Blaumaņa iela paņem maksimālos punktus peldēšanas sacensībās

25.04.2015 kur : Kokneses sporta centrs

dscf9678_1.jpg25.aprīlī Kokneses sporta centra peldbaseinā norisinājās 12. „Ielu sacensību 2015” posms, kur sportisti sacentās peldēšanas sacensībās. Kārtējo reizi ar lielisku menedžera prasmju pielietošanu izcēlās Ernests Skopāns, kurš bija nokomplektējis iespējami spēcīgāko sastāvu peldēšanas sacensībām un no 17 iespējamajām zelta medaļām tika izcīnītas 15. Atlikušās divas izcīnīja Paula Užule, kas ikdienā dzīvo Daugavas ielā, bet šajās sacensībās, kopā ar draudzeni Dārtu no Bilstiņiem, izvēlējās pārstāvēt Bilstiņu komandu.

Tātad pavisam sacensību pieteikumos atzīmējās 22 dalībnieki, no kuriem viens bija no Parka ielas, 4 no Indrānu ielas, 4 no Bilstiņiem un 13 no Blaumaņa ielas. Sacensības iesākās ar 50 metru brīvā stila peldējumiem. Meiteņu grupā uzvarēja Paula Užule, aiz sevis atstājot Anniju Derkaču un Dārtu Bērziņu, bet sieviešu grupā Leldei Ārei pirmā vieta. Uzreiz jāteic, ka sieviešu grupā piedalījās vien trīs dalībnieces, visas no Blaumaņa ielas, un tāpēc nevienā no distancēm nebija vairāk par divām dalībniecēm. Tikmēr zēnu un vīriešu grupā šajā distancē startēja pa pieciem dalībniekiem. Zēnu grupā viss pjedestāls Blaumaņa ielas pārstāvjiem – Ričards Andžāns, Rūdolfs Sprukulis un Reinholds Sprukulis, bet vīriešu konkurencē pirmais Ivars Andžāns, otrais Zigmārs Ozoliņš (abi Blaumaņa iela), bet trešais Reinis Nungurs no Indrānu ielas.

Tālāk risinājās peldējumi uz muguras, kur ar zelta medaļu atzīmējās Paula Užule, sudrabu atstājot Annijas Derkačas rīcībā. Sieviešu grupā šajā distancē pie pirmajām medaļām tika Elīna Višķere un Ausma Dandēna. Zēnu grupā dubultuzvara brāļiem Sprukuļiem, bet trešais Mairis Bērzkalns. Vīriešu grupā ar dienas labāko laiku uzvara Atim Ārem, bet aiz viņa Didzis Bērziņš un Dāvis Kalniņš no Bilstiņiem.

50 metros brasā meitenēm uzvara Rebekai Andžānei, kura gan bija vienīgā dalībniece. Tikmēr sieviešu grupā tikai par 4 simtdaļām Ausma Dandēna apsteidza Leldi Āri un izcīnīja zelta medaļu, Leldei – sudrabs. Zēnu grupā pie pirmā zelta tika Kristers Saulītis, bet sudraba godalgas tika sacensību jaunākais dalībnieks – Alens Geida. Visvairāk dalībnieku šajā distancē bija vīriešu grupā, kur pirmā vieta, kā jau bija gaidāms, Atim Ārem, otrā vieta Dāvim Kalniņam, trešā Jānim Dzenim, bet bez medaļas palika Ivars Kovaļevskis.

Pēdējā - individuālajā distancē, 100m brīvā stila peldējumā, meiteņu grupā pie medaļām tika Rebeka un Dārta, otro zeltu sieviešu grupā izdevās iegūt Elīnai Višķerei, zēnu grupā aiz favorīta Ričarda Andžāna, otro vietu un vienīgo godalgu Parka ielas komandai ieguva Ingars Kļaviņš, bet trešais Mairis. Visbeidzot, vīriešu grupā ar dienas otro zelta medaļu izcēlās Ivars Andžāns, bet sīvā cīņā par otro vietu, tomēr par nepilnu sekundi ātrāks bija Reinis Nungurs, kas apsteidza Didzi Bērziņu.

Visbeidzot, stafetes peldējumā savu neapstrīdamo favorītu statusu apstiprināja Blaumaņa ielas komanda, kas izcīnīja pirmās divas vietas, bet cīņā par trešo vietu Bilstiņi bija nedaudz ātrāki par Indrānu ielu.

Līdz ar to ielu sacensību ieskaitē visus maksimālos punktus ieguva Blaumaņa iela – 13 punkti, Bilstiņi summā sakrāja 7.2 punktus, Indrānu ielai 5.4 punkti, bet Parka ielai – 1.5 punkti. Ielu sacensību kopvērtējumā Blaumaņa iela saglabā pārliecinošu 1.vietu, otrajā vietā nostiprinājās Bilstiņu komanda, trešie Indrānu iela, bet Parka iela ir tikai nepilnus divus punktus priekšā 1905.gada ielai.

KSC saka lielu paldies arī čaklajiem tiesnešiem Tomasam, Armandam un Otto, kas palīdzēja veiksmīgai sacensību norisei.

Vēl no statistikas puses vēlamies minēt, ka Blaumaņa ielas sastāvā visās sacensībās uz starta ir izgājuši 66 dalībnieki, kas nebūtu iespējams bez aktīvās Ernesta Skopāna darbības visa gada garumā, Bilstiņu sastāvā – 24, Indrānu – 37, Parka – 29, 1905.gada iela – 19 , Vecbebriem – 8 dalībnieki, bet Iršiem – 6. Kopumā tie ir 189 dalībnieki.

Nākamās ielu sacensības notiks vieglatlētikā, 23.maijā Kokneses stadionā. Sekojiet informācijai par sacensību nolikumu.

Dāvis Kalniņš, KSC

Foto: Lelde Āre

printēt
dscf9626_1.jpg dscf9679_1.jpg dscf9640_1.jpg dscf9672_1.jpg dscf9678_1.jpg dscf9688_1.jpg kopv-11-posmi_1.jpg rezultati-peldesana-ielu-sac_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top