Ģimenes diena Imanta Ziedoņa zīmē

15.05.2013 kur : Bebru pamatskola

p1260441.jpg15. maija pēcpusdiena Bebru pamatskolā pulcēja skolēnu vistuvākos cilvēkus: mammas, tētus, vecmāmiņas, brāļus, māsas, jo tā bija rīkota par godu Ģimenes dienai.

Māmiņām, ģimenei veltītā diena pie mums tradicionāli bijusi kā mācību gadā paveiktā rezumējums, bet šoreiz to iekrāsoja izcilā dzejnieka Imanta Ziedoņa domu graudi, pārdomas, fantāzijas, humors, filozofija.

Maijs Latvijā pasludināts par Ziedoņa mēnesi, un tāpēc Bebru pamatskolas skolēni dāvanu saviem tuvajiem meklēja tieši Imanta Ziedoņa daiļradē. Iepazītas, iestudētas, horeogrāfiski iestudētas bija vairākas dziesmas ar dzejnieka vārdiem, uzzināts, par ko Imants Ziedonis rakstījis „Sakamgrāmatā”, dzejoļu krājumā „Taureņu uzbrukums”, „Skrejpasakā”. Tika izveidota dzejas kompozīcija un izjusts, ko nozīmē Svētvakars – tas iestājas tad, kad visa ģimene ir kopā savā mājā, savā zemē, savā Latvijā.

Skolēnu zīmējumi apliecināja, cik daudz Imanta Ziedoņa dzejoļu, pasaku, epifāniju patstāvīgi izlasīts, izjusts, no jauna pārradīts.

Pasākuma noslēgumā bija apskatāma skolēnu radošo darbu izstāde, kas pārsteidza ar zēnu un meiteņu prasmi veidot savai ģimenei māju, mājīgumu. Tie bija mājturības stundās radītie saimniecības priekšmeti, interjeru izdaiļojoši mākslas darbi, spilveni, sedziņas, apģērbi.

Prieks par to, ka mēs visi kopā īstenojam dzejnieka Imanta Ziedoņa vēlējumu – ieteikumu – rosinājumu: „Jūs arī varat paspēt kaut ko vēl padarīt”.

Lai mums visiem kā Ziedonim izdodas ieraudzīt, kas Latvijā vēl padarāms, un kā Ziedonim nebaidīties pielikt tam savu palīdzīgo, gādīgo roku!

Bebru pamatskola

printēt
p1260426.jpg p1260429.jpg p1260431.jpg p1260438.jpg p1260448.jpg p1260441.jpg p1260450.jpg p1260459.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top