PII „Bitītes” bērni iepazīst Ojāra Vācieša daiļradi

28.11.2013 kur : Bitīte, pirmsskolas izglītības iestāde

dscf2566.jpgNovembris ir Tautas dzejnieka Ojāra Vācieša mēnesis. 1933. gada 13. novembrī dzejnieks nāca pasaulē, bet 1983. gadā, neilgi pēc savas 50. dzimšanas dienas, 28. novembrī, aizgāja mūžībā. 28. novembrī Bebru pagasta pirmsskolas izglītības iestādes "Bitīte" zālē pulcējās visu grupu bērni, lai piedalītos dzejnieka Ojāra Vācieša atceres pasākumā "Astoņi kustoņi". Pasākuma vadītāja iepazīstināja ar izcilā dzejnieka dzīvi un daiļradi. Bērni aplūkoja autora veltītās grāmatas bērniem: "Kabata", "Sveču grāmata" un "Astoņi kustoņi", kā arī grāmatas, kurās apkopoti vairāku autoru darbi. Izjusti un ar prieku 3. un 4. grupiņas zēni un meitenes skandēja dzejoļus no šīm Ojāra Vācieša grāmatām.

Ojāra Vācieša bērnu dzejai komponisti ir radījuši skaistus muzikālus darbus. Bērni bija iemācījušies dziesmas par diviem pelēniem, kas draiskodamies sasējuši astes, Rūķu blēņām, kā arī Rūķiem, kuri saslapināja bārdu. Ar tādu pašu aizrautību viņi minēja mīklas par kustoņiem. Gatavojoties pasākumam bērni jau bija lasījuši dzejoli "Astoņi kustoņi" un to ilustrējuši savos zīmējumos. Mazie mākslinieki tika apbalvoti ar atzinības rakstiem, bet viens no pārsteiguma momentiem bija animācijas filma "Kabata" noskatīšanās.

Ojāra Vācieša radošais mūžs bijis ļoti bagāts. Dzejas cienītāji joprojām novērtē viņa devumu latviešu literatūrā. Katram latvietim grāmatu plauktā varam atrast kādu darbu no viņa daiļrades.

Lai piepildās 3.un 4.grupas bērnu dziedātajā dziesmiņā ,,Saule, saulīte” izteiktais vēlējums: "Baltā , baltā saulīte, dari baltus mūs”.

Dzintras Stārastiņas teksts

Ineses Skujas foto

printēt
dscf2528.jpg dscf2527.jpg dscf2541.jpg dscf2549.jpg dscf2564.jpg dscf2529.jpg dscf2566.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top