Gaisā virmo pavasaris!

06.03.2014 kur : Kokneses kultūras centrs

img_5277.jpg6. martā Kokneses kultūras namā notika Kokneses novada pirmsskolas izglītības iestāžu un Kokneses Mūzikas skolas audzēkņu koncerts "Pavasari gaidot". Liekas, ka arvien vairāk pēc ziemas aukstuma atkal ieraugām smaidus, smieklus un apskāvienus. Tā arī ir - pati daba mums apliecina, ka tepat gaisā virmo jau pavasaris, ko redzam gan pavasarīgajās peļķēs, saules staros, pirmajos sniegpulkstenīšu ziedos un pavisam drīz jau arī plaukstošajās narcišu un tulpju ziedlapiņās, putnu čivināšanā.

Varam sacīt droši - lielā Pavasara gaidīšana mūsu novadā ir sākusies godam - ar dziesmām, dejām un kārtīgu muzicēšanu. Saposušies svētkiem, ar satraukumu sirsniņā, bet drosmīgi mazie mākslinieki devās uz lielās kultūras nama skatuves. Aplausu netrūka gan pašiem mazākajiem māksliniekiem - divgadīgo un trīsgadīgo bērnu ansamblim no PII "Gundega", gan lielākiem koncerta dalībniekiem no PII "Bitīte", Pērses pamatskolas pirmsskolas grupas, Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas pirmsskolas grupas un Kokneses Mūzikas skolas.

Koncerta ieskaņā dzirdējām Kokneses Mūzikas skolas kora dziedātās dziesmas "Zemes rīts" no cikla Zeme un "Kalējs kala debesīs", tāpat mūzikas skolas audzēkņu izpildījumā koncertā klausījāmies skaņdarbus, kurus atskaņoja  flautu duets Tīna Sipčenoka un Elīza Matušonoka, Meldras Eglītes izpildījumā Sviridova "Puisis ar akordeonu", klausītājus priecēja arī akordeona duets Ēriks Vilde un Ralfs Lucs, vijoļu ansamblis, Tatjana Petrovska ar atskaņoto Sviridova "Burvi" un kora klases ansamblis. Pasākuma noslēgumā, nerimstošu aplausu pavadīts, muzicēja Kokneses Mūzikas skolas kamerorķestris, kuru izpildījumā dzirdējām E.L. Vēbera "Atmiņas no mūzikla "Kaķi"" un Raimonda Paula "Polku parādi".

Ikviens koncerta apmeklētājs un mazo mākslinieku vecāki sajuta, ar kādu centību un atbildību notikusi gatavošanās Pavasara gaidīšanas svētkiem. Patiesas bērnu emocijas, smaidi un prieks ikkatrā priekšnesumā. Mēs varam būt lepni, ka mums aug talantīga jaunā paaudze. To pierādīja PII "Gundega" divgadīgie-trīsgadīgie un 6-7 gadus vecie bērni, kuri, pavasari gaidot, dziedāja, dejoja un muzicēja. Ar "Pirkstiņdanci" un "Ir bučiņas" uzstājās Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas pirmsskolas grupas audzēkņi. Bebru PII "Bitīte" 6-7 gadus vecie bērni izdziedāja "Garšīgo sapni" un ar nelielu dziedošu uzvedumu ciemos bija atbraucis arī kaķis un pelēni - "Bitītes" 4-6 gadus vecie bērni. "Kāda katram dziesmiņa" mums rādīja dejotāji no Pērses pamatskolas pirmsskolas grupas.

     Cīrulīti, dziesmas raisi,

     Saules pilni visi gaisi,

     Saules pilna sirds ikviena,

     Zeltā mirgo gaiša diena!

Vislielāko paldies Kokneses Mūzikas skolas un pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem, bērniem un vecākiem, koncerta organizatorei - Kokneses novada PII skolotāju MA vadītājai Inai Požarskai, kā arī koncerta vadītājiem Sanijai Jankovskai un Atim Ārem par ieguldīto darbu koncerta sagatavošanā saka Kokneses novada dome un Izglītības darba speciāliste Lauma Āre. Paldies par sniegto pavasara vitamīnu devu, ziemu pavadot. Lai priecīgs pavasara gaidīšanas laiks!

Milzīgu darbu kvalitatīvo priekšnesumu sagatavošanā ieguldīja:

PII „Bitīte” skolotājas Velga Feldmane, Ilona Vītola, Dzintra Stārastiņa:

Vecbebru profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas pedagogi Velga Feldmane; Santa Lāce, Lāsma Gūte

Pērses pamatskolas skolotājas Sandra Paļčevska un Biruta Vilcāne

PII „Gundega” skolotājas – Marija Vilde, Agrita Zālīte; Ilona Makareni, Inguna Solovjova, Elita Vaivade

Kokneses Mūzikas pedagogi: Lelde Kamzole Gagaine, Ilona Makareni, Jānis Atslēga, Gundega Ermiča, Iveta Bērziņa.

Koncertu vadīja Mūzikas skolas audzēkņi Sanija Jankovska un Atis Āre.

printēt
img_5274_1.jpg img_5277.jpg img_5282.jpg img_5290.jpg img_5298.jpg img_5260.jpg img_5320.jpg img_5351.jpg img_5358.jpg img_5359_1.jpg img_5362.jpg img_5375.jpg img_5377.jpg img_5379.jpg img_5391.jpg img_5396.jpg img_5407.jpg img_5410.jpg img_5412.jpg img_5413.jpg img_5419.jpg img_5423.jpg img_5424.jpg img_9399.jpg img_9421.jpg img_9427.jpg img_9429.jpg img_9443_1.jpg img_9453.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top