Veltījums pavasara svētkos

10.03.2017 kur : Kokneses kultūras centrs

img_8195_1.jpgVisskaistākās melodijas un dzejas vārdi ir veltīti sievietei. Kokneses novada pašdarbības kolektīvu koncerts „Tu esi trausla puķe” 10. marta vakarā Kokneses kultūras namā arī bija veltījums sievietēm šajos pavasara svētkos.

„Uzzied sniegpulkstenītes un šķiet - dzīve gaišāka kļūst!” – koncerts iesākās ar kapelas „Aizezeres muzikanti” (vadītāja Inese Skuja) dziesmām no jaunā repertuāra. Prieks par kapelas dalībniekiem, kuri ceļ godā senās kapelas muzicēšanas tradīcijas. „Kad dzied sieviešu koris „Anima”, pavasaris uzplaukt pat vēsā ziemas dienā!” – teic kora dziesmu mīļotāji. Arī šajā vakarā nerimstošu dziedāt prieku dāvāja sieviešu koris „Anima” (diriģente Lelde Kamzole-Gagaine, koncertmeistare Ilona Makareni). Jaunās un talantīgās dziedātājas un vijolnieces Montas Skujas, kura muzicē arī kapelā „Aizezeres muzikanti”, izpildītā Vara Vētras dziesma „Māmiņai” bija vissirsnīgākais koncerta priekšnesums.

„Vai tu jūti gaisā pavasari? Un sirdī?” - jautāja koncerta vadītāja Astrīda Saimena. Ar cēlu dejas soli un mirdzošiem acu skatieniem to pauda Kokneses jauniešu deju kolektīva dejotāji (vadītāja Kornēlija Reisnere), šarmantās dāmu deju kolektīvā „Tik un tā” (vadītāja Kornēlija Reisnere), vienmēr lieliskie vidējās paaudzes deju kolektīva „Liepavots” dejotāji (vadītāja Inta Balode). Aizvadītā gada nogalē, pēc deju kolektīvu vadītājas Kornēlijas Reisneres jubilejas pasākuma, ir izveidojies vēl viens deju kolektīvs ar Pērses upes seno nosaukumu „Kokna” – azartisks un pavasara degsmes pilns bija viņu sniegums. Kā vissaldākā zemeņoga uz svētku tortes bija Kokneses pūtēju orķestra un tā vadītāja Ziedoņa Puķīša enerģiskā muzicēšana skatītāju aplausu pavadījumā.

Paldies mūsu brīnišķīgajiem pašdarbības kolektīviem par pavasara noskaņām piepildīto koncertu un lai dziedātājiem un dancotājiem labi panākumi skatēs!

Sarmīte Rode

Daces Svētiņas foto

printēt
img_8133_1.jpg img_8150_2.jpg img_8135_2.jpg img_8138_3.jpg img_8144_1.jpg img_8152_1.jpg img_8157_1.jpg img_8165_1.jpg img_8167_1.jpg img_8191_1.jpg img_8195_1.jpg img_8197_1.jpg img_8211_1.jpg img_8222_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top