Bilstiņi telpu futbolā gūst jau ceturto uzvaru “Ielu sacensībās 2016”

24.01.2016 kur : Kokneses sporta centrs

telpufut_260116_1.jpgKokneses novada “Ielu sacensību 2016” 5.posma sacensības norisinājās 24.janvārī, kad Kokneses sporta centra sporta hallē komandas mērojās spēkiem telpu futbola spēlē. Bija ieradušās piecas komandas – kopvērtējuma līderi Bilstiņi, tuvākie sekotāji Huligan un Beisis, kā arī tālākie sekotāji Dzirnavu iela un Spartaks. Turnīra formāts paredzēja viena apļa turnīru, katrai komandai aizvadot 4 spēles pa 16 minūtēm.

Bilstiņi sacensībām izvēlējās ļoti spēcīgu sastāvu – uzbrukumā tika izvirzīti trīs vadošie uzbrucēji, kuri komentārus par savu meistarību neprasa – Didzis Bērziņš, Ilmārs Kalniņš un Ritvars Kalniņš, bet aizsardzība tika uzticēta akmenscietajiem Andrejam Pavļenkovam un Reinim Kuzmas, kā arī mazāk akmenscietajam Dāvim Kalniņam. Vārtos debitēja Otto Bērziņš, kas uz sevi liktās cerības attaisnoja un turnīra laikā neielaida nevienus vārtus. Tikmēr šoreiz “Huligan” turnīram nebija sagatavojuši pašu labāko sastāvu, bet pietiekami labu, lai iegūtu sev vēlamo vietu. Uzbrukumā šoreiz tika pielietota viena uzbrucēja taktika, smailē pārsvarā virzot ne tik ātro bet izveicīgo “Džigi” Aivi Ščerbinski. Periodiski, gan tika izmantota arī taktika ar diviem uzbrucējiem, kad Aivim priekšējā līnijā palīdzēja viņa dēls un sacensību jaunākais dalībnieks Aleks Ščerbinskis. Tikmēr aizsardzībā savus pienākumus godam pildīja sacensību viens no garākajiem spēlētājiem Kristaps Kovaļevskis, kā arī Rihards Krauklis, kas ikdienā futbolu spēlē maz un Roberts Krauklis, kas ikdienā futbola vietā spēlē volejbolu. Dzirnavu iela turnīram bija izvelējusies optimālo sastāvu, trūka vien Ivara Gražuļa, kurš šoreiz pildīja menedžera pienākumus. Pozīcijas gan Dzirnavu ielas dalībnieki mainīja diezgan bieži, līdz beidzot atrada īsto taktisko izvietojumu. Vārtu sargāšana tika uzticēta aizgājušās piektdienas jubilāram Ivo Kokinam, aizsardzībā cītīgi strādāja Juris Gražulis un “Sirsenis” Mārtiņš Gražulis, bet uzbrukumā vārtus centās gūt Mārtiņš Briška un Matīss Pastars. Rezervē tika atstāts Edgars Saulītis, kuram šoreiz nebija tā veiksmīgākā diena. Beisis, kuri šobrīd kopvērtējumā ieņem trešo vietu, laukumā sūtīja savu kapteini “Rūniju” Otto Asmusu, Reini Nunguru, Ritvaru Kļaviņu, Ingaru Kļaviņu un Mareku Viļumu, bet rezervē vēl tika pievienoti Armands Korekovs un Gustavs Grīslis, savukārt Spartaks, kapteiņa Kristapa Ādamsona vadībā izvēlējās šādu sastāvu – vārtos tika likts vispusīgais Alvis Voitkunskis, bet laukuma spēlētāji savas pozīcijas bieži mainīja, ļīdz ar to nominālās pozīcijas šoreiz netika piešķirtas – tātad laukumā bez kapteiņa vēl spēlēja Imants Klaucāns, Mareks Bērziņš, “Bībers” Raivo Grīslis, muzikālais Ģirts Lasmanis un Kalvis Vaivods, kurš vairākas reizes izcēlās ar patiešām labu dribla tehniku, kas lika vairākiem pieredzējušiem spēlētājiem palikt neērtā situācijā.

Bet nu par pašām sacensībām. Kā liecināja bukmeikeru prognozes, tad uzvaru izcīnīja Bilstiņu komanda, kuras komandā visi spēlētāji ir no Kokneses telpu futbola komandas, kas vēl reāli cīnās par pirmo vietu Aizkraukles čempionātā telpu futbolā. Bet uzvaras bieži nenāca viegli. Pirmajās divās spēlēs pārliecinošas uzvaras pār Beisi un Dzirnavu ielu, ar attiecīgi 6:0 un 7:0, bet pēc tam komandā iestājās zināma apātija un nervozitāte, kā rezultātā uzvara ar 2:0 pret sīksto Spartaku un tikai 1:0 uzvara pār Huligan komandu, kas pielietoja super zemu izvietojumu un vienīgos vārtus ielaida vien 2 minūtes pirms spēles beigām. Bilstiņi noslēdza turnīru ar 4 uzvarām un kopējo vārtu attiecību 16:0. Tikmēr pārējo komandu starpā spēles bija ļoti sīvas. Piecas no sešām atlikušajām spēlēm noslēdzās tikai ar vienu vārtu pārsvaru un tikai vienā pārsvars bija lielāks, kad Beisis ar 4:1 apspēlēja Spartaku. Huligan bija pietiekami prasmīgi, lai izcīnītu deviņus punktus – vispirms ar 2:1 līdzīgā spēlē tika apspēlēti Spartaka komanda, pēc tam ar 2:1 arī Dzirnavu iela, bet beigās ar 1:0 arī Beisis, kad vienīgos vārtus guva Ščerbinskis vecākais. Pirmās medaļas šosezon ieguva arī Dzirnavu iela, kas svarīgajās spēlēs izcīnīja divas uzvaras – vispirms ar 1:0 tika uzvarēts Beisis, kad dažās minūtes pirms spēles beigām vārtus pēc Mārtiņa Gražuļa piespēles guva dienas kolorītākās frizūras īpašnieks Mārtiņš Briška, bet ar 2:1 tika pieveikts arī Spartaks. Spēlē par ceturto vietu Beisis prata tikt galā ar Spartaka pretestību, uzvarot pretinieku ar 4:1.

Līdz ar to Bilstiņi kopvērtējuma ieskaitē ieguva 10 punktus, Huligan 8, Dzirnavu iela 6, Beisis 5 un Spartaks 4 punktus.

Pēc turnīra apmierināts bija Dzirnavu ielas menedžeris Ivars Gražulis: “Manuprāt ļoti labi. Neskatoties uz to, ka bijām tika seši, diezgan labs rezultāts. Pats nevarēju piedalīties, jo turpina mocīt sāpes celī, bet brāļi, Matīss un Ipis [Ivo Kokins] labi pastrādāja. Vairāk gaidīju no Briškas, bet viņš bija saguris, tāpēc ir labi. Tagad jāgatavojas hokejam.”

Tik priecīgs gan nebija Spartaka kapteinis Kristaps Ādamsons un ar bēdīgu noskaņu balsī komentēja komandas spēli: “Nu nekas labs jau mums šodien nesanāca. It kā sastāvs bija līdzvērtīgs ar citām komandām un rezultāti spēlēs arī līdzīgi. Pietrūka veiksme un momentu realizācija, jo momenti jau bija. Mareks nebija sen spēlējis, kas izpaudās arī uz laukuma, jo no labām epizodēm nespēja gūt vārtus. Ļoti labi pacīnījās Alvīts [Voitkunskis] un Kalvis, bet pietrūka mazliet svaiguma no Bībera [Raivo Grīslis]. Cerams, ka hokejā beidzot parādīsim, uz ko esam spējīgi.”

“Nu, mums šodien nav par ko būt priecīgiem”, asi atteic Beiša vadītājs Otto. “Divās svarīgajās spēlēs nospēlējām vāji. Pret Dzirnavu ielu neizmantojām savus momentus, bet viņi izspēlēja vienu kombināciju un vārti. Tur arī nedaudz nepaveicās, jo bija rikošets. Pret Huligan varējām gūt punktus, bet nogulējām aizsardzībā Ščerbinska izrāvienu un viņš mūs sodīja ar vārtu guvumu. Kurus varu šodien izcelt labā ziņā? Noteikti Korekovu un Kļaviņu Ritvaru, pārējie šodien varēja daudz labāk, īpaši Nungurs”. Uzdevām jautājumu arī vienam no Beiša labākajiem spēlētājiem Ritvaram Kļaviņam, bet Ritvars kā parasti bija kodolīgs: ”Šodien mums negāja labi. Tikai ceturtā vieta un Otto tagad būs dusmīgs.” Uz jautājumu, vai Ritvars piedalīsies hokeja turnīra, viņš atbildēja: “Nē.”

Tikmēr diezgan priecīgs par otro vietu bija Huligan līderis Rihards Krauklis: ”Šodien beidzot nostrādāja mūsu taktika. Tā kā mums vārtos bija Badijs [Egīls Baltcers], tad par vārtu drošību bijām diezgan droši, vajadzēja tikai nelielu palīdzību aizsargiem. To mums izdevās arī realizēt. Izdevās arī gūt vajadzīgos vārtus un rezultāts veiksmīgs.” Jautājām arī par gaidāmo hokeja turnīru: “Hokejs jau skaitās mūsu sporta veids, bet uz dīķa jau var notikt viss kaut kas. Neatklāšu plānoto komandas sastāvu, bet būsim sagatavojušies”.

Liels prieks par uzvaru Bilstiņu nometnē tomēr nebija: “It kā jau ir 4 uzvaras, bet šoreiz jāsaka, ka labi viss, kas labi beidzas” domīgi noteica Bilstiņu kapteinis Didzis Bērziņš. “Nu rezultāts tika sasniegts, bet ir bažas par dažu spēlētāju sportisko formu”, Didzis gan nenoradīja kuru. Komandas aizsargs Andrejs Pavļenkovs bija skarbāks: “Nu šodien bija švaki. Daudz neprecīzu piespēļu un sitienu. Pret Huligan izvilkām maču tikai pašās beigās, jo nespējām iesist. Var redzēt ka treniņdarba vispār nav. Bet vispār man domas šobrīd vairāk par kalnu slēpošanu nevis futbolu [smejas – aut.piez.]” Priecīgāks bija Ilmārs Kalniņš: “Nu man liekas, ka bija labi, jo uzvaras tomēr paliek uzvaras. Pats guvu vairākus vārtus un atdevu labas piespēles, uzskatu, ka nav pamata satraukumam. Kopvērtējumā arī esam palielinājuši pārsvaru, cerams izdosies noturēt.”

Nākamās ielu sacensības plānotas 20.februāri, kad notiks sacensības hokejā, bet iespējamas arī korekcijas laika apstākļu dēļ.

KSC preses nodaļa

printēt
afisha_telpu_futbols_012016_1.jpg telpufut_260116_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top