„Traks numurs” – sveiciens Starptautiskajā teātra dienā

24.03.2017 kur : Kokneses kultūras centrs

7tr_1.jpgKokneses novada iedzīvotāji viennozīmīgi ir teātra mākslas cienītāji! To apliecināja arī 24. martā piepildītā Kokneses kultūras nama zāle. Tuvojoties Starptautiskajai teātra dienai, Kokneses amatierteātris saviem uzticīgajiem skatītājiem dāvāja pirmizrādi - A.Arnoldsa, E.Baha komēdiju „Traks numurs”.

Izrādes aizrautīgais sižets un aktieru lieliskais tēlojums bija vislabākā vitamīnu un dzīvesprieka deva šajā pavasarī!

Vācu dramaturgu darbu savulaik latviskojis Valdis Grēviņš, tāpēc arī lugas notikumi risinās Rīgā 20. gadsimta 30. gados. Izrādē savu varoņu dažādos raksturus atklāj Tija Spilberga, Edijs Lapuks, Rita Čerkovska, Sandis Migla, Jānis Madžulis, Dzintars Meiers, Marina Liepa, Kristīne Paegle. Jāteic, ka vidējās paaudzes deju kolektīva „Irši” dejotājam Dzintaram Meieram šī bija pirmā loma uz Kokneses kultūras nama skatuves. Skatītāju aplausi pārliecināja, ka Dzintars pirmās ugunskristības ir izturējis!

Izrādes režisore Inguna Strazdiņa teic: „Paldies visiem izrādes aktieriem! „Traks numurs” tapa ilgi, bet ir prieks par paveikto. Protams, vēl ir nianses, kas jāpieslīpē, bet vienu zinu pavisam noteikti – uz savējiem es varu paļauties!”

Amatierteātra kolektīvs pateicas par atbalstu Aizkraukles kokzāģētavai. No ziedotajiem kokmateriāliem Jānis Madžulis, pēc profesijas galdnieks, bet arī talantīgs aktieris uz skatuves, izgatavoja izrādes dekorācijas.

Pirmie skatītāju aplausi un ziedi saņemti. Lai izrādei labs turpmākais ceļš! Sveiciens Kokneses amatierteātrim Starptautiskajā teātra dienā!

Sarmīte Rode

Foto: Ingus Pugačovs, Anita Šmite

printēt
1tr_1.jpg 5tr_1.jpg 2tr_1.jpg 6tr_1.jpg 4tr_1.jpg 3tr_1.jpg 7tr_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top