“Man blakus tava sirsniņa” – jaundzimušo novadnieku sumināšana

30.06.2017 17:30 kur : Kokneses apvienības pārvalde

Kokneses novada svētki "Koknesei 740" iesākās ar skaistu tradīciju – jau ceturto reizi Kokneses novada dome un dzimtsarakstu nodaļa svinīgā sarīkojumā „Man blakus tava sirsniņa” sumināja visjaunākos novadniekus. Uz sirsnīgo pasākumu bija gaidīti vecāki un viņu mazuļi, kuri dzimuši laikā no 2016. gada 1. jūnija līdz 2017. gada 31. maijam.

Anita Ozola, Kokneses novada dzimtsarakstu nodaļas vadītāja teic: „Prieks, ka ar katru gadu Kokneses novadā jaundzimušo bērniņu skaits pieaug. Ja iepriekšējā gadā suminājām 49 mazās atvasītes, tad šajā svētku reizē vēlējumu: „Audz liels un laimīgs, mazais novadniek!” saņēma 63 bērniņi – 28 meitenes un 35 zēni. Gada laikā pasaulē nākuši 43 mazie koknesieši, Bebru pagastā piedzimuši 16, bet Iršos 4 bērniņi.”

Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris, sveicot mazo novadnieku vecākus, sacīja: „Paldies par rūpēm un mīlestību, audzinot savas atvasītes šeit - Kokneses novadā!” Mazajiem ķipariem Kokneses novada dome un dzimtsarakstu nodaļa dāvināja oriģinālu un ļoti mīļu piemiņas velti — koknesietes Evitas Briņķes darinātu garausi ar Kokneses novada logo – gaiši zaļu sirsniņu.

Uz svētkiem bija ieradušies divi omulīgi skursteņslauķi - leļļu teātra „Tims” aktieri Juris Babris un Zigurds Feils. Fragmenti no dažādām leļļu teātra izrādēm un muzikālie priekšnesumi arī bija sveiciens mazajām sirsniņām un viņu vecākiem.

Ir ticējums – ja satiksi skursteņslauķi, diena būs laimīga, ja pieskarsies viņa pogai, – kļūsi vēl laimīgāks, bet, ja izdosies šo pogu noraut, laime tevi nepametīs visu mūžu. Šīs dienas gaviļniekiem bija iespēja gan pieskarties skursteņslauķa pogai, gan tikt pie kopīga foto. Pasākuma noslēgumā mazos novadniekus un vecākus gaidīja svētku kliņģeris, un kā vēl viens jauks sveiciens šajā dienā bija arī mazajiem dāvātie gaiši zaļie hēlija baloni.

Vecāki, kuri ar savām atvasītēm nevarēja ierasties pasākumā, laipni gaidīti saņemt svētku dāvanu Kokneses novada Dzimtsarakstu nodaļā.

Svētku noskaņa šajā vakarā turpinājās Kokneses kultūras namā, kur kā sapnis vasaras naktī skanēja SINFONIETTA RĪGA stīgu kvarteta koncerts. Četri talantīgi jauni mūziķi Kristiāna Šīrante (I vijole), Agnese Kanniņa-Liepiņa (II vijole), Artūrs Gailis (alts) un Kārlis Klotiņš (čells) dāvāja skatītāju piepildītajai zālei brīnišķīgu satikšanos mūzikā ar latviešu komponistu – dižgaru radītajām pērlēm. Koncerta programmā skanēja Emila Melngaiļa, Aldoņa Kalniņa, Pētera Barisona un Emīla Dārziņa skaņdarbi. Lai arī koncerts nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ nevarēja notikt Kokneses pilsdrupās, mākslinieku sniegums dāvāja to vārdos neizsakāmo emociju gammu, ko iespējams sajust atverot sirdi mūzikas brīnumainajai pasaulei.

Sarmīte Rode

Anitas Šmites foto

20170525_110625.jpg

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top