Foto orientēšanās Bebros

01.06.2016 kur : Bebru pagasta pakalpojumu centrs

zz_1.jpgPirmā jūnija pēcpusdienā pie Bebru pagasta pašvaldības pulcējās vietējie sporta aktīvisti, kurus vienoja kopīgs plāns piedalīties Foto orientēšanās - rogaininga sacensībā. Startam gatavojās vienpadsmit komandas (divu cilvēku sastāvā), kuru dalībniekiem tika izskaidroti punktu meklēšanas un sacensību vērtēšanas principi. Katrai komandai tika izsniegta karte, kurā 800 metru rādiusā no starta vietas bija iezīmēti 40 meklējamie punkti. Tikai daļa no meklējamajiem objektiem bija vizuāli labi pamanāmi, daudzi bija pavisam vienkārši, piemēram celms, traktora piekabe un ugunskura vieta, tomēr visi, vieglākai meklēšanai, precīzi atlikti kartē. Atrodot visus kartē atliktos punktus varēja savākt maksimālā punktu summu – 265 punktus.

Pulksten 16:20 tika dots starts un nofiksēts vienu stundu ilgs kontrollaiks. Ja komanda ierodas vēlāk, tad mīnus 3 punkti par katru kontrollaika pārsniegto minūti. Pēc stundu garas orientēšanās finišā, nepārsniedzot kontrollaiku, ieradās astoņas komandas, bet 3 komandām sanāca laiku pārsniegt.

Rezultātu apkopošanā nācās ilgstoši un rūpīgi pārskatīt telefonos safotogrāfētos orientēšanas punktus un salīdzināt tos ar kartes izdrukās izsniegtajiem attēliem. Vairākums dalībnieku bija atraduši gandrīz visus fotopunktus un arī dažu labu, kurš nebija iekļauts maršruta kartē. Sacensībā piedalījās sekojošas komandas: “Kaķi”, “Škoda”, “Vidzemes augstskola”, “Samsung”, “Mēs padomāsim”, “Cīnītāji”, “Līkais pērtiķis”, “Nulle”, “62”, “Spicie” un “Skrējēji”. Pats jaunākais sacensību dalībnieks bija 6 gadīgā Kintija Palačenko, kas kopā ar savu vecmāmiņu Ilzi Pabērzu startēja komandā “62”, nākamie jaunākie dalībnieki bija 3 astoņgadnieki komandā “Līkais pērtiķis”.

Iegūto punktu vērtība bija robežās no 118 līdz 239 punktiem. Labāko rezultātu sasniedza komanda “Kaķi”- 239 punkti (Viesturs Mozga un Juris Tomaševskis), 2. vietu izcīnīja “Mēs padomāsim”- 231 punkts (Krists Bitenbinders un Erlends Liepiņš), 3. vietu ar garāku kontrollaiku kā 2. vietai, bet to pašu punktu summu izcīnīja “Samsung” – 231 punkts (Linda Dumpe un Eva Tomaševska). Pirmajām trijām vietām balvās tika pasniegti dažādi sulīgi augļi - arbūzs, melone un persiki. Pārējie dalībnieki tika iepriecināti ar cepumu vai sulu paciņām.

Rezultāti no 4. līdz 11.vietai:

“62” (Ilze Pabērza un Kintija Palačenko”)- 220 p.,

“Vidzemes augstskola” (Monta Liepiņa, Sintija Aleksejeva)- 208 p.,

“Spicie” (Daniels Ošiņš, Jurijs Tomaševskis)- 191 p.,

“Skrējēji” (Andrejs Tomass Zvejnieks, Kristers Karlsons)- 160 p.,

“Škoda“ (Juris Bitenbinders, Edijs Eiduks)- 157 p.,

“Cīnītāji” (Lelde Sīpola, Meldra Eglīte)- 150 p.,

“Līkais pērtiķis” (Ritvars Ancāns, Rūdolfs Emīls Zvejnieks)- 118 p.,

“Nulle” (Kate Kondrāte, Annija Dumpe)- 118 p.

Jāatzīmē, ka iepriekšējā gadā līdzīgas grūtības pakāpes distancē lielākais piedalījās sešas komandas un lielākais punktu skaita bija 161. Tātad varam secināt, ka šogad sacensībās piedalās vairāk komandu un visi dalībnieki ir čaklāki un meistarīgāki punktu meklētāji.

Paldies visiem par aizrautīgo punktu meklēšanu un kopīgo 2016. gada foto orientēšanās - rogaininga piedzīvojumu.

Paldies visiem, kas pielika roku pasākuma tapšanā un norisē!

Bebru pagasta sporta organizators

Artis Zvejnieks

printēt
akmens_1.jpg andrejs_1.jpg balkis_1.jpg edijs1_1.jpg edijs2_1.jpg erlends_1.jpg kintija_1.jpg kristers_1.jpg meldra1_1.jpg meldra2_1.jpg ritvars1_1.jpg ritvars2_1.jpg z1_1.jpg z2_1.jpg z3_1.jpg z4_1.jpg z5_1.jpg z6_1.jpg z7_1.jpg z8_1.jpg z9_1.jpg z10_1.jpg z11_1.jpg z12_1.jpg z13_1.jpg zz_1.jpg foto_orientesanas_rogainings_01_07_2015_afisa_atteels_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top