Dzejas karnevāls Bebru pamatskolā

26.01.2015 kur : Bebru pamatskola

p1310078.jpgTik jautra kā burbuļu avotiņš, Tik sēra kā pāri tam vītoliņš, Deg acīs zaļš spītības uguntiņš, Iz pirkstu galiem skrej zibentiņš. Tik zināmas sajūtas! Ļoti pazīstamas emocijas dzejolī „Tāda es esmu” attēlojusi dzejniece Aspazija, kuras dzeju lasījām, gatavojoties skolas karnevālam. Šī gada masku balle bija veltīta Aspazijas 150. dzimšanas dienai.

Visā valstī 2015. gads ir pasludināts par Raiņa un Aspazijas gadu. Arī pie mums tas sācies Aspazijas dzejas tēlu klātbūtnē. Protams, ka visiemīļotākais tēls izrādījās Aspazijas Nebēdne meitene, kurā iejutās gan puiši, gan meitenes.

Šajā sniegotajā ziemas mēnesī mūsu skolas dārzā saplauka daudz ziedu: Magones, Zilās ilgu puķes. 6. klase skolā ieveda Ziedoni, 8. klase izspēlēja lepno rožu izsmietā Dadzīša pārdzīvojumus vējā, kad viņam tika atņemta vienīgā draudzenīte Smildziņa. 1. un 3. klase iepazīstināja, kā Aspazijas dzejas varone naktī lasa grāmatiņu.

2. klasīte pierādīja, ka iespējams ne tikai dziesmu popūrijs. Kaut ko līdzīgu tam var izveidot arī no veiksmīgi apvienotiem dzejoļiem un dzejas varoņiem.

Dejas, danči, sevis prezentēšana mijās ar valodas spēlēm, kas sniedza zināšanas par Aspazijas dzīvi dzimtenē un emigrācijā, par viņas sasniegumiem un apbalvojumiem. 23. janvāra pasākums izvērtās par neaizmirstamu izklaidējoši informatīvu pasākumu.

Bebru pamatskolā jau izveidojusies tradīcija krāsaini un atraktīvi svinēt dzejnieku un rakstnieku apaļās dzimšanas dienas. Tādas mēs ar izklātiem ziedu paklājiem sarīkojām A. Brigaderei un O. Vācietim.

Bebru pamatskolas informācija

printēt
dscf3936.jpg dscf3960.jpg dscf3965.jpg dscf3942.jpg dscf3943.jpg dscf3945.jpg dscf3966.jpg dscf3968.jpg dscf3969.jpg dscf3976.jpg dscf3980.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top