām par bagāto izdomu sarūpējot tērpus „Nepieradinātās modes skatei”! Darinājumus no visdažādākajiem materiāliem: folija, kreppapīra, tapetes, agro plēves un izmantojamus karnevālam, pavasara ballītei un citiem priecīgiem pasākumiem mazie modes demonstrētāji parādīja ar izcilu iznesību!

Arī kopīgajā dejā šīs dienas varoņi atklāja savu nerimstošo prieku par tuvojošos pavasari. Ar skatītājiem sasveicinājās divu iepriekšējo gadu "Kokneses Knīpa" titulu ieguvējas, kuras sākušas skolas gaitas un turpina radoši attīstīt savus talantus.

Pēc pasākuma pirmās daļas ikviens varēja nobalsot par savu visjaukāko knīpu vai knauķi, dāvājot savam favorītam pa konfektei krāsainos dāvanu maisiņos.

Kā svētku dāvana visiem dalībniekiem un skatītājiem bija iespēja satikties ar burvju māksliniekiem un nokļūt burvestību pasaulē „Abrakadabra”.

Mazo talantu atrastuves dalībniekus sumināja ar īpašiem tituliem. Par „Skatītāju Knīpu” un „Stilīgāko Knīpu” kļuva Sendija Puišele. „Dziedošākā Knīpa” ir Signe Niedre, bet „Saulainākas Knīpas” tituls Amandai Briņķei. Kā „Atraktīvākāko Knīpu” sveica Kati Āriņu, savukārt „Smaidošākā Knīpa” ir Daina Lauska, bet tituls „Koķetīgākā Knīpa” tika Laurai Vildei. Daniels Briņķis ir šī gada „Atraktīvākais Knauķis”, bet Vairis Feldmanis - „Stilīgākais Knauķis”.

Prieks par mazajiem novadniekiem un vislielākais paldies viņu vecākiem, kuriem nekas nav par grūtu, lai mazie ķipari atraisītu savus talantus!

Sarmīte Rode

Daces Svētiņas foto

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top