Sirsnīgs un emocijām bagāts deju kolektīva „Kāres” gadskārtējais atskaites koncerts

14.05.2014 kur : Vecbebru tehnikums

img_4829_1.jpg14. maija vakarā spirgts kā zaļojošais pavasaris, sirsnīgs un emocijām bagāts noritēja Vecbebru profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas jauniešu deju kolektīva „Kāre” gadskārtējais atskaites koncerts „Mūžīgi laimīgi”, kurā piedalījās arī pagasta vokālais ansamblis „Nianse” (vadītāja Liāna Haritonova) un jaunie talantīgie dziedātāji Reinholds un Rūdolfs Sprukuļi. Mācību iestādes piepildītā skatītāju zāle uzgavilēja katram priekšnesumam, jo ikvienā no tiem bija jūtams, cik daudz enerģijas un darba atdots, lai mums, skatītājiem, dāvātu svētku brīdi.

Koncerta nosaukumam izvēlētā deja „Mūžīgi laimīgi” ir šīs sezonas „ Kāres” mīļākā deja. Kāpēc? Varbūt tāpēc, ka vadītāja Sarmīte Plūme pagājušajā rudenī daudziem jauniem iesācējiem to pirmo iemācīja. Varbūt tāpēc, ka horeogrāfa Jāņa Ērgļa dejisko vēstījumu par puišu un meitu dižošanos, katram sava pārākuma pierādīšanu un visbeidzot laimīgu kopā būšanu „ Kāres” dejotāji itin viegli izprata un gana amizanti izpildīja, lai šo deju sev ņemtu par izvēles deju lielajos deju „ karos” – šopavasar deju skatē. Bet varbūt šī deja ir mīļākā tāpēc, ka uzdod jautājumus: „Kad tu esi mūžīgi laimīgs?

Kolektīva vadītāja Sarmīte Plūme teic: „„Kāre” šajā sezonā strādāja tikai ar vienu vienīgu mērķi – nokļūt šīs vasaras Latvijas skolu jaunatnes XI Dziesmu un deju svētkos, kopā ar 110 Vislatvijas vidusskolēnu deju kolektīviem dejot „ Daugavas” stadionā. Un viņi tur būs! No 5. līdz 12. jūlijam Rīga skanēs un dimdēs, un tajā būs arī mūsu Vecbebru dejotāju soļi. Tikai katrs dejotājs pats spēj novērtēt, cik viņš šajā gadā ir iemācījies, cik atdevīgi apmeklējis mēģinājumus un par cik sprīžiem pats kā dejotājs audzis. Es šo sava sapņa piepildījumu līdzinu ar daudziem citiem, iepriekšējiem Deju svētkiem, kad „ Kāre” līdzvērtīgi citiem ir veidojusi sarežģītos deju rakstus Daugavas stadionā. Gandarījums ir milzīgs par to, ka cerētais, gribētais, sūri un grūti pelnītais ir „ Kāres” rokās. To devis tikai un vienīgi darbs. To apliecināja arī šis atskaites koncerts, kurā jaunieši mani patīkami pārsteidza – šķita, viņi dejo tik labi kā vēl nekad! Vairākiem dejotājiem, mērojot tālu ceļu, uz koncertu bija ieradušies vecāki.”

Starp labi zināmām un iemīļotām latviešu tautas dejām, kā Harija Sūnas „Meita puišus dancināja” un citām, „Kāre” mums dāvāja arī savu jaunāko - Ginta Baumaņa deju „Aicinājums” ar Aspazijas tekstu R. Paula mūzikas ietērpā.

Saviļņojošs bija stāsts par deju „Es noaudu zvaigžņu segu”. Tās autore horeogrāfe Arta Melnalksne bija 2015.gada Deju svētku mākslinieciskās koncepcijas autore. Savu deju viņa iecerēja kā Deju svētkus noslēdzošo - kā zvaigžņu segu, kas silti pārklājas pasaulei, kā reālu segu, ko auž meitene, paceltās rokās smeļot Kosmosa enerģiju un ieliekot to segā, ko darina saviem vismīļākajiem. Lai tā sildītu un sargātu. Dejas autore pati tagad uz mums nolūkojas no zvaigznēm. Bet jaunieši šajā dejā mums deva pārliecību, ka zvaigžņu sega paliek. Jo tā ir darināta no zvaigznēm, no atmiņām, no gaismas un no cerībām.

Koncerta noslēgums „Kāres” vadītājai Sarmītei Plūmei bija skaists negaidīts pārsteigums. Skolas kolektīvs, dejotāji un daudzi jo daudzi skatītāji vēlējās pateikt paldies par nesavtīgo sirds darbu daudzu gadu garumā, kā arī sveikt aizvadītājā dzīves jubilejā. „Kāres” jaunieši un nākamie dejotāji – pirmsskolas grupas bērni ar skolotājas Aijas Rimšas palīdzību bija sagatavojuši sirsnīgu apsveikuma deju, bet dalībnieki no kādreizējā vidējās paaudzes deju kolektīva pateicās par dejā kopīgi pavadītājiem gadiem.

Lai deju kolektīvam „Kāre” un vadītājai Sarmītei Plūmei daudz laimīgu gandarījuma brīžu šīs vasaras lielākajos svētkos!

Sarmīte Rode

Anitas Šmites foto

printēt
dscn5610_1.jpg dscn5622_1.jpg dscn5601_1.jpg dscn5621_1.jpg dscn5615_1.jpg dscn5616_1.jpg dscn5623_1.jpg dscn5632_1.jpg dscn5636_1.jpg dscn5639_1.jpg dscn5643_1.jpg dscn5644_1.jpg dscn5645_1.jpg dscn5647_1.jpg dscn5651_1.jpg dscn5653_1.jpg dscn5663_1.jpg dscn5669_1.jpg dscn5680_1.jpg dscn5684_1.jpg dscn5685_1.jpg dscn5688_1.jpg dscn5691_1.jpg dscn5694_1.jpg dscn5699_1.jpg dscn5703_1.jpg dscn5705_1.jpg dscn5706_1.jpg dscn5707_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top