Krāsaino smilšu spēles

20.03.2014 kur : Vecbebru tehnikums

dscn1245.jpgPavasara brīvdienās, 20.martā, kad dabā oficiāli iestājas pavasaris, Vecbebru Profesionālajā un vispārizglītojošajā internātvidusskolā notika izglītojošais un radošais seminārs skolotājiem ''Krāsaino smilšu spēles'', kuru piedāvāja Dabas vides estētikas studija ''Dabas vēstniecība'', tās idejas autore Diāna Timofejeva.

Darbs ar krāsainajām smiltīm ir viens no Dabas vides estētikas radošās darbības virzieniem. Smiltis-vienkāršs un zināms materiāls, savas smalkās uzbūves un struktūras dēļ tas viegli ļaujas radīšanas procesiem.

Krāsaino smilšu spēles rada vēlmi darboties un piedalīties radīšanas procesā, labvēlīgi ietekmē maņu attīstību, stimulē smalko muskulatūru, izsmalcina vērojumu, harmonizē hiperaktivitāti, sniedz emocionālu gandarījumu, palīdz risināt runas problēmas u.t.t.

Semināra mērķis bija: skolotājiem, audzinātājiem un citiem speciālistiem sniegt jaunas zināšanas un inovatīvas pedagoģiskas idejas par krāsaino smilšu izmantošanu izglītojošās nodarbībās, tematiskos un audzināšanas pasākumos.

Šajā dienā veicām radošus un iztēles vingrinājumus, dalījāmies pedagoģiskajā pieredzē, apguvām krāsaino smilšu spēles, veidojot darbus plaknē un telpā; izzinājām smilšu krāsošanas nianses, pētījām bērna un Dabas saskarsmes procesa būtību.

Darbs ar krāsainām smiltīm paver skolotājam jaunas iespējas dažādot un pilnveidot mācību procesu, padarīt aizraujošākus audzināšanas pasākumus.

Daiga Andersone-teksts,foto

printēt
dscn1227.jpg dscn1254.jpg dscn1300.jpg dscn1245.jpg dscn1316.jpg dscn1335.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top