Aizvadītas Kokneses Skeitparka sacensības

27.05.2016 kur : Kokneses sporta centrs

skeit_3_1.jpg27.maija pēcpusdienā un agrā pievakarē notika Kokneses skeitparka sacensības, kurās piedalījās 15 vietējie ekstrēmo sporta veidu cienītāji, pārstāvot visas četras rīku grupas – scooter, inline, skateboard un BMX.

Vispirms dalībnieki sacentās izvēles programmā, kur katram bija doti 3 braucieni, lai parādītu savus labākos trikus, kurus vērtēja sacensību tiesneši. Kā pirmie sacensības uzsāka scooter grupas dalībnieki. Vislabāk veicās Aldim Sproģim, kuram trīs visnotaļ pārliecinoši braucieni un 1.vieta. Otrajā vietā šoreiz pagājušā gada uzvarētājs Ričards Lācītis, kas pārspēja trešās vietas ieguvēju Kristiānu Rīmani.

Nākošie skeitparkā devās skateboard grupas pārstāvji, kur šoreiz bija vien divi dalībnieki. Pārliecinoši labākais bija Andis Ivanāns, bet otrajā vietā palika Ivo Kokins, kurš atpalika diezgan ievērojami.

Inline jeb skrituļslidu grupā piedalījās 3 dalībnieki. Labākais, tāpat kā pērn, Krišjānis Dadzītis, kurš pārspēja Danielu Driksniņu, bet trešā vieta Laurim Larionovam. BMX grupā, kā jau ierasts, bija visvairāk dalībnieku – astoņi. Pieci no tiem startēja amatieru grupā, bet trīs PRO grupā. Amatieru grupā cīņa bija ļoti sīva – pirmo vietu ieguva pērnā gada neveiksminieks Kristers Barons, pavisam nedaudz apsteidzot Lauri Osi. Trešajā vietā iespraucās Raivo Jakovels, pavisam nedaudz apsteidzot Kristiānu Vilcānu. Piektajā vietā šoreiz Lauris Barons. Savukārt PRO grupas braucēji demonstrēja pavisam augstas klases sniegumu. Pēc pirmajiem braucieniem jau bija skaidrs, ka par pirmo vietu visdrīzāk cīnīsies Aigars Krjukovs un Raivis Žabinskis, bet nedaudz iepalika Armands Melderis. Aigars demonstrēja ļoti saturīgu un kvalitatīvu sniegumu, praktiski nekļūdoties savu triku izpildē. Tikmēr Raivim gadījās pa kādai kļūdai tehniskajos elementos, kas beigās deva mazliet vairāk punktu Aigaram. Kopumā Aigars 3 braucienos savāca 576 punktus, kam Raivis pretī lika 569 punktus. Trešais Armands ar 536 punktiem.

Pēc izvēles programmas notika arī sacensības kategorijā “Labākais triks”, kur katrs dalībnieks radīja savu labāko iespējamo triku. Katra rīku grupā tika noskaidrots viens labākais. Scooter grupā pārliecinoši labākais – Aldis Sproģis, Inline grupā – Krišjānis Dadzītis, skate grupā – Andis Ivanāns, bet BMX grupā – Raivis Žabinskis.

Sacensībās par labu atmosfēru un skatītāju informēšanu par triku izpildītajiem nodrošināja komentētāji un vadītāji Juris “Juro” Baltiņš un Artis “Artix” Dandēns. Paldies arī pārējiem palīgiem!

KSC

printēt
rez_inline_1.jpg rez_scooter_skate_1.jpg skeit_2_1.jpg skeit_1_1.jpg rez_bmx_1.jpg skeit_4_1.jpg skeit_3_1.jpg skeit_5_1.jpg skeit_6_1.jpg skeit_7_1.jpg skeit_8_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top