Kokneses zolmeistars 2016 – Ralfs Dūniņš!

19.03.2016 kur : Kokneses sporta centrs

img-20160321-wa0002_1.jpg19.martā Kokneses sporta centrā norisinājās jau trešās “Kokneses zolmeistars” sacensības kāršu spēlē “zolīte”. Šoreiz tika sasniegts arī jauns sacensību apmeklētības labākais rādītājs – pie spēles galdiem kopā sēdās 18 dalībnieki. Par turnīra uzvarētāju kļuva Ralfs Dūniņš, kuram sekoja Pēteris Krauklis un Egīls Baltcers.

Turnīra formāts noteica, ka dalībnieki spēlē 6 spēļu kārtas pa 50 minūtēm vai 24 partijām. Ņemot vērā dalībnieku skaitu, pie pirmajiem trim galdiem spēlēja pa 4 dalībniekiem, bet pie pēdējiem diviem galdiem pa trim dalībniekiem. Pirmajā kārtā dalībnieki ieņēma izlozē noteiktās vietas pie galda, bet tālākās kārtās vietas pie galdiem tika ieņemtas atbilstoši rezultātiem.

Pēc pirmās kārtas izveidojās līderu kvartets, kas nozīmēja, ka otro kārtu pie pirmā galda (tā brīža līderu galda) uzsāks Andrejs Pavļenkovs (+39), Miks Kapsis (+24), Ralfs Dūniņš (+63) un Miks Bondars (+13). Līderu kvartetam pavisam tuvu bija arī Arkādijs Krauklis un Vilnis Sīpols, kuri pirmajā kārtā pie ceturtā galda dalīja pirmo vietu un ieguva katrs pa 5 punktiem.

Otrajā kārtā pie pirmā galda uzvarēja Miks Bondars, kas kļuva par līderi ar 12 punktiem. Tāpat pie pirmā galda vietu saglabāja Andrejs Pavļenkovs (10p), bet viņiem pievienojās Jānis Saulītis (10p) un Vilnis Sīpols, kas bija labākie 2.kārtā pie otrā galda. Trešo kārtu pie otrā galda uzsāka Egīls Baltcers (8p), Miks Kapsis (8p), Māris Dūrējs (8p) un Pēteris Krauklis (7p), bet tālākās vietās punkti bija ļoti blīvi un dalībnieki bija ieguvuši no 3 -6 punktiem. Pirmās kārtas līderis Ralfs Dūniņš piedzīvoja neveiksmi otrajā kartā, neiegūstot punktus un trešo kārtu uzsāka pie trešā galda.

Trešajā kārtā uzradās jauns līderis, jo pie pirmā galda 6 punktus paņēma Vilnis Sīpols, kļūstot par tā brīža līderi ar 15 punktiem. Viņam ar 14 punktiem sekoja Jānis Saulītis, kas bija otrais pie pirmā galda, bet uz trešo vietu pakāpās Pēteris Krauklis, kas uzvarēja otro galdu un bija jau iekrājis 13 p. Pēdējo vietu pie pirmā galda saglabāja Andrejs Pavļenkovs, kas bija sakrājis 12 punktus. Uz otro galdu atkrita iepriekšējais līderis Miks Bondars, iegūstot nulli pie pirmā galda un saglabājot 12 punktus. Tikpat punkti arī Mikam Kapsim un Edgaram Doroško, kas pēc neveiksmes pirmajā kārtā pie pirmā galda, uzvarēja piekto galdu otrajā kārtā un trešo trešajā kārtā un bija atpakaļ cīņā par uzvaru. Kā ceturtais pie otrā galda sēdās Arkādijs Krauklis ar 11 punktiem. Nākošajiem trijiem dalībniekiem bija pa 10 punktiem un vel 4 pa 8 punktiem, tai skaitā Ralfam Dūniņam, kas ieguva tikai divus punktus trešajā kārtā un Egīlam Baltceram, kam nulle pie otrā galda trešajā kārtā.

Ceturtā kārta bija tā, kurā turnīra kopvērtējuma tabula sāka krietni pamainīties. Līderpozīcijā izvirzījās Andrejs Pavļenkovs, kurš uzvarēja sev ierasto pirmo galdu (18p). Viņam sekoja un piekto kārtu pie pirmā galda uzsāka arī Arkādijs Krauklis (17p), Pēteris Krauklis (17p) un Jānis Saulītis (16p). Līdzšinējais līderis Vilnis Sīpols ieguva nulli pie pirmā galda un ar 15 punktiem sēdās pie otrā galda, kur viņam pievienojās veiksmīgu 4.kārtu aizvadījušais Ralfs Dūniņš (14p), stabili spēlējošais Miks Kapsis (15 p) un Miks Bondars (15p), kurš bija nedaudz atguvies pēc trešās kārtas un ceturtajā ieguv 3 punktus. Tikmēr pakaļdzīšanos līderiem uzsāka arī Egīls Baltcers, kas ceturtās kārtas izskaņā nospēlēja stabili un uzvarēja ceturto galdu iegūstot kopā jau 14 punktus. Tikpat punkti pirms piektās kārtas arī Zigmundam Rubīnam, bet ar 12 punktiem sekoja Gatis Grunšteins, Edgars Doroško, Intars Zauls un Māris Dūrējs.

Noslēdzoties piektajai kārtai par līderi kļuva pērnā gada otrās vietas ieguvējs Pēteris Krauklis, kas uzvarēja līderu galdu un kopā jau bija savācis 23 punktus. No pirmā galda 4 punktus paņēma Jānis Saulītis, kam tagad bija 20 punkti, bet no otrā un trešā galda līderiem uz pēdējo kārtu pie pirmā galda pievienojās to uzvarētāji – Ralfs Dūniņš sīvā cīņā pārspēja Miku Kapsi pie otrā galda, bet Egīls Baltcers krietni pārliecinošāk uzvarēja trešo galdu. Ralfs un Egīls ar 20 punktiem pievienojās līdergaldam 6.kartā. Tikmēr diezgan teorētiskas izredzes uz uzvaru saglabāja arī otrā galda dalībnieki – pie tā sēdās Miks Kapsis ar 19 punktiem, kas joprojām spēlēja ļoti stabili, Arkādijs Krauklis ar 19 punktiem, kam labas kārtas mijās ar ne tik labām un 2014.gada uzvarētājs Gatis Grunšteins, kas, uzvarot ceturto galdu, jau bija savācis 18 punktus. Ceturtā vieta pie otrā galda palika tukša, jo Andrejs Pavļenkovs paziņoja par pāragru izstāšanos. Pie trešā galda sēdās Miks Bondars ar 17 punktiem, kam pievienojās arī Modris Circenis ar 16 punktiem, Edgars Doroško ar 16 punktiem un Vilnis Sīpols ar 15 punktiem, kas ceturtajā un piektajā kārtā pie punktiem nebija ticis. Pie ceturtā galda, iesākot pēdejo kārtu, sēdās Māris Grūbe (14p), Intars Zauls (14p) un Māris Dūrējs (14p), bet pie pastarīšu galda par pēc iespējas augstāku pozīciju spēlēja Zigmunds Rubīns (14 pts), Dāvis Kalniņš (12p) un Alvis Bērziņš (11p).

Nu tad kā viss beidzās… Piektajā galdā minimālu uzvaru izcīnīja Dāvis Kalniņš, kas beigās ieguva 18 punktus un 12.vietu. Zigmunds ar Alvi punktus dalīja uz pusēm un noslēdz turnīru attiecīgi 16. un 18. vietā. Pie ceturtā galda uzvaru svinēja Māris Grūbe, kam izdevās pakāpties un 10 vietu. Intars Zauls ieguva savu ceturto otro vietu un ar 18 punktiem palika 13.vietā, bet Māris Dūrējs zaudēja šo galdu un beigās ar 16 punktiem 17.vieta. Pie trešā galda gaužām neveiksmīgi veicās Mikam Bondaram, kurš pamanījās iekrāt -53. Atgādināsim, ka pirmajās divās kārtās Miks bija ieguvis 12 punktus un bija līderis, bet atlikušajās 4 kārtās vien 5 punkti un noslēgumā 15.vieta ar 17 punktiem. Neveiksmīga kārta arī Vilnim Sīpolam (līderis pēc trim kārtam), kam tikai 2 punkti un kopā 17 punkti, nodrošinot 14.vietu. Edgars Doroško, izcīnot otro vietu pie trešā galda ar 20 punktiem pakāpās uz 9.vietu, bet trešā galda uzvarētājs Modris Circenis pakāpās pat uz 6.vietu ar 22 punktiem.

Pēdējo kārtu izlaidušais Andrejs Pavļenkovs beigās palika ārpus desmitnieka, ar 18 punktiem ierindojoties 11.vietā. Tikmēr Gatis Grunšteins uzvarēja otro galdu un ar 24 punktiem ierindojās ceturtajā vietā, bet Miks Kapsis palika otrais pie tā paša galda un galarezultātā 5.vieta ar 23 punktiem. Arkādijs Krauklis, paliekot trešais, beigās izcīnīja 7.vietu. Līderu galdā pirms pēdējās kārtas diezgan droši varēja justies Pēteris Krauklis, kam bija 3 punktu pārsvars pār visiem trim līdzspēlētājiem – Jāni Saulīti, Egīlu Baltceru un Ralfu Dūniņu. Tas nozīmēja, ka Pēterim bija jāiegūst vismaz otrā vietā, lai garantētu sev triumfu “Zolmeistarā”, bet pārējie atkal cerēja, ka Pēteris paliks vismaz trešais un uzvarētāji nedalīs punktus uz pusēm. Kārt iesākās ar Jāņa zaudētu zoli un trīs vinnētam partijām Ralfa izpildījumā. Septītajā partijā Jānis tomēr uzvarēja zoli, mazliet samazinot ciparus. No astotās līdz 13 partijai būtiskas izmaiņas nenotika – līderis ar 20 acīm bija Ralfs, sekoja Pēteris ar nullīti, Egīls ar -8 un Jānis ar -12. 14.partijā Egīls izņēma puli, uzvarot mazos bezstiķī, un izvirzījās otrajā vietā. Tālākā cīņa aizritēja ļoti prātīgi – bez zolēm un lielām uzvarām. 21.partijā, uzvarot partiju kā lielais, Jānis bija panācis tikai -2 , Pēterim -10, Egīlam un Ralfam pa +6. Tas nozīmēja, ka atlikušajās trijās partijās varēja notikt jebkas, bet Pēteris bija diezgan tālu, lai izcīnītu vismaz otro vietu, kas liecināja par to, ka visdrīzāk, uzvarētājs būs kāds cits. 22.partijā Jānis zaudēja kā lielais, bet 23.partijā Pēteris uzvarēja kā lielais, pirms pēdējās kārtas uzstādot šādus ciparus – Ralfs un Egīls pa +6, Pēterim -2 un Jānim -10. Pēdējā partijā šoreiz labākās kārtis Ralfam – uzvara bezstiķī ka lielajam, uzvara kārtā un uzvara turnīrā ar 26 punktiem. Otro vietu kopvērtējumā noturēja Pēteris, bet trešais ar 24 punktiem Egīls, kas apsteidza Gati pateicoties labākam rādītājam “acīs”. Jānis, zaudējot pēdējo kārtu, turnīru pabeidza 8.vietā.

Ralfs kļuva par trešo “Kokneses zolmeistars” uzvarētāju. 2014.gadā uzvarēja Gatis Grunšteins, bet pērn labākais bija Didzis Bērziņš. Tāpat šogad tika sasniegts jauns “zolmeistara” apmeklētības rekords – 18 dalībnieki. Paldies dalībniekiem par piedalīšanos, spēļu veikalam GABO par spēļu nodrošināšanu ar spēļu kārtīm un turnīra sekretāram Ilmāram Kalniņam. Tiksimies nākošajās zolītes sacensībās Koknesē!

Dāvis Kalniņš, KSC

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top