Lāčplēša diena Bebru pamatskolā

11.11.2013 kur : Bebru pamatskola

p1280090.jpgSarkanbaltsarkanām lentītēm rotāti skolotāju apģērbi, mācību kabinetos iedegtas sarkanas un baltas sveces, skolas priekštelpas patriotisks noformējums, apskatei izstādīti skolēnu praktiskie komandu darbi „Mana Latvija” – tā Bebru pamatskolā iesākās Patriotisma nedēļa.

Lielie plakāti, ar kuriem katra klase vizuālās mākslas stundās paudusi savu lepnumu par valsti, savus priekšstatus par Latviju un tās vērtībām, ļoti priecē, pozitīvi noskaņo un vairo ikviena piederības sajūtu savai valstij.

Pēcpusdienā viss kolektīvs pulcējās pie ugunskura, kas bija iekurts skolas pagalmā, kur no skolēnu sanestajiem Likteņdārzam domātajiem laukakmeņiem bija radusies Auseklīša zīme.

Skolotājas A. Romanovskas atklāts, sākās Lāčplēša dienai veltītais pasākums. Zem pelēkajām novembra debesīm, drēgnas miglas klātienē, uguns liesmu siltumā, zilganu dūmu tvanā izjusti skanēja valsts himna.

Bija radīta teicama noskaņa vēstures skolotājas I. Puniņas stāstījumam par Lāčplēša dienas rašanos, Latvijas valsts proklamēšanu un svētīgo darbu, ko visi kopā darām, lai Latvijai simtgadē uzdāvinātu Likteņdārzu.

7.- 9. klašu skolēni jau oktobrī iejutās Valsts prezidenta lomā un paši rakstīja uzrunas Latvijai 95. dzimšanas dienā. Oriģinālākie darbi tika aizsūtīti konkursam, ko izsludināja Valsts prezidenta kanceleja, bet drosmīgākie ar savām uzrunām uzstājās šajā ļoti piemērotajā pasākumā.

Pārliecinoši un droši par Latvijas problēmām runāja 7. klases skolnieks Viesturs Mozga. Viņš vērsās ne tikai pie klātesošajiem, bet arī pie ārzemēs strādājošiem, pie vecākiem, aicinādams savus bērnus vest uz visdažādākajiem pulciņiem, lai viņi kļūtu attīstītāki. Emocionāla un sirsnīga, uz daudziem novēlējumiem balstīta, bija 9. klases skolnieces Simonas Vilmanes uzruna. Kā jau daudzi, arī Mārtiņš Brants un Liene Pavloviča (9. klases skolēni) skāra eiro ieviešanas jautājumu, lepojās ar Rīgu kā nākamā gada Eiropas kultūras galvaspilsētu. Poētiskums mijās ar konkrētiem faktiem un argumentiem, novēlējumi – ar piedāvātiem problēmu risinājumiem.

Šajā nedēļā mums priekšā vēl daudz patriotiskas izjūtas raisošu pasākumu, kas notiks Kokneses novadā, Likteņdārzā, Bebru pagastā.

Lai visiem priecīgi Latvijas svētki!

L.Šmite

Dz. Sniedzes foto

printēt
p1280089.jpg p1280098.jpg p1280081.jpg p1280090.jpg p1280096.jpg p1280086.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top