Madonas volejbolisti izcīna Kokneses kausu 2015

12.09.2015 kur : Kokneses sporta centrs

12.septembrī Kokneses sporta centrā norisinājās ikgadējās sacensības klasiskajā volejbolā “Kokneses kauss 2015”, kur šoreiz piedalījās 7 komandas. Sākotnējā iecere gan paredzēja 8 komandas vīru konkurencē un sešas sieviešu konkurencē, bet tā kā dažādu iemeslu dēļ sieviešu komandas pēdējā nedēļā savu dalību atsauca, tad palika vien vīru komandas.

Sadalītas divās grupās, komandas uzsāka cīņu par kausu. Lielajā grupā, kur startēja 4 komandas, vislabākie izrādījās madonieši, kas pārspēja visus savus pretiniekus. Ar 2:0 tika pārspētas Kokneses un Jēkabpils komandas, ar 2:1 pieveikta Nereta. Tikmēr otro vietu grupā ieguva Neretas vienība, kas tiešajā mačā pārspēja Koknesi ar 2:0. Kokneses sastāvā spēlēja vairāki jaunie spēlētāji, kam dalība šāda līmeņa sacensībās bija debija. Vienu uzvaru mūsējie gan ieguva, apspēlējot jaunos Jēkabpils volejbolistus. Pusfināliem kvalificējās Madonas un Neretas komandas.

Otrā grupā sacentās Vecumnieku, Jelgavas novada un Kokneses otrā komanda. Cīņas bija ļoti sīvas, jo katra komanda pa reizei uzvarēja un zaudēja. Labākie izrādījās koknesieši, kas ar 1:2 piekāpās Vecumniekiem, bet ar 2:0 pārspēja Jelgavas novadu. Otro vietu izcīnīja Vecumnieki, kuri gan piekāpās Jelgavas novadam, bet tika tālāk pateicoties labākai setu attiecībai.

Pusfinālos savā starpā tikās Madona ar Vecumniekiem un Koknese 2 ar Neretu. Koknese diezgan pārliecinoši pārspēja Neretu, iekļūstot finālā. Pēc brīža arī noskaidrojās, ka Kokneses pretinieki cīņā par kausu būs Madonas komanda, kas tika gala ar Vecumnieku pretestību.

Fināla spēle bija ļoti skatāma un neparedzama. Pirmajā setā dominēja Kokneses volejbolisti, kas ieguva pārliecinošu uzvaru pirmajā setā, bet otrajā setā viss bija pretēji, kad ar lielu pārsvaru uzvarēja Madona. Trešajā setā spēle ritēja punkts punktā, bet neilgi pirms seta beigām Koknese panāca 13:10 savā labā. Madona prata atspēlēties un beigās izcīnīt uzvaru ar minimālu pārsvaru. Līdz ar to 1.vietu ieguva Madonas komanda, otro vietu Kokneses komanda, bet spēlē par trešo vietu Vecumnieki ar 2:1 pārspēja Neretu. Sacensību uzvarētāji tika apbalvoti ar Kokneses sporta centra un AAS “Gjensidige” sagādātajam balvām. “Gjensidige”, kas bija šo sacensību atbalstītājs, arī pasniedza speciālbalvas labākajiem spēlētājiem dažādās nominācijās dalībnieku vērtējumā. Par labāko uzbrukuma spēlētāju atzina Pēteri Aukmani (Koknese 2), par labāko servētāju Kasparu Greļu (Madona), bet par labāko aizsardzības spēlētāju Raiti Zukulu (Madona).

Paldies sacensību dalībniekiem par spraigām cīņām, tiesnešiem un galvenajam tiesnesim Ivaram Māliņam par izturību, un skatītājiem par atbalstu! Tiksimies nākamajās sacensībās!

Dāvis Kalniņš, KSC

printēt
12026640_916829261723013_1942762896_n_1.jpg vol2015_2_1.jpg vol2015_1_1.jpg vol2015_3.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top