Novada skolēni tiekas pasākumā "Es nāku no mazas tautas"

10.11.2014 kur : Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskola

img_1806_2.jpg20.novembra rītā Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolā notika novada vispārizglītojošo skolu Mākslas priekšmetu, sporta un dabaszinību skolotāju metodisko apvienību rīkots sadraudzības pasākums – konkurss, veltīts Latvijas 96. gadadienai "Es nāku no mazas tautas".

Tajā piedalījās Kokneses novada vispārizglītojošo skolu skolēni. Komandas sastāvā bija 10 skolēni no 5.-8. klasēm. Tika pārstāvētas Bebru pamatskola, Pērses pamatskola, I.Gaiša Kokneses vidusskola, Vecbebru Profesionālā un vispārizglītojošā internātvidusskola.

Pasākuma mērķis bija mācīties svinēt svētkus, apzināties piederību savam pagastam, savai valstij. Gatavojoties konkursam, komandu dalībnieki kopā ar mūzikas, sporta, dabaszinību skolotājiem mācījās patriotiskās dziesmas, gatavoja atbildes uz konkursa jautājumiem, apguva karavīru dziesmu ar ierindas elementiem, paplašināja savas zināšanas par Kokneses novadā esošajām kultūrvēsturiskajām vietām un dabas pieminekļiem, Likteņdārzu, kā arī iepazinās ar retu, aizsargājamu dzīvnieku un augu sugām novadā.

Katra komanda rūpīgi sagatavoja un prezentēja mājas uzdevumu "Ko Tu ieteiktu redzēt, kādus maršrutus izvēlēties Kokneses novada apmeklētājiem".

Pasākuma dalībniekus un skatītājus iepriecināja skolēnu nopietnā un atbildīgā attieksme pret visiem konkursa uzdevumiem. Īpašu prieku un pārsteigumu radīja komandu ierindas skates priekšnesums, soļojot vienotā komandas noformējumā, un dziedot karavīru dziesmu.

Pasākuma noslēgumā skolēni vienojās kopīgās dziesmās, dziedot R.Paula "Es nāku no mazas tautas" un Latvijas valsts himnu.

I.Asarīte, Mākslas skolotāju MA vadītāja

S.Māliņa, Dabaszinību skolotāju MA vadītāja

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top