Zemes un uguns tikšanās Likteņdārzā

29.05.2014 kur : Likteņdārzs

dsc_6925.jpg29.maijā Kokneses novadā, Likteņdārzā, notika Latvijas speciālo izglītības iestāžu audzēkņu festivāls “Zemes un Uguns tikšanās”. Šis pasākums Likteņdārzā notiek jau trešo gadu un tajā piedalās speciālo izglītības iestāžu audzēkņi no visas Latvijas. Pirmajos divos gados un festivālu sabrauca ap 30 skolu audzēkņu, šogad mazāk – no 12 skolām. Visos festivālos, arī šajā, piedalījās Kokneses internātpamatskolas audzēkņi.

Šis festvāls ir lieliska iespēja satikties skolēniem no dažādiem Latvijas nostūriem un parādīt savus talantus. Par spīti vēsajam laikam, bērni dziedāja dziesmas, dejoja dejas, kas veltītas zemes un uguns stihijām. Tās bija gan tautasdziesmas, gan mūsdienu komponistu skaņdarbi. Festivālā notika arī meditācijas seansi un radošās darbnīcas. Šogad bērni apgleznoja akmeņus, krāsoja mandalas un palaida Daugavā kuģīšus.

Šis festivals ļauj sajust, novērtēt to, cik gan maz vajag, lai cilvēks justos labi, lai justos laimīgs un vajadzīgs, jo šajā festivālā netiek dalītas ne pakāpes, ne vietas. Svarīgi ir kopā justies vienotiem.

L.Bešmenova

printēt
dsc_6883.jpg dsc_6906.jpg dsc_6925.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top