Ar mīlestību sirdī, ceļā uz deju svētkiem

25.02.2017 kur : Kokneses kultūras centrs

25. februārī Kokneses kultūras namā koncertā „Ar mīlestību sirdī, ceļā uz deju svētkiem” vidējās paaudzes deju kolektīvi „Liepavots” un „Irši”, viņu vadītāja Inta Balode, ciemos uz kopīgu sadancošanu bija uzaicinājuši draugu kolektīvus: vidējās paaudzes deju kolektīvu „Kodols” (vadītāja Gunita Krievāne) no Jaunjelgavas, Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas jauniešu deju kolektīvu „Kāre” (vadītāja Sarmīte Plūme), Jūrmalas pilsētas Kauguru kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvu „Vēlreiz” (vadītāji Māris Subačs, Vita Pole).

„„Liepavots” dejotāji ciemiņus sagaidīja ar īpašām konfektēm, kuru nosaukumi atgādināja bagāto latviešu tautas deju pūru, kā arī viņi tika aicināti atstāt savus vēlējumus gaidot Latvijas valsts simtgades Dziesmu un deju svētkus,” stāsta Inta Balode.

Koncertu vadīja „Liepavots” dejotāja Iveta Baikova, aicinot kolektīvus izdejot dejas gan no gaidāmo XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku lieluzveduma „Māras zeme”, kā arī labi zināmas un iemīļotas dejas, kas nāk līdzi cauri gadiem un ir mūžam jaunas. Tālākie ciemiņi no Jūrmalas bija atveduši skaistas un mūsu pusē neredzētas dejas.

Lai iegūtu iespēju piedalīties Dziesmu un deju svētkos, kolektīviem veiksmīgi jānodejo divās republikāniskās tautas deju kolektīvu skatēs, viena no tām būs pavisam drīz Aizkrauklē, otra nākamajā gadā.

„Viens koncerts atsver trīs mēģinājumus!” atzīst pieredzējusī deju kolektīvu vadītāja Inta Balode.

Sarmīte Rode

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top