Vecbebru foto orientēšanās-rogainings

03.07.2015 kur : Bebru pagasta pakalpojumu centrs

untitledpppppp_1.jpgRogainings ir komandu sporta sacensības, kur dalībnieku komandas pārvietojas apvidū un noteiktā laika periodā (kontrollaikā), brīvi izvēlētā secībā, apmeklē apvidū izvietotus kontroles punktus, kuriem piešķirtas noteiktas vērtības. Sacensību mērķis savākt pēc iespējas lielāku punktu vērtību summu. Distancē dalībnieki pārvietojas tikai ar kājām. Pārvietojoties distancē navigācijai atļauts izmantot tikai mehānisko kompasu, pulksteni un sacensību organizatoru izsniegto karti.

Nolikums

Sacensību vieta: Kokneses novads, Bebru pagasts, Vecbebru ciema centrs.

03.07.2015. Reģistrēšanās un karšu izsniegšana plkst. 14.00.

Sacensību formāts – 1 stunda.

Kopējais starts ir paredzēts 2015. gada 03.jūlijā, pusstundu pēc atklāšanas.

Kontrollaiks -1 stunda pēc starta

Komanda finišējot pilnā sastāvā, nodod fotokameru kontrolpunktu un finiša attēlu pārbaudei.

Ar pirmo kavēto sekundi tiek skaitīti soda punkti – 3 punkti par katru kavēto minūti (aizkavēšanās 20 sek . dod mīnus 1 punktu).

Komandas - dalība notiek 2 cilvēku komandās.

Karte un apvidus: Sacensības notiks ciemata vidē, teritorijā, kas no starta vietas nav lielāka par 500-1000 m rādiusu. Karti izsniedz organizators, mērogs – 1:5 000 (1 cm kartē atbilst 50 metriem dabā).

Laika apstākļi: sacensības notiek jebkuros laika apstākļos.

Distance un atzīmēšanās kontrolpunktos

Distancē ir iespējams izvēlēties maršrutu no 40 KP, ar kontrolpunktu vērtībām 2-10 (summa – 224). Distancē pārvietojas tikai ar kājām (t.i. ejot vai skrienot). Distancē visiem komandas dalībniekiem ir jāpārvietojas kopā, ne vairāk kā 30 m attālumā vienam no otra.

Atzīmēšanās kontrolpunktos notiek ar fotogrāfējošas iekārtas palīdzību (fotoaparāts, telefons u.c.) Katrā punktā komandai ir jāuzņem savas komandas biedru (to, kas neveic fotografēšanu) foto vai jātaisa kopīgi SELFIJI. Fotogrāfētajai vietai jābūt attēlā atpazīstamai, līdzīgi izsniegtajam foto paraugam. Finiša laiks komandai tiek fiksēts atbilstoši pēdējai distances bildei, kurā ir redzams sacensību oficiālais laika skaitītājs uz organizatora publiskā pulksteņa.

Rezultātu vērtēšana

Par labāko tiek atzīta tā komanda, kas ir ieguvusi vislielāko punktu skaitu, vai vienāda iegūto punktu skaita gadījumā, pavadījusi distancē īsāko laika posmu.

Apbalvošana notiek 03.jūlijā 1-1.5 stundu pēc finiša laika. Tiek apbalvotas pirmās 3 vietas.

Pieteikšanās- atsūtot rakstisku pieteikumu (komandas nosaukums, dalībnieku vārds uzvārds, dzimšanas gadi) uz e-pastu artis.zvejnieks@koknese.lv vai uz kontakttālruni, vai aizpildot pieteikumu sacensību vietā.

Organizē Bebru pagasta padome.

Papildus informācija – 26417257 (Artis)

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top