Stāstnieku konkurss

08.11.2013

stastnieki-2013-2.jpgKokneses pusē jau vairākus gadus tiek kopta un uzturēta tradīcija stāstīt stāstus. Notiek arī konkursi bērniem un jauniešiem. Stāstus stāsta arī pieaugušie. Vēlais un tumšais rudens laiks, kad ārā darbi apdarīti un ziemas darbi vēl nav sākušies, vedināt vedina uz apcerīgāku noskaņojumu un stāstiem.

Stāstnieku konkurss "Teci, teci, valodiņa" Latvijā notiek jau 16 gadus. Arī Kokneses bērni un jaunieši tajā aktīvi piedalās. Šogad konkurss būs vairākās kārtās. Pirmā kārta notiek skolās. I.Gaiša Kokneses vidusskolā tā notika 6.novembrī. Stāstnieku vecums? Pārsvarā sākumskolēni. Labākajam stāstniekam jāprot interesanti stāstīt, jāpiesaista auditorijas uzmanība, nedrīkst sasteigt, bet nedrīkst arī ievilkt savu programmu ilgāk par 5 minūtēm. Skolēni stāsta vienu pasaku, atgadījumu no dzīves un ātrrunu vai anekdoti.

Interesanti stāsta daudzi, bet par labāko stāstnieku šogad koknesieši atzina Gustu Doniku no 3.b klases. Paldies skolotājiem un skolēnu vecākiem, kas daudz palīdz, lai attīstītu šo stāstnieka talantu!

8.novembrī notiek Kokneses novada Stāstnieku konkurss, kurā bez koknesiešiem piedalīsies arī draugi no Bebru pamatskolas, Pļaviņu ģimnāzijas Odzienas filiāles un Aizkraukles pilsētas sākumskolas. Paši labākie dosies uz Piedaugavas novada Stāstnieku konkursa pusfinālu, kas notiks Lielvārdes A.Pumpura muzejā, bet tad jau fināls, kas notiks Rīgas Latviešu biedrībā, 30.novembrī.

Veiksmi visiem stāstniekiem!

Inguna Žogota, Piedaugavas novada Stāstnieku konkursa koordinatore

printēt
stastnieki-2013-1.jpg stastnieki-2013-2.jpg stastnieki-2013-3.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top