Bez pagātnes nav nākotnes

29.05.2012 kur : Likteņdārzs

liktendarzs-12.jpgLikteņdārzs ar visas tautas atbalstu top uz salas Koknesē, Daugavas vidū. Tā ir vieta, kur sastopas pagātne, tagadne un nākotne. Vieta, kur rast mierinājumu, smelties spēku un gūt iedvesmu piepildīt sapņus. Likteņdārzs top kā mūsu gadsimta Brīvības piemineklis un vieno visas paaudzes. 2012. gada 29. maijā Koknesē, Likteņdārzā, notika pirmais speciālo izglītības iestāžu festivāls. Festivāla mērķis ir palūkoties uz savu Zemi mīlestības acīm. Tajā piedalījās skolas no visas Latvijas. Dalībnieki dziedāja, dejoja, runāja dzeju un spēlēja teātri. Mēs, Kokneses speciālās internātpamatskolas – attīstības centra 1. – 3. klases skolēni un skolotāja Anita Ščerbinska, piedalījāmies koncertprogrammā „Zemes dziesma ar dziesmu „Kartupeli, kartupeli”.

Katra skola uz Likteņdārzu bija ieradusies ar līdzatvestiem akmeņiem, arī mēs bijām ieradušies ar saviem tumši pelēkajiem laukakmeņiem. Tie tika atvesti Likteņdārza amfiteātra pelēkā akmens krāvumam. Akmeņiem klāt bijām piestiprinājuši uzrakstu ar veltījumu Latvijas nākotnei, lai neaizmistu mūsu zemes skarbo pagātni.

Veidojot Spēka zīmi Latvijas izturībai, iestādījām – egli (tai bijām savākuši ziedojumu). Mūsu iestādītās egles numurs – 1247, dodoties uz stādīšanas vietu, visi dziedāja dziesmu „Dindari, dandari”. Par to bijām ļoti gandarīti, tādējādi parādot, ka esam kopā ar Likteņdārzu, mūsu zemi Latviju.

Pasākuma noslēgumā tikām sumināti ar pateicības rakstiem, Lāču maizi un laternām. Saņemtie Pateicības raksti ir apliecinājums par veiksmīgu darbu patriotiskajā audzināšanā, kas šobrīd jaunās paaudzes vidū ir ļoti būtiski. Tika saņemts Pateicības Apliecinājums skolai – attīstības centram par ieguldījumu Likteņdārza tapšanā. Saņemtās laternās kopīgi aizdedzinājām un palaidām debesīs.

Šis festivāls sniedza mums gandarījuma sajūtu par labi padarītu darbu, par mūsu ieguldījumu Likteņdārza tapšanā.

Sakām paldies skolas – attīstības centra direktorei, pedagogiem un darbiniekiem, kas palīdzēja mums festivāla „Zemes dziesma” priekšnesuma sagatavošanā.

Ar saulainiem sveicieniem un uz tikšanos 2013. gada festivālā „Uguns dziesma”.

A. Ščerbinska

printēt
pedejais-zvans-016c.jpg pedejais-zvans-019c.jpg pedejais-zvans-023c.jpg pedejais-zvans-045c.jpg pedejais-zvans-049c.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top