Galda teniss

16.01.2016 kur : Kokneses sporta centrs

gren_160116_1.jpg16.janvārī Kokneses sporta hallē pulcējās 20 galda tenisa spēlētāji, lai noskaidrotu labāko. Par tādu šoreiz kļuva Antons Kursītis, kurš uzvarēja visās spēlēs un izcīnīja uzvaru. Otrajā vietā skrīverietis Aivars Grīnbergs, bet trešais, negaidīti palika, ranga līderis Aivis Ščerbinskis.

Pieaugušo grupā pieteicās 18 dalībnieki, kas noteica to, ka tiks veidotas trīs apakšgrupas. Lai nodrošinātu līdzvērtīgāku grupu sadalījumu, Kokneses galda tenisa dzīves galvenais uzturētājs Ernests Skopāns piedāvāja labākos deviņus izlikt grupās pēc tā brīža spēka ranga, kam pārējie dalībnieki arī piekrita. Līdz ar to A grupā no izliktajiem spēlētājiem tika Ščerbinskis (1.vieta), Skopāns (4.vieta) un Ritvars Kļaviņš (9.vieta). B grupā attiecīgi Didzis Bērziņš (2.vieta), Ilmārs Klaužš (7.vieta) un Ģirts Šreibers (10.vieta), bet C grupā Antons Kursītis (3.vieta), Andrejs Česlis (8.vieta) un Aivars Grīnbergs (11.vieta). Pārējos dalībniekus grupās ielozēja. Uzreiz arī jāteic, ka rangs bija diezgan precīzs, jo astoņu finālistu vidū netika tikai divi izliktie spēlētāji (Kļaviņš un Šreibers).

A grupā bez zaudējumiem nospēlēja Ščerbinskis, bet Skopānam tikai viens zaudējums, trešais palika Kļaviņš, bet ne pārāk labas setu attiecības dēļ, ar to šoreiz bija par maz lai tiktu labāko astoņniekā. No B grupas, kura šoreiz bija vislīdzvērtīgākā, kā pirmais izkļuva Didzis Bērziņš, kam piecas uzvaras, kā otrais Ilmārs Klaužs ar 3 uzvarām un kā trešais Artūrs Baltiņš arī ar trīs uzvarām. 3 uzvaras arī Jānim Saulītim, bet neveiksmīgās setu attiecības dēļ, šoreiz jāsamierinās ar 4.vietu. No C grupas finālā tika Antons Kursītis (tikai uzvaras), Aivars Grīnbergs un Andrejs Česlis.

Turnīra formāts paredzēja, ka 8 labākie aizvada spēles savā starpā ar tiem, ar kuriem vēl nav spēlējuši un uzvarētāju noskaidro skaitot kopējos punktus, tāpēc katrai spēlei bija ļoti liela nozīme. Bez zaudējumiem fināla grupā iegāja trīs spēlētāji – Bērziņš, Ščerbinskis un Kursītis. Bērziņš piedzīvoja 4 zaudējumus, atzīstot Skopāna, Kursīša, Grīnberga un Ščerbinska pārākumu, savukārt Ščerbinskis piekāpās Grīnbergam un ieguva vienādu setu attiecību. Līdz ar to, kā nākamais rādītājs, vērā tika ņemts savstarpējā spēle, kurā labāks bija Grīnbergs un tas nozīmēja, ka Ščerbinskis augstāk par otro vietu nevar būt. Kursītis izcīnīja vairākas uzvaras ar 3:2 (pret Bērziņu un Klaužu) un prata uzvarēt arī pārējos, un turnīru pabeidza bez zaudējumiem. Skopāns izcīnīja 4.vietu, fināla gūstot 3 uzvaras (pār Bērziņu, Česli, Baltiņu). Piektais palika Bērziņš, sestais ar divām uzvaram Klaužs, tikpat uzvaras un septītā vieta Baltiņam, bet astotnieku noslēdza Česlis, kam šoreiz bija jāiztiek bez uzvarām.

Bērnu grupā bija divi dalībnieki, un labākais bija Otto Bērziņš, kas apspēlēja Oskaru Saulīti. Kokneses sporta centrs saka paldies dalībniekiem par atsaucību. Tiksimies nākamajos sporta pasākumos Koknesē !

Dāvis Kalniņš, KSC

Nolikums

printēt
afisha_galdaten_401_1.jpg a_grupa_160116_1.jpg b_grupa_160116_1.jpg c_grupa_160116_1.jpg final_8_160116_1.jpg gren_160116_1.jpg gten_160116_1_1.jpg gten_160116_2_1.jpg gten_160116_3_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top